3 goede redenen om voor een pyrolyse oven te kiezen

3 goede redenen om voor een pyrolyse oven te kiezen

Geen lastige reiniging meer

Pyrolyse ovens zijn zelfreinigend. U hoeft enkel de cyclus te starten en daarna met een spons over de binnenkant van de oven te gaan om het vuil te verwijderen.

Het gebruik van borstels kan de binnenruimte van uw oven beschadigen. Met pyrolyse heeft u echter geen specifieke instrumenten nodig om het vuil weg te krabben.

U hoeft bovendien ook geen schadelijke en dure reinigingsproducten te kopen. Sommige deeltjes van deze producten blijven achter in uw oven, zelfs wanneer u denkt dat de oven volledig is afgespoeld. De deeltjes kunnen daarna verdampen en in uw voedingsmiddelen terecht komen. Pyrolyse is dus gezonder en u bespaart tijd en energie, die u aan andere, leukere dingen kunt besteden.

Bekijk alle pyrolyse ovensDuurzaamheid van uw oven

Door frequenter en efficiënter uw oven te reinigen zorgt u voor een langere levensduur van uw toestel. De binnenruimtes van een traditionele oven zijn in een poreus materiaal ontworpen dat vet en suiker kan absorberen, wat de poriën van de wanden kan verstoppen (waardoor deze vervangen moeten worden. U hoeft ook niet langer de droge voedingsresten van de binnenruimte te krabben, waardoor uw oven niet meer beschadigd wordt.

Tip
Om energieverspilling te vermijden raden we aan om een pyrolyse reinigingsprogramma te starten nadat u de oven heeft gebruikt. Uw oven is al warm en zal minder elektriciteit nodig hebben om zijn maximale temperatuur te bereiken.

Om altijd van een volledig schone en efficiënte oven te genieten, raden wij ook aan om om de tien keer dat u de oven gebruikt een pyrolyse reinigingsprogramma te lanceren.

Bekijk alle pyrolyse ovens

3 goede redenen om voor een pyrolyse oven te kiezen


Volledige reiniging van uw oven

De pyrolyse reinigingscyclus garandeert u een grondige verwijdering van vet dankzij een temperatuur van 500°C. Deze hoge temperatuur is noodzakelijk om een perfecte verkoling van vuil te krijgen. Daarom zijn pyrolyse ovens uitgerust met koude deuren die in een specifiek email worden ontworpen om de hoge temperaturen te kunnen verdragen.

Pyrolyse reiniging maakt de hele ruimte van uw oven schoon, ongeacht de hoeveelheid vuil. Alle resterende stoffen van voedingsmiddelen worden volledig losgemaakt van de wanden en in as veranderd. Indien u uw oven handmatig reinigt, zijn sommige delen soms moeilijk bereikbaar, zoals de bodem en plafond (wanneer uw oven over zichtbare weerstanden beschikt).

Sommige pyrolyse oven kunnen met verschillende programma’s werken (meestal 2 tot 3). U kunt daarmee het programma kiezen in functie van de hoeveelheid vuil in uw oven.

Bekijk alle pyrolyse ovens met 2 programma’s
Bekijk alle pyrolyse ovens met 3 programma’s

3 goede redenen om voor een pyrolyse oven te kiezen
3 goede redenen om voor een pyrolyse oven te kiezen
 
Maandag tot vrijdag van 8u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 18u
  producten vergelijken
Productvergelijking Vergelijk tot 5
  bekeken producten