Hoe een wasmachine installeren ?

Wasmachine

Hieronder vindt u enkele tips van professionals voor een optimale werking van uw wasmachine. De meesten onder u kiezen bij de aankoop bij Vanden Borre voor een gratis levering en installatie. Onze medewerkers controleren dan of uw machine optimaal functioneert.

In het geval dat u toch verkiest om uw machine op de dag van aankoop mee te nemen, zal u voor 100% tevreden zijn over uw machine indien u een aantal regels in acht neemt. Raadpleeg ook de handleiding voor gerichte informatie. Als hulp bij het lezen kunt u op de visuals klikken.

1. Uw elektriciteitsinrichting

Bestaande inrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe aansluitingen op het elektriciteitsnet en de waterleiding moeten worden uitgevoerd door erkende technici volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de geldende veiligheidsnormen.

2. Transportbescherming voor uw wasmachine

De wasmachine wordt beschermd voor transport om eventuele beschadiging van het toestel tijdens het transport te voorkomen. Dit beschermingsmateriaal moet absoluut worden verwijderd voordat u de machine gebruikt.

3. De omgeving rond uw wasmachine

Plaats uw wasmachine in een vorstvrije kamer op een vlakke en stabiele ondergrond.
Zorg ervoor dat de vier voetsteunen op de grond rusten en dat de machine waterpas staat.
Grijp de machine nooit bij het werkblad om ze te verplaatsen.

4. Elektriciteit

Sluit uw toestel steeds aan op een geaard stopcontact. Gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen. Indien u nieuwe elektrische voorzieningen aanlegt, moet u een waterdicht geaard stopcontact installeren. Het stopcontact moet minimum 0,60 meter van een aansluiting op de waterleiding verwijderd zijn. Een differentieelschakelaar van 30 mA is verplicht.

5. Watertoevoer en -afvoer

Indien de aansluitpunten al voorzien zijn in uw woning, koppel dan de kleinste leiding aan op de watertoevoer en de grootste op de sifon die gekoppeld is aan de afvoer. Indien u de aansluiting nog moet aanleggen, plaats de wasmachine dan in een kamer waar de nodige leidingen aanwezig zijn (keuken of badkamer).

6. De eenvoudigste afvoer

De eenvoudigste methode voor het afvoeren van afvalwater bestaat erin het uiteinde van de afvoerbuis van de wasmachine in een wasbak of badkuip te leggen.

7. Een beetje loodgieterij

Met zelfborende kranen kunt u een wasmachine installeren zonder gebruik te hoeven maken van courante loodgieterstechnieken. Het aansluiten van de watertoevoer en -afvoer gaat heel snel en u hoeft er geen leidingen voor los te koppelen of door te zagen. Zelfborende kranen doorboren de koperen leiding automatisch bij de montage.

8. Vˇˇr het eerste gebruik

Laat de lege wasmachine een wasprogramma doorlopen om de trommel en de kuip te reinigen voordat u de wasmachine voor de eerste keer gebruikt; kies een wasprogramma van 60°C en gebruik ook wasmiddel.

9. Niet te vergeten voor de installatie

Zorg ervoor dat de waterkraan makkelijk bereikbaar is in geval van problemen. Zorg ervoor dat de leidingen niet geplooid of gewrongen zitten.

 
Maandag tot vrijdag van 8u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 18u
  producten vergelijken
Product vergelijking Vergelijk tot 5
  bekeken producten