Hoe een laptop instellen?

Hieronder vindt u enkele tips van deskundigen voor een optimale werking van uw laptop. Zo haalt u meteen het beste uit uw nieuwe aankoop. Raadpleeg ook de handleiding voor gerichte informatie. Als hulp bij het lezen kunt u op de afbeeldingen klikken.

De omgeving rond uw laptop

Uw laptop heeft geen vaste plaats. Om optimaal plezier te hebben van uw computer, vindt u hier enkele adviezen die u overal kunt in acht nemen.
- Plaats de computer op een plaats waar hij beschermd is tegen stof en tegen spatten (bijvoorbeeld regen als het venster blijft openstaan).
- Plaats de laptop op een droge plek. Maak hem niet schoon met een vochtige doek en vermijd om er koffie of andere cloeistoffen op te morsen. Als er condensatie in uw computer zit, laat deze dan verdampen voor u uw computer aanzet, anders loopt u het risico de interne onderdelen te beschadigen.
- Hou de computer ver weg van heel hoge of heel lage temperaturen en laat hem aanpassen aan de omgevingstemperatuur voor u hem gaat gebruiken (bijvoorbeeld wanneer u de computer heeft verzet).
- Plaats de computer niet vlakbij een magnetisch krachtveld (zoals hifiboxen) om te vermijden dat u de opgeslagen gegevens beschadigt.

Een tas

Bescherm de laptop tegen schokken, laat hem niet vallen. Een speciale laptoptas vormt een goede bescherming.

Uw houding voor uw laptop

Denk aan uw comfort en kies een goed verlichte plek, met indirecte verlichting (om reflecties door een raam of lamp te vermijden) en met voldoende ruimte om gemakkelijk te werken.
Plaats uw computer op een tafel van 60 à 70 cm hoogte, naargelang uw lichaamslengte. Hou een afstand van ongeveer 40 cm tussen het scherm en uw ogen en pas de kanteling en helderheid aan om vermoeide ogen te voorkomen.

Stopcontact of batterij

Met de meegeleverde adapter kunt u uw laptop aansluiten op een stopcontact. Onderweg gebruikt u de batterij.
Stop de batterij in het daartoe voorziene vak en volg hierbij de richtlijnen van de gebruiksaanwijzing.
Vóór het eerste gebruik de batterij volledig opladen.
Gebruik uw computer tot de batterij helemaal leeg is, vervolgens opnieuw helemaal opladen.
Zo versterkt u de autonomie van uw batterij.
Wanneer de batterij op zijn plaats zit, steekt u de laptop in het stopcontact. U kunt uw computer gewoon gebruiken terwijl de batterij opgeladen wordt.

Aansluiten van randapparatuur

Sluit randapparaten aan op de overeenstemmende aansluitpunten. Die zijn makkelijk te herkennen door de icoontjes (zie schema) op de achter- of voorkant van de processor.
Een printer, scanner of modem installeert u met de installatie CD's van deze apparaten.

Opstarten

Wanneer uw laptop en alle randapparaten in het stopcontact zitten, schakelt u eerst uw randapparaten in en pas daarna uw computer. Deze volgorde beschermt de onderdelen van uw computer.

Internetverbinding

Voor een internetverbinding is het handig wanneer uw computer in de buurt van een telefoonstopcontact staat.

Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters