{Include name error} Dossier Liebherr-wijnkasten: een grand cru onder de wijnkasten

Bewaar uw wijn optimaal met een Liebherr-wijnkast

Een grand cru onder de wijnkasten

Wij, Belgen, staan er om bekend echte levensgenieters te zijn. Niet alleen bier, maar ook wijn is geregeld op onze tafels te vinden. Om die excellente wijn aan uw gasten te kunnen serveren, is het echter belangrijk dat u hem goed bewaart. Temperatuur, licht en lucht tijdens de bewaring kunnen de smaak immers sterk beïnvloeden. Daarom ontwikkelde Liebherr ideale wijnkasten die de perfecte omstandigheden creëren voor het bewaren en serveren van uw wijnen.

De ideale temperatuur

Van essentieel belang voor uw wijn is de temperatuur. Deze heeft namelijk invloed op het rijpingsproces en op de smaak. Volgens experts ligt de ideale bewaartemperatuur voor alle wijnsoorten tussen de +10°C en de 12 °C. De serveertemperatuur hangt dan weer af van het soort wijn. Rode wijnen moeten warmer gedronken worden dan witte wijnen, omdat ze meer tannines bevatten.
Wijnkasten bestaan dan ook in verschillende soorten. Wijnklimaatkasten zijn perfect om uw wijnen op de juiste serveertemperatuur te brengen, terwijl wijnbewaarkasten eerder interessant zijn als u uw wijn wenst te laten rijpen voor een langere periode.
Daarnaast ontwikkelde Liebherr ook de exclusieve Vinidor-Serie. Deze wijnkasten combineren in één toestel de voordelen van de wijnbewaar- en wijnklimaatkasten. Deze serie biedt twee of drie wijnsafes waarin de temperatuur onafhankelijk van elkaar nauwkeurig kan worden ingesteld. Zo kunnen bijvoorbeeld rode en witte wijn in één apparaat ieder op hun eigen optimale serveertemperatuur worden bewaard. Alle Vinidor-toestellen zijn in iedere temperatuurzone uitgerust met led-verlichting. De luchtkwaliteit wordt op peil gehouden dankzij een eenvoudig verwisselbare actieve koolfilter in elke wijnsafe die voor een toevoer van schone lucht zorgt.

De rust van de wijngaard

Naast de temperatuur zijn nog heel wat andere factoren erg belangrijk voor uw wijn. Daarom ontwikkelde Liebherr verschillende technologieën om uw wijn optimaal op te slaan. De wijnkasten zijn uitgerust met stabiele handgemaakte houten plateaus, waarop de wijn in alle rust kan rijpen. Zo worden trillingen die de flessen lichtjes zouden kunnen schudden en zo ongewenste aromaverbindingen veroorzaken, vermeden. Dit wordt nog extra in de verf gezet dankzij de trillingsvrije compressoren en het vibratievrije koelsysteem van de Vinidor-modellen. Tenslotte zorgt de SoftSystem-zachte deursluiting ervoor dat de deur altijd langzaam en zachtjes sluit om trillingen te voorkomen.

Schemerlicht voor een perfecte smaak

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom heel wat wijnen in een groen- of bruingetinte fles zitten? Dat is om de UV-lichtinval zoveel mogelijk te absorberen. Ultraviolet lichtstraling kan bij het bewaren van wijn namelijk tot een ongewenste chemische reactie leiden. Rode wijnen verliezen bijvoorbeeld hun volle kleur en witte wijnen worden langzaam goudgeel van kleur. Omdat de fles niet alle licht kan opvangen, beschikken alle Liebherr wijnkastmodellen met een glasdeur over speciaal UV-protectieglas. Dit reflecteert de UV-straling volledig en vermijdt een nadelige lichtinvloed op de bewaarde wijn. Bovendien integreerde Liebherr ook led-verlichting in alle modellen. Deze verlichting is zuinig, geeft geen warmte af en kan zonder nadelige gevolgen voor de wijn langere tijd blijven branden voor presentatiedoeleinden.

Het belang van frisse lucht

Tenslotte speelt ook de lucht een belangrijke rol. Kurken houden namelijk niet alle lucht uit de fles. Lucht dringt door de kurkcellen en bestaat niet alleen uit reukloze zuurstof. Zo kunnen etensluchtjes en zelfs kartonlucht – als de flessen in een kartonnen doos zitten – de smaak beïnvloeden. Om de luchtkwaliteit te optimaliseren, zijn alle Liebherr-wijnkasten uitgevoerd met een FreshAir-koolfilter, die de nadelige invloed van omgevingsluchtjes kan neutraliseren. Ook wordt de luchtvochtigheid stelselmatig hoog gehouden (boven de 50%), dankzij een apart ontwikkeld en afgeschermd verdampersysteem.

Bewaar uw wijn optimaal met een Liebherr-wijnkast Bewaar uw wijn optimaal met een Liebherr-wijnkast
Bewaar uw wijn optimaal met een Liebherr-wijnkast
product

Uw Liebherr Vinidor-wijnkast

 1. Zowel chambreren als bewaren
 2. Apart instelbare wijnsafes
 3. Houten leggers op telescooprails
Koop nu een inbouwkast Koop nu een wijnkast
 1. Bekijk alle Liebherr-inbouwwijnkasten
 2. Bekijk alle Liebherr-wijnkasten
 
product

Uw Liebherr GrandCru-wijnkast

 1. Traploos in te stellen temperatuur
 2. Hoogwaardige en exclusieve uitvoering
 3. Geavanceerde technologie voor perfecte bewaring
Koop nu een inbouwkast Koop nu een wijnkast
 
product

Uw Liebherr Vinothek-wijnkast

 1. Traploos in te stellen temperatuur
 2. Houten leggers voor minder trillingen
 3. UV-bescherming en FreshAir-filter
Koop nu een wijnkast
 
Kan ik je helpen?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters