Hoe een keukenrobot onderhouden?

Om ervoor te zorgen dat uw toestel naar behoren werkt en lang meegaat, is het van belang dat u het goed onderhoudt. Hieronder vindt u enkele tips voor een goed onderhoud.

V篌r het schoonmaken

Haal de stekker uit het stopcontact en verwijder alle toebehoren van het apparaat.

De behuizing van uw robot schoonmaken

Dompel het deel waarin de motor van uw keukenrobot zit, nooit onder in water. Kuis de behuizing gewoon af met een vochtig doekje, en droog het vervolgens af. Gebruik zeker geen schuurmiddelen of schuursponsjes!

De kommen en accessoires schoonmaken

Om uw mengkommen en accessoires te reinigen, zijn er twee mogelijkheden: ofwel maakt u ze met de hand schoon, ofwel gebruikt u de vaatwasser.

  • Kijk eerst en vooral na of uw onderdelen vaatwasbestendig zijn. Als dat het geval is, zorg er dan voor dat de mengkommen niet geklemd zitten in de machine, om vervormingen te voorkomen.
    Bekijk alle keukenrobots met vaatwasbestendige onderdelen
  • Wast u de onderdelen handmatig? Gebruik dan uw gewone afwasmiddel en een zachte spons. Als de accessoires hardnekkige vlekken vertonen of verkleuringen door bijvoorbeeld wortelen of courgettes, dan kunt u ze het best vooraf eens behandelen met een doekje gedrekt in keukenolie. Gebruik nooit een staalborstel, staalwol of javel om het toebehoren te reinigen, op die manier vermijdt u krassen.

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters