Hoe een smartphone instellen ?

Hieronder vindt u enkele tips van deskundigen voor een optimale werking van uw smartphone. Zo haalt u meteen het beste uit uw nieuwe aankoop. Raadpleeg ook de handleiding voor gerichte informatie. Als hulp bij het lezen kunt u op de afbeeldingen klikken.

De omgeving rond uw mobiele telefoon

Enkele voorzorgsmaatregelen want uw mobiele telefoon houdt niet van extreme kou of hitte en nog minder van een hoge vochtigheidsgraad.
- Een extreem lage temperatuur (-10癈 en kouder) be飊vloedt meteen de prestaties van de batterij.
- Buitensporige warmte (60癈 en meer) veroorzaakt chemische reacties die het scherm be飊vloeden.
- Een te hoge luchtvochtigheid (95% en meer) gedurende een te lange tijd werkt in op de onderdelen van het toestel. Uw telefoon is niet waterdicht, houd de GSM/smartphone droog. Regenwater, vochtigheid en vloeistoffen bevatten mineralen die de elektronische circuits kunnen beschadigen

Laat de telefoon niet vallen, zorg ervoor dat hij nergens tegen stoot, schud niet met het toestel. Een verkeerde behandeling kan de interne circuits beschadigen.

SIM-kaart inbrengen

V篌r u uw mobiele telefoon kunt gebruiken, moet u uw SIM-kaart inbrengen, als bewijs dat u bij een operator een abonnement heeft genomen of een voorafbetaalde kaart heeft gekocht.
Schakel de telefoon uit en haal de batterij eruit om de SIM-kaart in de voorziene houder te plaatsen.
Plaats de printplaat op de juiste manier op de contacten.

Mobiele telefoon opladen

V篌r het eerste gebruik de batterij helemaal opladen.
Gebruik uw mobiele telefoon tot de batterij helemaal leeg is, vervolgens weer helemaal opladen.
Zo versterkt u de autonomie van uw batterij.

Geef uw smartphone een persoonlijke toets

Naargelang het model kunt u een schermachtergrond of beltoon kiezen, datum en uur weergeven, enz. Voor uw veiligheid kent u uw telefoon een persoonlijke PIN code toe (een geheime code zodat niemand anders uw telefoon kan gebruiken).

Bescherm uw mobiele telefoon

Mobiele telefoons zijn compact en licht. Ze zijn gemakkelijk op te bergen in een zak of handtas. Bescherm het toestel tegen schokken met een hoesje of etui.

Bekijk alle beschermhoesjes

Sluit de toebehoren aan

Een Bluetooth kit gebruiken, uw爏martphone op uw computer aansluiten om e-mails, beltonen, foto抯, video抯, agenda抯 enz. binnen te halen? Biedt uw爏martphone deze mogelijkheden?
Check in de gebruikershandleiding hoe u de juiste toebehoren kiest en hoe u bestanden van uw computer kunt halen.

V篌r gebruik

V篌r u gesprekken kunt voeren of ontvangen, controleert u of uw smartphone opgeladen is. Kijk ook na of u zich bevindt in een dekkingsgebied van uw provider.

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters