Wat, hoe, waarmee? Alles over semidefinitieve ontharing

Als je als vrouw gladde benen wilt, heb je 2 opties: ofwel scheer je je benen vaak, ofwel kies je voor semidefinitieve ontharing. De kans is groot dat je de voor- en nadelen van een scheermesje maar al te goed kent.
Daarom stellen we hieronder IPL aan je voor, de technologie die semidefinitieve ontharing mogelijk maakt.


Wat is IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light, of Intensief Pulserend Licht. Het is een technologie waarvan verschillende fabrikanten van epileerapparaten gebruikmaken. Een IPL-toestel stopt haargroei aan de wortel en verwijdert haartjes semidefinitief.

De technologie maakt gebruikt van lichtflitsen die de haargroei stopzetten. Maar dit werkt niet met elk huidtype. Een hele donkere huid of heel licht haar is niet compatibel. Alles daartussenin lukt wel. Denk er wel aan om de lichtintensiteit aan te passen aan je huidtype. Of om een toestel te kopen dat die intensiteit automatisch aanpast, zoals de Braun-toestellen die verderop aan bod komen.

Hoe semidefinitief ontharen?

IPL is geschikt voor je hele lichaam, van je benen tot je gezicht. Je toestel heeft meestal specifieke functies en opzetstukken voor bepaalde lichaamsdelen. Gebruik bijvoorbeeld een precisiestuk voor de kleine oppervlaktes van je gezicht. En activeer de lichte modus voor gevoelige zones zoals je bovenbenen.

Je begint telkens met een reinigings- en scheerbeurt. Is je huid schoon en glad? Dan plaats je je IPL-toestel met de neus volledig op de huid. Glij vervolgens traag over de zones die je semidefinitief wilt ontharen. Na afloop maak je de neus van het toestel schoon, en klaar!

In het begin herhaal je dit proces elke week. Naargelang je huid en je epileerapparaat is de permanent zichtbare haarvermindering een feit na 4 tot 12 weken. Vanaf dan hoef je je toestel maar 1 keer per maand boven te halen om dat resultaat te behouden.

Waarmee? Braun Silk-Expert Pro 3 en Pro 5

Eén van de beste productlijnen voor semidefinitieve ontharing zijn de Braun Silk-Expert IPL-toestellen

Met de Silk-Expert Pro 3 behandel je je beide benen in 9 minuten. Een intelligente sensor leest de huid 80 keer per seconde en past de lichtintensiteit automatisch aan. Een andere sensor zorgt er dan weer voor dat de lichtflitsen alleen werken als er contact is met de huid. Zo is het gebruik altijd veilig.

De Silk-Expert Pro 5 is de krachtigere uitvoering van de Pro 3. Daarmee behandel je je benen in amper 5 minuten en is het haarloze eindresultaat al na 4 weken zichtbaar. Dat lukt dankzij 3 standen en 10 intensiteitsniveaus. Zo vormt dit toestel de beste combinatie van snelheid, efficiëntie en veiligheid. Bovendien heeft het – met 400.000 flitsen – een bijzonder lange levensduur.


Op zoek naar een epilator om je benen semidefinitief te ontharen?

Ontdek de Silk-Expert Pro 3 en de Silk-Expert Pro 5 van Braun in de winkel of op vandenborre.be.

€ 309,00
  • Type: IPL (Intense Pulsed Light)
  • Te gebruiken op huidtypes: I-II-III-IV-V
  • Levensduur van de lamp: 300000 lichtimpulsen
€ 479,99
  • Type: IPL (Intense Pulsed Light)
  • Te gebruiken op huidtypes: I-II-III-IV-V
  • Levensduur van de lamp: 400000 lichtimpulsen
Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters