Coming soon: de nieuwste Apple-toestellen van 2021

Tijdens zijn traditionele keynote heeft Apple zijn allernieuwste technologische pareltjes onthuld aan het grote publiek. Op het lijstje: de iMac in een nieuw kleedje, de iPhone 12 nu beschikbaar in het paars, de iPad Pro krachtiger dan ooit tevoren, de Apple TV met 4K-content en last but not least… de AirTag! Het revolutionaire accessoire dat je nooit meer zal kunnen missen.

Hello, iMac

De Apple iMac kreeg een nieuw jasje. Hij is nu beschikbaar in 7 levendige kleuren en dit spiksplinternieuw model is slechts 11,5 mm dik! Wat hem zo dun en compact maakt, is de Apple M1-chip. Het gaat om de eerste chip van Apple die speciaal voor de iMac werd ontworpen. Je kan deze nieuwe iMac overal in je interieur plaatsen, zijn design is zowel discreet als stijlvol.

Hij is ook voorzien van een 4.5 K Retina-display van 24 inch om makkelijk te surfen, te spelen of te werken. Een echt plezier voor jouw ogen! En dankzij de brede P3-kleurweergave die meer dan 1 miljard kleuren biedt, kan jij je volledig onderdompelen in je taken, je creaties of je favoriete series. Daarbovenop is deze iMac ook voorzien van een anti-reflectiecoating en de True Tone-technologie die automatisch de kleurtemperatuur van je scherm aanpast aan het omgevingslicht. Resultaat: een optimale en natuurlijke visuele ervaring

Deze laatste versie van de iMac beschikt ook over het beste camerasysteem ooit geïntegreerd in een Mac. De dubbele resolutie voor videogesprekken zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit. De sensor is groter dan voordien en kan meer licht vangen om kraknette beelden te vast te leggen, zelfs bij weinig licht. En met de 3 ingebouwde microfoons is de aandacht altijd gericht op jouw stem. Zodat je goed verstaanbaar bent en iedereen je goed kan horen onder alle omstandigheden. 

Ook het geluid werd niet over het hoofd gezien! Het audiosysteem van de iMac bestaat uit 6 luidsprekers die een fenomenaal en kamervullend geluid weergeven. Dat levert prachtig gedetailleerd geluid op, zodat je nog meer kan genieten van je lievelingsfilms en al je muziek.

iPad Pro: superkrachtig dankzij de Apple M1-chip

De iPad Pro van de laatste generatie, met zijn dun en licht ontwerp en zijn batterij die de hele dag meegaat, is zowel draagbaar als krachtig. Het is de eerste iPad die voorzien is van de Apple M1-chip en wordt dus de krachtigste en snelste iPad ooit.

Ander leuk nieuws: deze gloednieuwe Apple-tablet is compatibel met 5G, het meest ontwikkelde mobiele datanetwerk tot nu toe. Je hoeft dus niet meer verbonden te zijn met een goede wifinetwerk om vlotjes te kunnen surfen, werken of chatten.

De iPad Pro van 12,9 inch beschikt over een Liquid Retina XDR-display om zeer realistische details te bieden met hoge contrasten. Perfect om foto’s en video’s te bekijken in HDR en ze te bewerken of genieten van je films en series. Daarnaast heb je ook nog de iPad Pro van 11 inch met zijn Liquid Retina-display. Voeg daar nog een lage lichtreflectie met geavanceerde weergavetechnologieën zoals ProMotion, True Tone en P3 Wide Color bij en je krijgt een optimaal visueel comfort in eender welke situatie. 

Deze laatste versie van de iPad Pro gaat gepaard met een gloednieuw camerasysteem voorzien van een ultragroothoeklens en een groothoeklens. Daarbij komt nog de LiDAR-scanner, een sensor die meet hoe lang het duurt voordat het licht weerkaatst tegen objecten om de omgeving te scannen en diepte te berekenen en zo de weg vrij te maken voor augmented reality-apps.

iPhone 12: nu beschikbaar in het paars

De iPhone 12 en de iPhone 12 mini was ons al bekend, maar slechts in 5 kleuren. Apple heeft daarom besloten om een nieuwe kleur aan zijn palet toe te voegen: de iPhone 12 Purple. Er verandert dus niet veel, behalve de kleur. Het paarse model is even krachtig en elegant als de andere kleuren.

AirTag: het accessoire om alles terug te vinden

Ben je ooit al eens je sleutels kwijtgeraakt en heb je ze urenlang liggen zoeken? Met AirTag is dat verleden tijd! Apple heeft een efficiënt accessoire ontwikkeld om nooit meer je spullen uit het oog te verliezen: sleutels, rugzak, portefeuille… Maak hem vast aan een voorwerp en vind hem makkelijk terug dankzij de My Find-app.

Hoe werkt het? Er bestaan 2 manieren om je verloren voorwerp terug te vinden. Je kan bijvoorbeeld een geluid afspelen via de ingebouwde luidspreker. Als het voorwerp in de buurt ligt, onder de sofa of in andere ruimte, moet je gewoon op het geluid afgaan. Andere manier: als je AirTag in de buurt ligt, kan je iPhone je er meteen naartoe brengen dankzij Precision Finding. Op het scherm zal verschijnen hoe ver je verwijderd bent van je AirTag en je iPhone zal je ook de weg wijzen.

Apple TV†4K: Apple-ervaring op groot scherm

Wat meteen opvalt bij de Apple TV 4K, zoals zijn naam al aangeeft, is de 4K-content die hij weergeeft! Met andere woorden, deze Apple TV 4K biedt een uitstekende beeldkwaliteit.

Dan heb je ook nog de slimme kalibratie. Dit nieuwe toestel onderscheidt zich door een zeer intelligente en revolutionaire functie. Dankzij je iPhone 12 kan je de beeldkwaliteit kalibreren. Hiervoor hoef je enkel de telefoon rechtover de tv te plaatsen en zo ben je in staat om de kleurenoutput van je tv te meten en vervolgens de video-output van de Apple TV 4K te kalibreren. Het doel? Je visueel comfort te verbeteren.

De Apple TV 4K wordt ook geleverd met een nieuwe afstandsbediening voorzien van een ronde knop die je toelaat om snel een titel aan te klikken of daar je playlist te swipen. En via de aanraakbediening kan je nu ook makkelijk navigeren in de gebruikersinterface. De Siri-knop staat rechts als je bijvoorbeeld opdrachten wil uitvoeren met je stem.

Pre-order je favoriete Apple-toestel

Good to know: de iPhone 12 Purple en de AirTag zijn vanaf 23.04.21 beschikbaar in pre-order en zijn vanaf 30.04.21 te verkrijgen.

Wat de iMac, iPad Pro en Apple TV betreft, moet je tot 30.04.21 wachten voor en pre-order. Ze zullen pas beschikbaar zijn rond midden mei. 

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters