De slimste oled-tvís van LG*: de C9 en de E9

LG is al jaren een wereldspeler in oled-televisies. En daar zal niet snel verandering in komen. Want de 2 nieuwste toestellen van de producent, de LG OLED C9 en de LG OLED E9 combineren al het goede van hun voorgangers met artificiële intelligentie die je kijkervaring voortdurend optimaliseert. Ontdek snel hoe dit werkt!

*Vergeleken met vorige LG OLED-modellen

Miljoenen zelfoplichtende pixels

Laten we beginnen bij het begin: de oled-technologie. Heb je thuis al een oled-televisie? Dan mag je dit onderdeeltje overslaan, want dan weet je al hoe verbluffend de beeldkwaliteit van oled is. Zowel de C9 als de E9 is een 4K-televisie. Je beeld wordt dus opgebouwd door meer dan 8 miljoen pixels die individueel kunnen oplichten.

Het grote voordeel van oled? Zwart is echt zwart. Pixels die zwart moeten zijn, blijven gewoon donker. Dat creëert een prachtig contrast dat diepte geeft aan alle andere kleuren. Bovendien ondersteunen deze televisies alle belangrijke HDR-standaarden. Je kijk- en luisterervaring is exact zoals de filmmaker het bedoeld heeft.

ArtificiŽle intelligentie past beeld en geluid aan

De grote vernieuwing van de C9 en E9 is hun artificiële intelligentie (AI). De tweede generatie α9-processor kreeg algoritmes die je beeld en geluid aanpassen aan elk type content en aan je kijkomgeving. Het lukt de AI nog net niet om te voorspellen of je een happy end wilt zien of niet. Maar dit doen de algoritmes wél:

  • AI Picture optimaliseert de scherpte van je beelden op basis van de kwaliteit van je content.
  • AI Brightness past de helderheid van je pixels automatisch aan het omgevingslicht aan.
  • AI Sound & Tuning analyseert de audiobron om de optimale geluidsmodus te kiezen.
  • AI Acoustic Tuning detecteert de positie van de tv in een ruimte om het geluid te optimaliseren voor jouw kamer.

LG OLED C9 of LG OLED E9?

De OLED C9 en de OLED E9 komen op de markt in een uitvoering van 55 inch (139 cm) en één van 65 inch (165 cm). Het verschil tussen beide modellen zit hem in het design. Voor de C9 gaat het om een cinema screen design. Dat is een cinemawaardig, minimalistisch ontwerp met hele dunne schermranden.
De E9 heeft een picture-on-glass design. Ook dit ontwerp heeft flinterdunne randen, maar het is iets groter dan dat van de C9 door zijn ingebouwde soundbar. Daarnaast zit er een glazen plaat voor het oled-scherm. Door dit elegante extraatje ziet je televisie er helemaal als een kunstwerk uit, met beelden die in de lucht lijken te zweven.

Op zoek naar een intelligente oled-tv die je kijkervaring verbetert in functie van de omstandigheden?

Ontdek de LG OLED C9 en de LG OLED E9 in de winkel of op vandenborre.be.

€ 1.942,00
  • Type scherm: OLED
  • HD-norm: UHD 4K HDR
  • Schermdiagonaal (inch/cm): 55 inch, 139 cm
€ 3.178,00
  • Type scherm: OLED
  • HD-norm: UHD 4K HDR
  • Schermdiagonaal (inch/cm): 65 inch, 165 cm
Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons

Neem contact met ons op

Nog karakters