5 goede redenen om een stoomoven te gebruiken

Wist je dit? Een stoomoven is verbonden met een ingebouwd waterreservoir of met een watertoevoer. Eenmaal verwarmd geeft het water stoom vrij waarmee je je ingrediënten kunt bereiden zonder ze in het water te dompelen. Benieuwd waarom je beter stoomt dan kookt? Je leest het hieronder.

Intacte vitamines

Intacte vitamines

Door je ingrediënten zachtjes te stomen, bewaar je alle vitamines en behoud je alle dieet- en voedingsvoordelen van je gerechten. Vitamines zijn kwetsbaar en worden tijdens het klassieke bereidingsproces vaak vernietigd. Hetzelfde geldt voor de antioxidanten die in sommige groenten en fruit aanwezig zijn zoals aardbeien en broccoli.

Meer smaak, aroma's en kleur

Meer smaak, aroma's en kleur

Stomen vrijwaart de smaak van je ingrediënten terwijl alle aroma's vrijkomen. Met een stoomoven blijven je ingrediënten ook zacht want ze worden bereid in een vochtige omgeving. Je vlees, vis en andere ingrediënten drogen niet uit en behouden hun mooie kleur.

Minder vet

Minder vet

Gestoomde ingrediënten zijn lichter en beter voor je lijn. Je hoeft immers geen olie of vet te gebruiken. Overtollig vet en vleesvocht wordt bovendien opgevangen in het daartoe voorziene recipiënt. Resultaat? Je gerechten zijn smakelijker en lichter!

En nog meer goed nieuws: door tijdens het koken minder olie en vet te gebruiken, blijven vervelende vetspatten op de wanden van je oven achterwege. Een stoomoven vraagt dus veel minder onderhoud dan een traditionele oven.

Veel bereidingsmogelijkheden

Veel bereidingsmogelijkheden

Een stoomoven is ideaal voor fijnproevers die graag lekker maar gezond willen eten. Vlees en vis zijn zachter en hebben meer smaak, maar zijn toch minder vet. Waarom? Omdat het stoomproces minder agressief is en het vlees met zachtheid behandelt.

En voor de liefhebbers van gebak? Ook zij kunnen naar hartenlust stomen. Het stoomproces maakt je taarten, brood of andere brioches zachter. Probeer het en je kan nooit meer zonder! Ontdek 2 eenvoudige recepten om klaar te maken met je stoomoven.

Zuiniger

Zuiniger

Last but not least: dankzij de lagere bereidingstemperaturen verbruikt een stoomoven minder energie dan een traditionele oven. Hoewel de bereidingstijd soms langer is dan bij een traditionele oven, verlaag je aanzienlijk je elektriciteitsfactuur. Goed voor de planeet en goed voor je portefeuille!

Stoomoven of multifunctionele stoomoven?

Stoomoven of multifunctionele stoomoven?

Wil je maar af en toe koken met stoom? Kies dan voor een multifunctionele stoomoven. Naast zijn stoomfunctie gebruikt deze oven ook een warmeluchtfunctie om je eten ook zoals in een traditionele oven te bakken. En als je vastbesloten bent om alleen te stomen, zijn er de ingebouwde stoomovens, die, zoals de naam al zegt, alleen met stoom koken.

Gratis workshop

Gratis workshop

Goed om te weten: bij aankoop van bepaalde modellen stoomovens geniet je van een gratis workshop. Een slimme manier om het beste uit je toestel te halen!
Ontdek ze

Vanden Borre Life

Vanden Borre Life

Heb je een nieuwe stoomoven of ander groot elektrotoestel gekocht en wil je op je beide oren slapen, ook als hij in panne zou vallen? Dankzij ons Vanden Borre Life-abonnement worden je grote elektrotoestellen snel gerepareerd. En dat zo vaak als nodig is en zónder extra kosten!

Zin om die zeer veelbelovende stoomovens van dichtbij te bekijken? Kom dan snel langs in een van onze winkels.

Onze inbouwstoomovens
Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters