Een Smartphone kopen

Alle Smartphones bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle Smartphones die u geselecteerd heeft nadat u de resultatenlijst heeft verfijnd volgens verschillende criteria.

  • NOKIA LUMIA 925 GREY PACK
  • SAMSUNG GALAXY YOUNG SILVER
  • SAMSUNG GALAXY SIII MINI WHITE
  • SAMSUNG GALAXY CHAT B5330 BLK+SIM

De technische fiche van elke Smartphone bekijken

Smartphone - Hoe kopen?

U kan een Smartphone kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een Smartphone online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Smartphone online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Smartphone aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online
* Smartphone betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Smartphone gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Smartphone via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Smartphone. Zoek een winkel in jouw buurt.

Hoe een smartphone kiezen?

Smartphone

De huidige mobiele telefoon is tegelijk ook een prima fototoestel, volwaardige mp3- speler, dagelijks gebruiksvoorwerp en modeaccessoire waar niemand omheen kan! Discreet of blits, een smartphone valt altijd op... en u ook!

Lees hier waarop u moet letten bij het kiezen van een smartphone. Of maak uw keuze via onze gsm-wijzer.

Geniet van duizenden applicaties!

SP_01.jpg : Het voordeel van smartphones ten opzichte van gsm’s is dat ze de mogelijkheid bieden om allerlei leuke en nuttige applicaties te downloaden zoals games, sociale netwerken, handige diensten,...Het downloaden gebeurt via de applicatiewinkel, afhankelijk van het specifieke besturingssysteem van het toestel. Er bestaan verschillende besturingssystemen en verschillende winkels:
- Apple iOS (met App Store)
- Google Android (met Play Store)
- Bada (met Ovi Store)
- Symbian (met Ovi Store)
- BlackBerry OS (met BlackBerry App World)
- Windows Phone (met Windows Market Place)
- MeeGo (met Ovi Store)

Een goed scherm

De grootte van het scherm is belangrijk omdat u er uw foto’s op bekijkt, berichten op leest, spelletjes op speelt, enz. De resolutie van het scherm is eveneens belangrijk want hierdoor wordt de beeldscherpte bepaald. Om krassen op het scherm te vermijden bestaan er smartphones met een extra beschermlaag. Dit is zeer handig omdat u uw telefoon overal kunt meenemen en in uw zak kunt steken zonder het scherm te beschadigen.

Type touchscreen

SP_03.jpg : Er bestaan verschillende soorten touchscreens. Met een resistief scherm kunt u uw vinger of een stylus gebruiken om het toestel te bedienen. U drukt op het scherm net als op een knop. Om een smartphone met een capacitief scherm te bedienen volstaat een lichte aanraking met de vinger. Op een multipoint capacitief scherm kunt u 2 of meer vingers gebruiken om bijvoorbeeld in- en uit te zoomen op een foto (‘pinch and zoom’).

Bekijk de smartphones met een resistief scherm
Bekijk de smartphones met een capacitief scherm
Bekijk de smartphones met een capacitief multipoint scherm

Foto’s nemen en delen!

SP_02.jpg : Uw smartphone is het toestel bij uitstek dat u overal mee naartoe neemt, in uw tas of in uw broekzak. Ideaal om foto’s van uw vrienden te nemen op een feest, te filmen wanneer uw kind iets nieuw probeert op straat enz. Aarzel niet om te kiezen voor een goede sensor, een toestel met flash en autofocus. De kwaliteit zal die van een compact fototoestel van dichtbij benaderen. Met bepaalde toestellen kunt u ook filmen in HD. Al die leuke beelden kunt u delen via MMS, Facebook of e-mail.

Bekijk de smartphones met een fototoestel

Kleine mp3-speler!

mobiles-mp3174116.jpg : Omdat u uw smartphone altijd en overal meeneemt en omdat het prettig is om overal muziek te beluisteren, maken de ingebouwde functies radio en mp3-speler vanaf nu steevast deel uit van uw favoriet draagbaar toestel. De huidige telefoons hebben een groot geheugen en/of een “slot” om een geheugenkaart in te steken. Wat het formaat betreft, aanvaardt de smartphone het mp3-formaat. Daarnaast worden soms ook andere formaten ondersteund.

Bekijk de modellen met mp3-speler

Mobiel internet

Dankzij het 3G+-netwerk kunt u met uw smartphone heel snel surfen op het internet. Via uw smartphone kunt u tegenwoordig chatten, uw mails checken, het weerbericht opzoeken, het nieuws lezen, de updates van uw vrienden en familie op Facebook of Twitter volgen en nog zoveel meer.

Bekijk de smartphones met een 3G-netwerk
Bekijk de smartphones met een 3G+-netwerk

De voordelen van een krachtige processor

Indien u graag aan multitasking doet, kiest u best voor een smartphone met een krachtige processor. Zo kunt u bijvoorbeeld op een vlotte manier spelletjes spelen, terwijl u ook andere taken uitvoert. Indien u kiest voor een smartphone met een dual core of quad core processor kunt u nog sneller werken.

Navigatie

SP_04.jpg : Een smartphone met een gps-antenne kan u tonen waar u zich bevindt. Indien u echter ook wenst dat uw toestel u van punt A naar punt B leidt, heeft u een smartphone met gps-software nodig. Voor sommige modellen is het mogelijk om kaarten te downloaden via de besturingssystemen :
- Android : biedt Google Maps en Google Navigation kaarten. Om deze te kunnen gebruiken moet u zich kunnen verbinden met het internet.
- Symbian : biedt Nokia Maps en Nokia Drive kaarten. Om deze te kunnen gebruiken moet u zich niet bepaald kunnen verbinden met het internet.
- iOS: biedt Google Maps kaarten. Om deze te kunnen gebruiken moet u zich kunnen verbinden met het internet.
- Bada: biedt Google Maps kaarten. Om deze te kunnen gebruiken moet u zich kunnen verbinden met het internet.
- Windows Phone (op de Nokia toestellen): biedt Nokia Maps en Nokia Drive kaarten. Om deze te kunnen gebruiken moet u zich niet bepaald kunnen verbinden met het internet.
- Windows Phone (op de HTC en Samsung toestellen): biedt Bing Maps kaarten. Om deze te kunnen gebruiken moet u zich kunnen verbinden met het internet.
- BlackBerry OS: biedt Bing Maps kaarten. Om deze te kunnen gebruiken moet u zich kunnen verbinden met het internet.

Bekijk de toestellen met gps-software

Near Field Communication

SP_05.jpg : Near Field Communication of NFC is een draadloze communicatiemethode, met een gemiddeld bereik van 10 centimeter. Een smartphone met NFC kan communiceren met een ander toestel dat eveneens beschikt over de NFC-technologie.

Type SIM-kaart

Er bestaan twee soorten SIM-kaart, de gewone SIM-kaart en de kleinere versie ervan, de micro SIM-kaart. Tegenwoordig hebben veel nieuwe smartphones een micro SIM-kaartsleuf. Indien u een nieuwe telefoon koopt moet u er op letten dat de sleuf overeen komt met het type van de kaart. Is dit niet het geval, laat uw kaart dan eerst wisselen in de winkel.

Bekijk de smartphones met micro SIM-kaart

Optimaliseer de batterij van uw smartphone

De maximale autonomie van de batterij geeft weer hoeveel uur u het toestel kunt gebruiken zonder hem te moeten opladen. In veel gevallen zal u de batterij één keer per dag moeten opladen, maar veel hangt af van wat u met uw smartphone doet. Indien u veel applicaties gebruikt en veel games speelt, verbruikt u meer batterij en zal deze sneller plat zijn.

De magie van bluetooth

kitbt.jpg : Een oproep ontvangen of zelf bellen, luisteren naar de radio of in de smartphone opgeslagen muziek terwijl die gewoon onderaan in een tas blijft zitten ... In het leven van elke dag verhogen bluetooth en zijn accessoires (oortje, hoofdtelefoon) het gebruiksgemak! bluetooth is ook een geschikte manier om gegevens van de ene telefoon naar de andere te sturen. Bovendien kunt u heel gemakkelijk, snel en veilig bestanden met een andere bluetooth computer uitwisselen.

Welk noodnummer bellen bij een noodgeval?

In België kiest u bij voorkeur de gewone vaste noodnummers. Veel mensen bellen met hun gsm het nummer 112. Maar dit verbindt u in de meeste streken met de brandweer, die de oproep moet doorgeven aan een hulpdienst of politie, waardoor tijd verloren gaat. In het buitenland belt u bij voorkeur het Europese noodnummer 112. Vaak is dat het meest efficiënte omdat u de andere nummers niet kent en niet noodzakelijk de taal spreekt.

Hoe een smartphone gebruiken ?

Smartphone

U wilt het maximum uit uw nieuwe aankoop halen? In onze rubriek “Hoe gebruiken” vindt u een aantal slimme tips en trucs die u het leven gemakkelijker maken!

Optimaliseer de autonomie van uw batterij

batterie-nokia174116.jpg : Volg de aanwijzingen van de fabrikant alvorens u de batterij voor de eerste keer oplaadt. Gebruik daarna de smartphone tot de batterij volledig leeg is alvorens deze opnieuw op te laden. Om optimaal te werken, moet een nieuwe batterij 2 tot 3 keer volledig opgeladen/leeg worden. Daarna is het aanbevolen om de batterij 1 maal per maand volledig leeg te laten worden en op te laden.

Neem uw voorzorgen!

imei-1174116.jpg : Personaliseer uw PIN code en noteer zorgvuldig uw IMEI-nummer. Dit is het identificatienummer van uw toestel. U vindt het terug onder de batterij, op de doos, of door "*#06#" te typen op het toetsenblok. Als u na diefstal klacht indient, zal u dit nummer moeten opgeven. Weet dat het opvragen van dit IMEI-nummer bij sommige operatoren betalend is. Bel bij diefstal onmiddellijk naar de klantendienst van uw operator om uw lijn te laten blokkeren.

Vermijd bellen in de auto

PhoneGoDriving174116.jpg : De wet verbiedt bellen achter het stuur omdat het uw aandacht afleidt. U kunt natuurlijk bellen met uw toestel in de hand of met een Bluetooth kit als u stilstaat. Let erop dat uw toestel steeds in de behuizing zit zodat het geen projectiel wordt bij een ongeval.

Bescherm uw gegevens

microSD2-174116.jpg : Als er een kit voor PC bij uw toestel geleverd is, denk er dan aan om uw smartphone regelmatig te synchroniseren waardoor u uw contacten, SMS'en, foto's ... kunt opslaan. Als uw toestel over een kaartenlezer beschikt, sla dan uw belangrijke bestanden op de geheugenkaart op. Groot voordeel is dat de geheugenkaart robuust (schokbestendig) is, dat ze op elk moment kan gelezen worden op een ander toestel en dat een defect toestel niet leidt tot een defecte geheugenkaart.

Stuur en ontvang mms'jes

mms174116.jpg : Als u een foto wil sturen van uw GSM/smartphone naar een andere GSM/smartphone, is de MMS (Multimedia Messaging Service) wat u zoekt! Opgelet: controleer of uw toestel compatibel is en vooral of alle instellingen van uw operator goed geconfigureerd zijn.

Blokkeer uw klavier

Op de meeste smartphones blijft het laatste nummer in het geheugen zitten en kan het met één druk op de knop opnieuw opgebeld worden. Wij raden u aan om uw toetsenbord te blokkeren. Vaak moet u hiervoor een bepaalde toets een tijdje indrukken of een combinatie van toetsen vormen. Raadpleeg uw handleiding! Zelfs als uw toetsenblok geblokkeerd is, kunt u oproepen beantwoorden zonder het eerst te ontgrendelen. Sommige toestellen blokkeren na een tijdje automatisch het toetsenblok. Handig!

