SodaStream: beter voor jou, beter voor de planeet

In tijden waarin we meer thuis moeten consumeren en waarbij we het onszelf vooral makkelijk moeten maken, biedt SodaStream een oplossing van formaat. De bruiswatertoestellen zorgen ervoor dat je zelf thuis je bruiswater en frisdrank kan maken. Zo heb je altijd je favoriete drankje in huis, hoef je niet meer naar de supermarkt te gaan en moet je ook niet meer met zware flessen sleuren. En het is niet alleen erg lekker, maar stiekem ook best leuk om zelf te kunnen doen. Goed gehydrateerd blijven wordt een makkie!

Het concept

Het werkt heel eenvoudig: vul een herbruikbare fles met kraantjeswater tot de vullijn. Bevestig deze fles in het SodaStream-bruiswatertoestel. Vervolgens bepaal je zelf de hoeveelheid bubbels met een simpele druk op de knop. Haal vervolgens de fles uit het toestel en geniet van je zelfgemaakte bruiswater.

Toch liever een licht smaakje of frisdrank? Voeg dan gewoon een van de vele SodaStream-smaken toe aan je bruiswater, zo kan je zelf je Cola of Orange maken. En met de fruit drops geef je je bruiswater een fris vleugje smaak. Of je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon een lekker stukje fruit toe te voegen. De fles reinigen? Steek hem in de vaatwasser, hij is namelijk vaatwasserbestendig.

Welk toestel past bij mij?

Bij SodaStream vind je 3 verschillende modellen terug:

Met de SodaStream TERRA maak je met één druk op de knop je eigen bruiswater. Je voegt het koolzuur gemakkelijk toe aan het water via de grote knop aan de bovenkant. Hoe vaker je op de knop drukt, hoe meer bubbels je toevoegt. Je past de hoeveelheid koolzuur dus aan naar jouw smaak. De fles waar je bruiswater in maakt, is herbruikbaar. Hierdoor verbruik je minder plastic en ben je milieuvriendelijker bezig. 
 
De SodaStream CO2-cilinder is goed voor ongeveer 60 liter bruiswater. Dankzij de Quick Connect-technologie bevestig je de cilinder gemakkelijk met één klik in het apparaat. Je reinigt de herbruikbare fles na gebruik gewoon in de vaatwasser.

Met de SodaStream ART maak je gemakkelijk zelf bruiswater met één duw op de hendel. Je klikt de meegeleverde fles van een liter vast in het apparaat. Vervolgens voeg je koolzuur toe aan het water door de hendel omlaag te duwen. Hoe vaker je de hendel omlaag te duwt, hoe meer prik het water krijgt. Je past dus zelf de hoeveelheid bubbels aan naar jouw smaak. 
 
De meegeleverde CO2-cilinder is goed voor ongeveer 60 liter bruiswater. Je bevestigt de cilinder gemakkelijk met één klik in het apparaat dankzij de Quick Connect-technologie. De literfles is herbruikbaar, waardoor je een stuk minder plastic verbruikt. Na gebruik was je de fles gewoon af in de vaatwasser.

Met de SodaStream DUO maak je een voorraad bruiswater dankzij de 2 meegeleverde flessen. Je krijgt er een glazen karaf van een liter bij. Hiermee serveer je bijvoorbeeld thuis gekoeld bruiswater. In de andere herbruikbare fles neem je bruiswater mee voor onderweg. 
 
Doordat de fles herbruikbaar is, verbruik je veel minder plastic. Je klikt de fles gemakkelijk in het apparaat en maakt binnen een paar seconden bruiswater. Hoe vaker je op de knop drukt, hoe meer koolzuur je toevoegt. Zo pas je de hoeveelheid bubbels aan naar jouw smaak. 
 
De meegeleverde CO2-cilinder is goed voor 60 liter bruiswater. Je klikt de cilinder gemakkelijk vast in het apparaat dankzij de Quick Connect-technologie. De flessen reinig je na gebruik gewoon in de vaatwasser.

Cilinders inwisselen?

De SodaStream bruiswatertoestellen werken met een koolzuurcilinder . Een zo’n cilinder is goed voor ongeveer 60 liter bruisend water (afhankelijk van hoeveel bubbels je per keer toevoegt natuurlijk). De blauwe cilinder heeft een schroefsysteem, de roze cilinder is voorzien van het Quick Connect-systeem. 

Is je cilinder leeg? Dan kan je deze gemakkelijk in je dichtstbijzijnde Vanden Borre-winkel inwisselen. Je betaalt dan enkel voor het koolzuurgas. Geen lege cilinder? Dan raden we je toch altijd om een reserve cilinder in huis te hebben. Zo kan je altijd spuitwater maken, mocht je bezoek over de vloer hebben. Bestel je reserve cilinder makkelijk online.

Draag bij aan de reductie van wegwerpplastic

Kortom, met SodaStream maak je kraantjeswater sprankelend in een vaatwasserbestendige, herbruikbare fles. Die herbruikbare fles is eigenlijk de held van het hele verhaal. Daarmee bespaar je namelijk enorm veel wegwerpplastic. Dat plastic zou anders waarschijnlijk in het milieu belanden… En dat willen we zeker niet! Dankzij SodaStream lever je dus ook een bijdrage aan een schonere wereld.

Inruilactie SodaStream

Ruil bij Vanden Borre je oud bruiswatertoestel (ongeacht het merk) in voor een SodaStream TERRA, ART of DUO en krijg 30 euro korting op je nieuwe toestel. De actie is geldig van 01/04/2022 t.e.m. 30/06/2022.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters