1. Veiligheid komt op de eerste plaats!

route.jpg Als u achter het stuur zit, is het belangrijk om gefocust te blijven op de baan. Wij raden dan ook aan om uw verplaatsingen goed te plannen alvorens u vertrekt. Bereid uw route op voorhand voor en u zal veel rustiger zijn!
Respecteer altijd eerst de Wegcode alvorens u de instructies van de GPS volgt. Als u te ver van uw route afwijkt, herberekent uw GPS automatisch een nieuwe weg.

2. Draag dagelijks zorg voor uw GPS

Voor een optimale werking is het beter omuw GPSniet bloot te stellen aan grote temperatuursverschillen. Vermijd bijvoorbeeld om het toestel in uw wagen achter te laten in volle zon of 's nachts tijdens de winter. In het algemeen raden wij u aan om uw GPS toestel niet achter te laten in uw auto om diefstal te vermijden.

3. Installatie

Uw GPS moet gemakkelijk toegankelijk zijn zonder uw zicht te beperken. De steun moet altijd bevestigd worden op de voorruit met een zuignap. Als u uw GPS uit de wagen neemt, denk dan ook aan de steun zodat er niets in het oog springt.

4. Optimaliseer de ontvangst

antenne.jpg

Plaats uw GPS op de voorruit zodat u de hemel duidelijk ziet. Als uw wagen een athermische voorruit heeft, is het mogelijk dat het satelietsignaal af en toe verbroken werd. Als dit te vaak gebeurt en de normale werking van de GPS verhindert, kunt u een antenne plaatsen op het niet-behandelde deel van de voorruit of op een zijruit.

5. De batterij

Het is aanbevolen om de batterij de eerste keer volledig op te laden. Voorzie hiervoor 2 tot 4 uur. Wat het model ook is, de batterij kan op elk moment opnieuw opgeladen worden. Wacht niet tot ze leeg is! Toch raden wij u aan om ze af en toe volledig leeg te laden worden en dan volledig opnieuw op te laden om haar oorspronkelijke vermogen te behouden.

6. Nuttige plaatsen - Points of interest (POI)

poi-zoom.jpg Onnodig de telefoonboeken te doorbladeren! Dankzij de GPS weet u welke hotels, restaurants, tankstations, parkings, geldautomaten... nuttig kunnen zijn tijdens uw reis. U kunt deze toepassing gebruiken op verschillende momenten: 
> U bent net vertrokken en merkt dat u geen benzine meer heeft: uw GPS zoekt naar tankstations rond uw huidige positie.
> Het is bijna middag en u krijgt honger: vraag aan uw passagier om op zoek te gaan naar een restaurant! Uw GPS duidt eetgelegenheden aan in de buurt van uw positie terwijl u verder rijdt.
> U bereidt uw bakantie voor en u bent op zoek naar een supermarkt dichtbij uw vakantiebestemming: voer uw vakantie-adres in, duid aan welk type POI u zoekt en ... u weet onmiddellijk waar u uw boodschappen kunt doen.

7. Eerste gebruik van de verkeersinformatie

infotrafic2104x69.jpg

Als u deverkeersinfo een eerste keer gebruikt, lijkt de opstartwat lang te duren: maar dit is normaal. De GPS scant namelijk de FM-bandbreedte tot de RDS de frequentie van de verkeersinformatie vindt. Dit kan enkele minuten duren maar wordt dan opgeslaan voor volgende keren.Het gebruik van een extra antenne zorgt voor een ideale ontvangst van de verkeersinfo.

In de kijker

Ventilatie

Een NAS maakt in het algemeen meer lawaai dan een gewone externe harde schijf. Dit is vanzelfsprekend want een NAS bestaat uit meerdere harde schijven die zeer snel roteren. Een NAS is door zijn grootte en zijn gebruik ook niet gemaakt om verplaatst te worden.

Meestal vindt uw NAS plaats in uw kelder of wasruimte. Plaats deze harde schijf altijd op een plek met voldoende ventilatie. Als uw NAS overhit raakt kunnen de interne harde schijven beschadigd worden.
 
Maandag tot vrijdag van 8u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 18u
  producten vergelijken
Product vergelijking Vergelijk tot 5
  bekeken producten