Verberg uw nummer

Het is heel eenvoudig, u hoeft enkel #31# in te tikken voor het nummer en uw nummer zal niet verschijnen. Als u uw nummer permanent wenst te verbergen gaat u best naar "Instellingen" in het menu en kiest u voor "nummerweergave". Daar kunt u kiezen of u uw nummer al dan niet wenst te laten verschijnen bij toekomstige oproepen.

Hoe een smartphone instellen ?

Smartphone

Hieronder vindt u enkele tips van deskundigen voor een optimale werking van uw smartphone. Zo haalt u meteen het beste uit uw nieuwe aankoop. Raadpleeg ook de handleiding voor gerichte informatie. Als hulp bij het lezen kunt u op de afbeeldingen klikken.

De omgeving rond uw mobiele telefoon

Enkele voorzorgsmaatregelen want uw mobiele telefoon houdt niet van extreme kou of hitte en nog minder van een hoge vochtigheidsgraad.
- Een extreem lage temperatuur (-10°C en kouder) beïnvloedt meteen de prestaties van de batterij.
- Buitensporige warmte (60°C en meer) veroorzaakt chemische reacties die het scherm beïnvloeden.
- Een te hoge luchtvochtigheid (95% en meer) gedurende een te lange tijd werkt in op de onderdelen van het toestel. Uw telefoon is niet waterdicht, houd de GSM/smartphone droog. Regenwater, vochtigheid en vloeistoffen bevatten mineralen die de elektronische circuits kunnen beschadigen

Laat de telefoon niet vallen, zorg ervoor dat hij nergens tegen stoot, schud niet met het toestel. Een verkeerde behandeling kan de interne circuits beschadigen.

SIM-kaart inbrengen

Vcartesim.jpg : Vóór u uw mobiele telefoon kunt gebruiken, moet u uw SIM-kaart inbrengen, als bewijs dat u bij een operator een abonnement heeft genomen of een voorafbetaalde kaart heeft gekocht.
Schakel de telefoon uit en haal de batterij eruit om de SIM-kaart in de voorziene houder te plaatsen.
Plaats de printplaat op de juiste manier op de contacten.

Mobiele telefoon opladen

VAlimSecteurGSM.jpg : Vóór het eerste gebruik de batterij helemaal opladen.
Gebruik uw mobiele telefoon tot de batterij helemaal leeg is, vervolgens weer helemaal opladen.
Zo versterkt u de autonomie van uw batterij.

Geef uw smartphone een persoonlijke toets

Naargelang het model kunt u een schermachtergrond of beltoon kiezen, datum en uur weergeven, enz. Voor uw veiligheid kent u uw telefoon een persoonlijke PIN code toe (een geheime code zodat niemand anders uw telefoon kan gebruiken).

Bescherm uw mobiele telefoon

Vetuimobile.jpg : Mobiele telefoons zijn compact en licht. Ze zijn gemakkelijk op te bergen in een zak of handtas. Bescherm het toestel tegen schokken met een hoesje of etui.

Bekijk alle beschermhoesjes

Sluit de toebehoren aan

Vaccessmobile.jpg : Een Bluetooth kit gebruiken, uw smartphone op uw computer aansluiten om e-mails, beltonen, foto’s, video’s, agenda’s enz. binnen te halen? Biedt uw smartphone deze mogelijkheden?
Check in de gebruikershandleiding hoe u de juiste toebehoren kiest en hoe u bestanden van uw computer kunt halen.

Vóór gebruik

Vóór u gesprekken kunt voeren of ontvangen, controleert u of uw smartphone opgeladen is. Kijk ook na of u zich bevindt in een dekkingsgebied van uw provider.