Welke koelkast voor een perfecte bewaring van je voedingsmiddelen?

Je koelkast is nu meer gevuld dan anders, toch? Om je voorraad zo lang mogelijk vers te houden, is het belangrijk om het goed te bewaren. Sommige koelkasten zijn op dat vlak efficiënter dan andere. Ze integreren technologieën die beter en langer meegaan.

Welke technologieŽn voor een optimale bewaring?

De meest geavanceerde koelkasten zijn uitgerust met technologieën die het mogelijk maken om de meest delicate voedingsmiddelen zoals vlees, vis, zuivelproducten, fruit en groenten perfect te bewaren.

Vlees, vis en zuivelproducten moeten in een zeer koele en vochtige omgeving worden bewaard. Kies daarom voor een koelkast met een 0į- zone. Dit is een compartiment (vaak een aparte lade) waarvan de temperatuur bijna 0° is. Het is er daardoor koeler, maar ook vochtiger dan in de andere compartimenten van je koelkast.

En je groenten en fruit? Ze bestaan voornamelijk uit water. Hoe meer water een voedingsmiddel bevat, hoe meer vocht het nodig heeft om lang vers te blijven en z’n vitamines te behouden. Bewaar ze daarom in een lade die een hoge luchtvochtigheid garandeert.

Waar plaats je je voedingsmiddelen?

Om je voedingsmiddelen optimaal te bewaren, moet je ze op de juiste plaats zetten. Enkele tips:

  • In de koelkastdeur: dit is de minst koude zone. Plaats er de elementen in die niet heel koel hoeven te zijn zoals boter, kaas, eieren, mosterd en flessen.
  • Bovenaan in de koelkast: hoe hoger in de koelkast, hoe minder koud. Je plaatst er ingrediënten die koel moeten zijn, zonder meer. Denk bijvoorbeeld aan conserveblikken.
  • In het midden van de koelkast: plaats er bereide gerechten en voedsel dat na opening koel moet blijven.
  • Onderaan in de koelkast: hier is het meestal het koudst. Net daarom bevinden de groentelade en de 0° -zone zich onderaan.

Niet in de koelkast!

Wist je dat? Sommige voedingsmiddelen mag je niet in de koelkast plaatsen omdat hun smaak en consistentie aantast. Denk maar aan tomaten, perziken, uien, look, aardappelen, watermeloen, bessen, brood en smeerpasta.

Advies nodig? Contacteer ons!

Twijfel je nog tussen enkele koelkasten? Bel onze specialisten. Zij bekijken welk model het beste bij je behoeften past en plaatsen de bestelling samen met jou. Ze zijn bereikbaar op het nummer 02/334.00.00, van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 u. en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 u.

Geen fan van bellen? Kies voor onze koelkastwijzer. Beantwoord enkele vragen en we tonen je modellen die perfect aan je behoeften voldoen.

Wij leveren je koelkast gratis aan huis en sluiten ze ook aan

Heb je de ideale koelkast gevonden ? We leveren je toestel gratis aan huis en sluiten het aan. En indien je het wenst, nemen we je oude toestel mee voor recyclage!

Heb je gekozen voor een inbouwkoelkast? Check alles over onze inbouwdiensten..

4,6
€ 749,00 € 899,00

4,8
€ 1.698,00

 
€ 2.699,00 € 2.999,00

4,0
€ 1.899,00

4,5
€ 829,00

4,0
€ 1.219,00

4,5
€ 1.049,00

 
€ 1.149,00
Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters