De stoomovens van AEG

Gezonde en smaakvolle gerechten

Ontdek de voordelen van een gezonde, snelle en nauwkeurige bereiding met de stoomovens van AEG! Al je favoriete recepten zijn telkens opnieuw geslaagd.


Stomen: het essentiŽle ingrediŽnt

Terwijl traditionele ovens werken met droge warmte om voedsel te bereiden, voegen de stoomovens van AEG vocht toe tijdens de bereiding. Resultaat: heerlijke gerechten die al hun smaak en hun textuur bewaren.

Gezonde en smakelijke maaltijden

Stomen is de ideale oplossing als je voor een gezondere voeding wil kiezen. Dankzij stomen, geniet je immers van vetarme maaltijden terwijl de voedingswaarden perfect intact blijven.

Het toevoegen van vocht tijdens de bereiding verzekert dat het eten zachtjes wordt gegaard, zonder risico op uitdroging. Vlees, vis of groenten: textuur, smaak en malsheid staan op het menu! Zelfs de bereiding van een goudgeel brood met een knapperig korstje lukt makkelijk.

Altijd nauwkeuriger

Hou je van spitstechnologie? De stoomovens van AEG zijn uitgerust met een vochtsensor die zorgt voor het ideale vochtgehalte in de oven. De ovens verspreiden een homogene, constante warmte, dankzij het geavanceerde luchtcirculatiesysteem ThermiC. Bij elke bereiding heb je de garantie dat je een maaltijd op tafel zet waar zelfs een topchef jaloers op zou zijn.

Eenvoudig in gebruik en onderhoud

Een stoomoven gebruiken? Niets is makkelijker! Geniet van de flexibiliteit van de 3 bereidingswijzen van AEG:

 1. Het lage vochtigheidsniveau is perfect voor het bakken van een smeuïge taart of een mals gebraad.
 2. Het gemiddelde vochtniveau zorgt voor een perfecte opwarming. In tegenstelling tot de microgolfoven wijzigt de bereiding de textuur van je eten niet en behoud je alle smaak en textuur.
 3. De 100% stoommodus is geschikt voor de gezonde bereiding van vis, groenten en granen.

De stoomovens van AEG: perfect voor alle bereidingen

SteamBake: krokantere resultaten

De SteamBake-ovens van AEG zijn basismodellen met stoomfunctie. Met deze ovens bereid je heerlijk gebak en brood, dankzij een nauwkeurig gedoseerde vochtverdeling.

SteamCrisp: knapperig aan de buitenkant en sappig vanbinnen

Maak van elke bereiding een succes met de SteamCrisp-oven. Dankzij de voortdurende beheersing van de stoom en de warmte worden je bereidingen tot in de puntjes gegaard. Malse vis en sappig vlees kennen voortaan geen geheimen meer voor jou!

SteamBoost: elk gerecht wordt nog beter met stoom

Met de SteamBoost-oven van AEG word je een echte krak in ovenbereidingen! Kies uit de 3 bereidingswijzen: warmte, stoom of gecombineerd en speel ermee. Warmte voor een krokant korstje, stoom voor een bereiding die mals is tot in de kern…

SteamPro: perfectioneer je gerechten

Geniet van een professioneel resultaat met de doorgedreven SteamPro-ovens. Ongeacht je menu, het is altijd even subliem bereid, dankzij de vele nauwkeurige bereidingswijzen en een vacuümtechnologie. Deze techniek, meestal voorbehouden aan meer ervaren koks, blijkt met Steampro perfect haalbaar. Vanaf nu test je zonder vrees de meest ingewikkelde recepten en beleef je unieke smaakervaringen.

De extraís van AEG

AEG Cooking Club: ontdek een wereld vol smaken

Zin om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen? Geef je bereidingen een extra dimensie met de AEG-ovens met stoomfunctie. AEG heet je graag welkom in de AEG Cooking Club voor een stoomcursus waarin je de AEG-ovens nog beter leert gebruiken. Meer info over de AEG Cooking Club vind je hier..

Gratis exclusief kookboek

Registreer je gloednieuwe AEG SteamPro- of SteamBoost-oven op de website van AEG en krijg nu een gratis kookboek met meer dan 100 recepten, exclusief voor jouw oven.

Wil je ook genieten van de voordelen van stomen?

Laat je verleiden door de verschillende stoomovenmodellen van AEG. Je vindt ze in onze Vanden Borre-winkels of op vandenborre.be.

product

Jouw AEG SteamPro-oven

 • SousVide-programma’s
 • Kerntemperatuursensor
 • Vochtigheidsgraadsensor
Koop nu
product

Jouw AEG SteamCrisp-oven

 • HotAir-functie
 • Kerntemperatuursensor
 • Pyrolysereiniging
Koop nu
product

Jouw AEG SteamBoost-oven

 • Extra hittering
 • Kerntemperatuursensor
 • Responsieve Shuttle-draaiknop
Koop nu
product

Jouw AEG SteamBake-oven

 • Extra hittering
 • HotAir-functie
 • Knapperige resultaten
Koop nu

Nuttige links

 1. Bekijk de SteamCrisp-oven van AEG
 2. Bekijk de SteamBoost-oven van AEG
 3. Bekijk de SteamPro-ovens van AEG
 4. Bekijk de SteamBake-ovens van AEG
 5. Bekijk alle combi-stoomovens van AEG