Vergeleken: HP Envy x360 vs. HP Pavilion x360

Met de nieuwe HP Envy x360 en de HP Pavilion x360 brengt HP 2 straffe convertible laptops op de markt. Welke kenmerken delen beide toestellen? Waarin verschillen ze? En welke laptop past dus het best bij jou? De vergelijking hieronder helpt je kiezen.

Gelijkenis 1: 360į-scharnier

De grootste gelijkenis tussen beide toestellen zit ook in de naam: 360. Beide laptops hebben een 360°-scharnier zodat het scherm helemaal om zijn as kan draaien. Je gebruikt zowel de Pavilion x360 als de Envy x360 in één van deze 4 standen:

  • Laptop – Werk in alle comfort, waar dan ook.
  • Tablet – Gebruik het touchscreen in de tabletmodus.
  • Omgekeerd – Plooi het toetsenbord weg.
  • Tent – Zet je laptop als een tentje op tafel.


Ook goed om te weten: beide toestellen kregen aflopende zandloperranden. Is je toestel dichtgeklapt? Dan open je jouw laptop eenvoudig langs de 3 zijden van je scherm. Bovendien ziet dit ontwerp er ook gewoon elegant uit.

Gelijkenis 2: scherm met microranden

Naast de schermstanden loont het ook de moeite om de schermen zelf te bekijken. Beide toestellen kregen een display met microranden aan 3 zijden. Zo past er zo veel mogelijk scherm in een zo klein mogelijke behuizing. Beide convertibles zijn ook beschikbaar in verschillende formaten: 13 inch en 15 inch voor de HP Envy x360, 14 inch en 15,6 inch voor de HP Pavilion x360.

Op het scherm speel je films en series af in full hd. Al kan de Envy x360 nog een stapje verder gaan: die wordt ook geproduceerd met een uhd-scherm. Zo belanden we bij de verschillen tussen beide laptops: de Pavilion x360 focust op prestaties en productiviteit, de Envy x360 zet meer in op entertainment.

De verschillen: troeven van de Envy x360

Laat ons eerst de Envy x360 van dichterbij bekijken. Een eerste troef ken je al: dit toestel bestaat ook in een uitvoering met een uhd-scherm. Daarnaast blijf je met dit toestel langer bingewatchen of gamen. Het heeft een accuwerktijd van 13 tot 14,5 uur*.

Een handig extraatjes daarbij is het verlichte toetsenbord. Zo haal je alles uit die lange batterijduur, ook als het donker wordt. En voer je soms videogesprekken? Dan is de ‘kill switch’ van de webcam een waardevolle privacy-toevoeging. Dit is een fysieke knop op je laptop waarmee je de camera instant uitschakelt.

De verschillen: troeven van de Pavilion x360

Ben je op zoek naar een toestel om te werken, schrijven, kijken én spelen? Het liefst op volle snelheid? Dan komt de HP Pavilion x360 in beeld. In zijn meest krachtige configuratie krijg je 4,6 GHz aan rekenkracht en een Intel® Core™ i7-processor van de 8ste generatie**.

De Pavilion x360 is ook een topper op het vlak van opslagcapaciteit. Je krijgt maar liefst 512 GB razendsnel SSD-geheugen. Daarbovenop zit er een ‘gewone’ harde schijf van 1 TB (in de 14 inch-uitvoering) of 2 TB (in de 15,6 inch-uitvoering) onder de motorkap.

Ben je op zoek naar een knappe convertible laptop? Bekijk dan zeker de HP Envy x360 en/of de HP Pavilion x360 in je dichtstbijzijnde Vanden Borre-winkel.

* De accuwerktijd op Windows 10MobileMark 14 varieert en is afhankelijk van diverse factoren, zoals het model, de configuratie, geladen applicaties, kenmerken, gebruik, draadloze functionaliteit en de energiebeheerinstellingen. De maximumcapaciteit van de accu neemt in de loop van de tijd en door herhaaldelijk gebruik af. Zie de externe koppeling https://bapco.com/products/mobilemark-2014/ voor meer informatie.

** Multi-core is ontwikkeld om de prestaties van bepaalde softwareproducten te verbeteren. Niet alle klanten of softwareapplicaties zijn noodzakelijkerwijs gebaat bij het gebruik van deze technologie. De prestaties en klokfrequentie zijn mede afhankelijk van de applicatieworkload en de hardware- en softwareconfiguraties. Het nummer, de merknaam en/of de naam van een Intel-product zegt niets over het prestatieniveau. GHz verwijst naar de interne kloksnelheid van de processor. Behalve de kloksnelheid zijn er mogelijk andere factoren van invloed op de prestaties van het systeem en de toepassingen.

Kan ik je helpen?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters