Een wellness bij je thuis? Zo doe je het!

Thuisblijven heeft ook zo z’n goede kanten. Het is nu de ideale gelegenheid om jezelf wat meer tijd te gunnen. Leg je smartphone s'avonds even aan de kant, zet je televisie uit en verzet je zinnenOntdek onze tips om je huis om te toveren tot een soort wellness.

Stap 1: creŽer een aangename sfeer

Leg je smartphone opzij en trek een cosy outfit aan: gun jezelf nu wat rust. En creëer een gezellige sfeer met gedimd licht of kaartjes.

Ben je fan van essentiële oliën? Haal je diffuser uit de kast! Wist je dat etherische olie van mandarijn en pompelmoes erg goed zijn tegen stress?

Ander aspect dat we vaak uit het hoofd zien: muziek! Aan jou om te beslissen welke playlist het zal worden: relaxmomentjes, natuurlijke geluiden of zelfs ASMR. Om je helemaal te laten meeslepen door je muziek is een bluetoothspeaker een absolute aanrader.

Bekijk onze selectie >

Stap 2: verwen jezelf

Time to relax!

Wees eerlijk, het is nu toch het ideale moment om jezelf wat me-time te gunnen? Neem een warm schuimbad of een deugddoende douche en kom lekker tot rust. De damp zal je poriën openen en dat is perfect voor je gezichtsverzorging.

Draag zorg voor jezelf

Geniet ervan om je gezicht te scrubben, breng een masker aan of behandel je haar met olie … Kortom: zorg eens goed voor jezelf ;-) Geen scrub meer in huis? Maak het zelf in amper 2 minuten tijd met koffiegruis. Meng koffiedik met een beetje honing of amandelolie, masseer je huid, laat het mengsel 2 min. inwerken, spoel je gezicht af met water. Het resultaat? Een frisse tint! Lees alles over de verrassende voordelen van koffiegruis en ga naar onze blog.

Voor zijdezachte benen

Dit is misschien ook de perfecte timing om je te epileren, nu je toch zo goed bezig bent ;-) Hiervoor heb je de keuze tussen een epilator met scheerkop, een ladyshave, een elektrische epilator of een semi-definitieve epileerapparaat (IPL). Wat is nu het verschil tussen al deze toestellen? Wij geven je meer uitleg.

Stap 3: herneem je routines

We hebben soms de neiging om de hele dag in onze pyjama rond te hangen want ‘we mogen toch de deur niet uit’ … Maar onze dagelijkse gewoontes helpen om ons zelfvertrouwen terug op te krikken.

Voor de vrouwen

Dames, wat denken jullie ervan om voor kapster te spelen of je favoriete make-up aan te brengen? Of geniet ervan om iets nieuws uit te testen? Jezelf opgetut in de spiegel zien, zal je zeker en vast weer opvrolijken!

Bekijk onze selectie >

Voor de mannen

Het is natuurlijk ook vervelend dat de kapsalons gesloten zijn. Tja, alles groeit snel hè! Voor een verzorgde look is een baardtrimmer of haartondeuse de ideale oplossing. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een multigroom om je lichaam, baard en haar onder handen te nemen. Schrik dat het zou misgaan? Het zal wel weer groeien hè, je hebt nu toch tijd zat. En om je te helpen, kan je nog altijd op YouTube terecht, je vindt er een heleboel haartutorials. Dit is de gelegenheid om je vaardigheden eens op de proef te stellen en zelfs een origineel kapsel uit te testen ;-).

Bekijk onze selectie >

Stap 4: eet gezond en gevarieerd

Met al dat ontspannen, heb je honger gekregen, toch? Ook je maag mag eens verwend worden. Trakteer jezelf of een lekkere fruitsalade, een smoothie of een sapje. En dat allemaal met een heerlijk kopje thee of koffie. Een goede dosis vitamines en een evenwichtige voeding, da’s echt top om je immuunsysteem op peil te houden.

Bekijk onze selectie >

Geen inspiratie om te koken? Bij FNAC vind je talrijke kookboeken om je maaltijden wat af te wisselen. En hier vind je enkele bekende tv-koks die je in de stemming zullen brengen:

Kan ik je helpen?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters