Hoe een dashcam kiezen?

Wil je alle gebeurtenissen op de weg vastleggen? Ga dan voor een dashcam. Maar welk model kiezen? We geven een antwoord op al je vragen zodat je de dashcam vindt die perfect bij je past.

20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_in_je_auto_of_op_je_moto.jpg

In de auto of op de moto?

De dashcams voor je moto plaats je gewoon vooraan op het stuur. En een dashcam voor je auto monteer je achter de voorruit om volledige autoritten te filmen.

Start de motor van je auto en de dashcam begint automatisch te filmen. Ook wanneer je na je rit de motor uitschakelt, worden de laatste beelden opgeslagen en schakelt de dashcam automatisch uit. Heel simpel!

bloc2_voor_een_uitstekende_beeldkwaliteit.jpg

Voor een uitstekende beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is ook belangrijk bij dashcams. Camera’s met een slechte beeldkwaliteit kunnen moeilijker de nummerplaat van andere voertuigen identificeren.

Kies daarom voor een full hd-dashcam die scherpe beelden opneemt. Altijd handig! En om zeer scherpe beelden te hebben in extreme situaties kies je best voor een dashcam met beeldstabilisatie.

bloc3_kies_je_dashback.jpg

Kies je dashcam en mis geen enkele beweging

Sommige dashcams hebben een breedhoekfunctie. Wat houdt dat in? Breedhoekcamera’s bieden een breder beeld en leggen de belangrijkste details van je ritten vast. Zo heb je een groter bereik zonder je camera te moeten draaien. De breedhoekfunctie wordt uitgedrukt in graden, met een bereik van 140° tot 190°.

Een locatie voor elke video

Wil je graag precies weten waar je video’s zijn opgenomen? Kies voor een dashcam met ingebouwde gps. Hiermee localiseer je de plaats van de opname op een kaart dankzij speciale software. Bovendien slaat de gps je verschillende routes op en krijg je meldingen wanneer je een flitspaal nadert. Top!

bloc5_contact_met_andere_apparaten.jpg

Verbinding met andere apparaten

Een camera met wifi maakt het mogelijk om filmpjes draadloos op je smartphone of tablet te bekijken of op te slaan.

Wat als je geheugenkaart vol is?


In de meeste dashcams moet je een geheugenkaart plaatsen waarop de video’s worden opgeslagen. En wanneer de geheugenkaart vol is, wissen veel dashcams automatisch de oudste bestanden om plaats te maken voor nieuwe opnames. Dat noemt men looprecording.

Enkel wanneer je dashcam via de beweginssensor een noodstop of ongeval registreert, of wanneer je zelf de video-opname als belangrijk markeert, worden deze bestanden niet automatisch overschreven. Het is sowieso altijd aangeraden om video’s die je niet wil verliezen zo snel mogelijk over te zetten naar bijvoorbeeld je pc.

bloc7_de_verschillende_sensoren.jpg

De gyroscopische sensor

Dankzij deze sensor kan je dashcambewegingen registreren, bijvoorbeeld wanneer je plotseling remt of bij een ongeval. De opgenomen beelden worden in dat geval apart opgeslagen, zodat ze achteraf niet overschreven worden.

Wat zegt de wetgeving in België?


In ons land wordt het gebruik van een dashcam toegestaan. Maar het recht om een opname te maken staat niet gelijk aan het recht om ze te publiceren. Beelden van een dashcam vallen onder de privacywetgeving. Post je beelden dus niet op social media. Goed om weten: in de rechtbank is de rechter echter niet verplicht rekening te houden met de beelden.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters