Hoe een microgolfoven gebruiken?

U wil uw nieuwe aankoop optimaal gebruiken? In onze rubriek "Hoe gebruiken" vindt u een aantal slimme tips en tricks die u het leven gemakkelijker maken!

Welk soort recipi雗ten mag ik in een microgolfoven gebruiken?

Met uitzondering van metalen schotels, die uw microgolfoven onherstelbaar kunnen beschadigen, kunt u alle glazen schotels, maar ook plastic of aardewerk (gewoon aardewerk zoals porselein) in de microgolfoven plaatsen. Sommige schotels zijn specifiek voor microgolfovens ontworpen.

Etenswaren afdekken

- Door uw etenswaren af te dekken, bewaart u de smaak, zorgt u voor een gelijkmatige bereiding, wordt de bereidingstijd ingekort en vermijdt

Hoe zit het met eieren?

Het wordt sterk afgeraden eieren op te warmen of te koken in een microgolfoven. Zij kunnen uit elkaar spatten, brandwonden veroorzaken en uw toestel beschadigen.

Etenswaren met een schil of bolster

Etenswaren zoals aardappelen en kastanjes moeten doorprikt of in stukken gesneden worden voordat ze in de microgolfoven worden geplaatst.

Enkele veiligheidstips

Pas op dat u zich niet verbrandt! De weerstand en binnenkant van de microgolf kunnen warm zijn en brandwonden veroorzaken. Wees dus altijd voorzichtig wanneer u uw schotels uit de microgolf haalt en gebruik ovenhandschoenen.
Ook de buitenkant van de oven kan warm worden, vooral als u gebruik maakt van de functies hete lucht, stoom of grill. Wees voorzichtig als u de ovendeur opent, want er kan hete stoom ontsnappen.

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters