Een Smartphone kopen

Alle Smartphones bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle Smartphones die u geselecteerd heeft nadat u de resultatenlijst heeft verfijnd volgens verschillende criteria.

  • SONY XPERIA E3 D2203 BLACK
  • SAMSUNG GALAXY S5 MINI BLUE
  • SAMSUNG GALAXY SIII MINI WHITE
  • LG G FLEX2

De technische fiche van elke Smartphone bekijken

Smartphone - Hoe kopen?

U kan een Smartphone kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een Smartphone online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Smartphone online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Smartphone aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online
* Smartphone betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Smartphone gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Smartphone via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Smartphone. Zoek een winkel in jouw buurt.

Hoe een smartphone kiezen?

Telefoon, computer, gps, fototoestel: de mogelijkheden zijn eindeloos

Wat zouden we vandaag nog doen zonder onze smartphones? De telefoon biedt u eindeloze mogelijkheden: bellen, surfen op het internet, sociale netwerken bekijken, muziek beluisteren en video’s opnemen zijn slechts enkele van de vele functies van dit handige toestel. In het grote aanbod aan smartphones kan het soms echter moeilijk zijn om precies te vinden wat u zoekt. Lees daarom hier waarop u moet letten bij het kiezen van een smartphone. Of maak uw keuze via onze gsm-wijzer.

Een goed scherm

20140829_smartphone_02.jpg : Alles begint bij het scherm. Dat is de toegangspoort tot uw smartphone, waarop u onder meer foto’s bekijkt, berichten leest, surft op het internet en spelletjes speelt. Belangrijk is dat u rekening houdt met de resolutie en de grootte van het scherm. Als u uw smartphone gebruikt om vaak op het internet te surfen en films te bekijken, is een groot scherm met een hoge resolutie het handigst. Kiest u daarentegen voor een kleiner scherm, dan zal ook de telefoon kleiner zijn en handiger om mee te nemen. Om krassen op het scherm te vermijden bestaan er smartphones met een extra beschermlaag. Zo kunt u uw telefoon overal meenemen en in uw zak steken zonder het scherm te beschadigen.

De voordelen van een krachtige processor

20140829_smartphone_17.jpg : Naast het scherm van de smartphone is ook de processor erg belangrijk. Deze bepaalt immers de snelheid van de telefoon. Belangrijk is de kloksnelheid (uitgedrukt in GHz): hoe hoger, hoe sneller de smartphone werkt. Het type processor dat u nodig heeft, hangt af van wat u wenst te doen. Om enkel te bellen, berichten te sturen en te surfen op het internet volstaat een dual-core processor. Wenst u toch ook video’s te bekijken, regelmatig te gamen en verschillende apps tegelijkertijd te gebruiken, dan kiest u beter voor een quad-core processor of sterker.

Leg uw mooiste momenten altijd vast

20140829_smartphone_01.jpg : Uw smartphone is het toestel bij uitstek dat u overal mee naartoe neemt, in uw tas of in uw broekzak. Het is daarom ook erg handig om foto’s mee te maken op onbewaakte momenten of wanneer u erop uit trekt. Aarzel niet om te kiezen voor een goede sensor, een toestel met flash en autofocus. De kwaliteit benadert vaak die van een compact fototoestel.

Bekijk de smartphones met een fototoestel tot en met zeven megapixels
Bekijk de smartphones met een fototoestel met acht megapixels en meer

Het belang van het besturingssysteem

20140829_smartphone_04.jpg : Nog een essentieel element van uw smartphone is het besturingssysteem. Dit bepaalt immers het gebruiksgemak van de telefoon en welke apps er beschikbaar zijn. Elk systeem beschikt over een eigen applicatiewinkel, vol leuke en nuttige apps om te downloaden, zoals onder andere games, sociale netwerken en handige diensten. De courantste besturingssystemen zijn iOS (Apple), Android (Google) en Windows.

Bekijk de smartphones met iOS
Bekijk de smartphones met Android
Bekijk de smartphones met Windows

Overal internet

20140829_smartphone_05.jpg : De meeste van al deze handige apps hebben echter nood aan een goede internetverbinding om ze te kunnen gebruiken. De meest courante verbinding is 3G, maar daarnaast hebben heel wat smartphones ook 3G+ en zelfs het ultra snelle 4G.

Bekijk de smartphones met 3G/3G+
Bekijk de smartphones met 4G

Optimaliseer de autonomie van uw smartphone

20140829_smartphone_06.jpg : De maximale autonomie van de batterij geeft weer hoeveel uur u het toestel kunt gebruiken zonder het te moeten opladen. Vaak zult u de batterij één keer per dag moeten opladen, maar veel hangt af van waarvoor u uw smartphone gebruikt. Enkel bellen vergt immers heel wat minder batterij dan uren lang YouTube-video’s bekijken. Indien u de levensduur wenst te verlengen (als u bijvoorbeeld niet meteen toegang heeft tot een stopcontact of computer), dan kunt u opteren voor een mobiele oplader of powerbank, om uw mobiele toestellen onderweg eenvoudig op te laden.

Bekijk ons aanbod aan powerbanks

Een extra camera vooraan

20140829_smartphone_03.jpg : Meer en meer smartphones beschikken ook over een tweede camera, aan de voorkant boven het scherm. Dat laat u toe om op een handige manier zelfportretten of selfies te maken, maar ook om bijvoorbeeld videocalls te doen en te skypen met vrienden en familie.

Bekijk de smartphones met een 2e camera

Eigen filmpjes

20140829_smartphone_08.jpg : Met uw smartphone kunt u niet alleen leuke foto’s maken, maar ook interessante, fascinerende en toffe gebeurtenissen filmen, die u vervolgens kunt uploaden naar YouTube of sociale media zoals Facebook en Twitter. Met sommige smartphones kunt u zelfs filmen in HD, wat u een schitterend beeldresultaat oplevert.

Bekijk de smartphones met video-opname in HD
Bekijk de smartphones met video-opname in QHD

Type SIM-kaart

20140829_smartphone_09.jpg : Er bestaan twee soorten SIM-kaarten, de gewone SIM-kaart en de kleinere versie ervan, de micro SIM. De meeste smartphones hebben een micro SIM-kaartsleuf. Indien u nog een gewone SIM-kaart heeft, kunt u deze gemakkelijk laten wisselen in de winkel. Daarnaast zijn sommige smartphones ook uitgerust met Dual Sim. Hierdoor kunt u twee SIM-kaarten tegelijkertijd in het toestel plaatsen en gebruiken zonder dat u de telefoon hoeft te herstarten.

Bekijk de smartphones met Dual SIM

Verbonden met de wereld

20140829_smartphone_07.jpg : Met uw smartphone kunt u zich gemakkelijk verbinden met de wereld rondom u. Indien hij over een gps-antenne beschikt, kan uw telefoon u bijvoorbeeld tonen waar u zich bevindt. Met bluetooth kunt u gemakkelijk gegevens van de ene telefoon naar de andere sturen en oproepen ontvangen of muziek beluisteren zonder dat u de telefoon in de hand moet hebben. Een Wi-Fi-connectie laat u toe om probleemloos uw smartphone te verbinden met draadloos internet, zodat u niet altijd gebruik hoeft te maken van uw mobiel internet.

Vergeet uw smartphone niet te beveiligen!

Smartphones blijven evolueren, en bevatten steeds meer persoonlijke gegevens, zoals bankgegevens en belangrijke documenten. Maar veel mensen realiseren zich niet dat smartphones, net zoals computers, ten prooi kunnen vallen aan virussen. Het is daarom van groot belang dat u uw smartphone beveiligt met een goed antivirussysteem. Zo bent u altijd zeker dat uw persoonlijke gegevens optimaal beschermd zijn.

Ontdek ons Multimedia Service Pack

Hoe een smartphone gebruiken ?

Smartphone

U wilt het maximum uit uw nieuwe aankoop halen? In onze rubriek “Hoe gebruiken” vindt u een aantal slimme tips en trucs die u het leven gemakkelijker maken!

Optimaliseer de autonomie van uw batterij

batterie-nokia174116.jpg : Volg de aanwijzingen van de fabrikant alvorens u de batterij voor de eerste keer oplaadt. Gebruik daarna de smartphone tot de batterij volledig leeg is alvorens deze opnieuw op te laden. Om optimaal te werken, moet een nieuwe batterij 2 tot 3 keer volledig opgeladen/leeg worden. Daarna is het aanbevolen om de batterij 1 maal per maand volledig leeg te laten worden en op te laden.

Neem uw voorzorgen!

imei-1174116.jpg : Personaliseer uw PIN code en noteer zorgvuldig uw IMEI-nummer. Dit is het identificatienummer van uw toestel. U vindt het terug onder de batterij, op de doos, of door "*#06#" te typen op het toetsenblok. Als u na diefstal klacht indient, zal u dit nummer moeten opgeven. Weet dat het opvragen van dit IMEI-nummer bij sommige operatoren betalend is. Bel bij diefstal onmiddellijk naar de klantendienst van uw operator om uw lijn te laten blokkeren.

Vermijd bellen in de auto

PhoneGoDriving174116.jpg : De wet verbiedt bellen achter het stuur omdat het uw aandacht afleidt. U kunt natuurlijk bellen met uw toestel in de hand of met een Bluetooth kit als u stilstaat. Let erop dat uw toestel steeds in de behuizing zit zodat het geen projectiel wordt bij een ongeval.

Bescherm uw gegevens

microSD2-174116.jpg : Als er een kit voor PC bij uw toestel geleverd is, denk er dan aan om uw smartphone regelmatig te synchroniseren waardoor u uw contacten, SMS'en, foto's ... kunt opslaan. Als uw toestel over een kaartenlezer beschikt, sla dan uw belangrijke bestanden op de geheugenkaart op. Groot voordeel is dat de geheugenkaart robuust (schokbestendig) is, dat ze op elk moment kan gelezen worden op een ander toestel en dat een defect toestel niet leidt tot een defecte geheugenkaart.

Stuur en ontvang mms'jes

mms174116.jpg : Als u een foto wil sturen van uw GSM/smartphone naar een andere GSM/smartphone, is de MMS (Multimedia Messaging Service) wat u zoekt! Opgelet: controleer of uwtoestel compatibel is en vooral of alle instellingen van uw operator goed geconfigureerd zijn.

Blokkeer uw klavier

Op de meeste smartphones blijft het laatste nummer in het geheugen zitten en kan het met n druk op de knop opnieuw opgebeld worden. Wij raden u aan om uw toetsenbord te blokkeren. Vaak moet u hiervoor een bepaalde toets een tijdje indrukken of een combinatie van toetsen vormen. Raadpleeg uw handleiding! Zelfs als uw toetsenblok geblokkeerd is, kunt u oproepen beantwoorden zonder het eerst te ontgrendelen. Sommige toestellen blokkeren na een tijdje automatisch het toetsenblok. Handig!

Verberg uw nummer

Het is heel eenvoudig, u hoeft enkel #31# in te tikken voor het nummer en uw nummer zal niet verschijnen. Als u uw nummer permanent wenst te verbergen gaat u best naar "Instellingen" in het menu en kiest u voor "nummerweergave". Daar kunt u kiezen of u uw nummer al dan niet wenst te laten verschijnen bij toekomstige oproepen.

Hoe een smartphone instellen ?

Smartphone

Hieronder vindt u enkele tips van deskundigen voor een optimale werking van uw smartphone. Zo haalt u meteen het beste uit uw nieuwe aankoop. Raadpleeg ook de handleiding voor gerichte informatie. Als hulp bij het lezen kunt u op de afbeeldingen klikken.

De omgeving rond uw mobiele telefoon

Enkele voorzorgsmaatregelen want uw mobiele telefoon houdt niet van extreme kou of hitte en nog minder van een hoge vochtigheidsgraad.
- Een extreem lage temperatuur (-10C en kouder) benvloedt meteen de prestaties van de batterij.
- Buitensporige warmte (60C en meer) veroorzaakt chemische reacties die het scherm benvloeden.
- Een te hoge luchtvochtigheid (95% en meer) gedurende een te lange tijd werkt in op de onderdelen van het toestel. Uw telefoon is niet waterdicht, houd de GSM/smartphone droog. Regenwater, vochtigheid en vloeistoffen bevatten mineralen die de elektronische circuits kunnen beschadigen

Laat de telefoon niet vallen, zorg ervoor dat hij nergens tegen stoot, schud niet met het toestel. Een verkeerde behandeling kan de interne circuits beschadigen.

SIM-kaart inbrengen

Vcartesim.jpg : Vr u uw mobiele telefoon kunt gebruiken, moet u uw SIM-kaart inbrengen, als bewijs dat u bij een operator een abonnement heeft genomen of een voorafbetaalde kaart heeft gekocht.
Schakel de telefoon uit en haal de batterij eruit om de SIM-kaart in de voorziene houder te plaatsen.
Plaats de printplaat op de juiste manier op de contacten.

Mobiele telefoon opladen

VAlimSecteurGSM.jpg : Vr het eerste gebruik de batterij helemaal opladen.
Gebruik uw mobiele telefoon tot de batterij helemaal leeg is, vervolgens weer helemaal opladen.
Zo versterkt u de autonomie van uw batterij.

Geef uw smartphone een persoonlijke toets

Naargelang het model kunt u een schermachtergrond of beltoon kiezen, datum en uur weergeven, enz. Voor uw veiligheid kent u uw telefoon een persoonlijke PIN code toe (een geheime code zodat niemand anders uw telefoon kan gebruiken).

Bescherm uw mobiele telefoon

Vetuimobile.jpg : Mobiele telefoons zijn compact en licht. Ze zijn gemakkelijk op te bergen in een zak of handtas. Bescherm het toestel tegen schokken met een hoesje of etui.

Bekijk alle beschermhoesjes

Sluit de toebehoren aan

Vaccessmobile.jpg : Een Bluetooth kit gebruiken, uwsmartphone op uw computer aansluiten om e-mails, beltonen, fotos, videos, agendas enz. binnen te halen? Biedt uwsmartphone deze mogelijkheden?
Check in de gebruikershandleiding hoe u de juiste toebehoren kiest en hoe u bestanden van uw computer kunt halen.

Vr gebruik

Vr u gesprekken kunt voeren of ontvangen, controleert u of uw smartphone opgeladen is. Kijk ook na of u zich bevindt in een dekkingsgebied van uw provider.

Overzicht merken voor Smartphone