Samsung QLED 8K

De werkelijkheid op je scherm

Grote televisieschermen toveren je woonkamer om tot een privébioscoop. Geweldig idee, natuurlijk. Maar let er wel op dat de resolutie dat grotere schermformaat kan volgen. Dat is precies wat Samsung doet met zijn QLED 8K-tvís. En meer. Klaar voor enkele cijfers waarvan je ogen gaan knipperen?


8K-resolutie: even rekenen Ö


De Samsung QLED 8K-tv’s hebben een resolutie van 7680 bij 4320 pixels. Weet jij hoe indrukwekkend dat is in vergelijking met de – toegegeven, ook indrukwekkende – 4K-schermen? Het gaat om maar liefst 4 keer meer pixels dan bij een scherm in 4K!

Je kijkt trouwens altijd naar deze duizelingwekkende scherpte. Want ingebouwde artificiële intelligentie slaagt erin om al je films en series op te schalen naar 8K. Dit geldt voor al je bestanden en toestellen, of je nu streamt via Netflix of een film vanop usb-stick afspeelt.


Hightech achter de schermen


Die onverslaanbare resolutie aan de voorkant van je scherm wordt natuurlijk mee waargemaakt door allerlei technologie achter dat scherm. De Quantum Dot-technologie ken je misschien van Samsung’s andere QLED-toestellen. De technologie zet licht om in maar liefst 1 miljard kleuren en bereikt zo een kleurvolume van 100%.

Daarbovenop optimaliseert HDR 10+ elke scène voor de scherpste kleuren, diepste contrasten en meest heldere details. De motor van dat alles is de Quantum Processor 8K. Die is niet alleen de drijvende kracht achter je beeldkwaliteit, maar ook achter je gepersonaliseerde geluidservaring.


Kameleon in je interieur


Ooit was je televisie een groot, zwart gat in de woonkamer. Eentje dat alle sfeer naar zich toezoog en opslokte. Dat is voorbij dankzij Ambient Mode, waarmee je scherm perfect opgaat in het interieur. Het scherm (met dunne, onopvallende randen) kan bijvoorbeeld de kleur van de muur naadloos overnemen.

De verbinding met randapparatuur is mooi weggewerkt, zodat die bijna onzichtbaar is. De kabels van de televisie worden in een One Connect Box geplaatst. Deze Box wordt via een bijna onzichtbare kabel verbonden met je tv. Zo zijn alle kabels en randapparaten mooi verborgen en blijft je ruimte strak. Al je toestellen bedien je makkelijk via een unieke afstandsbediening.


De slimste thuis?


De QLED 8K-toestellen zijn smart tv’s. Via de app SmartThings installeer je je televisie in een handomdraai. Verbind dan al je slimme toestellen dankzij de SmartThings-app bedien ze via je tv of smartphone: van de verlichting en de thermostaat tot en met de koelkast en je wasmachine!

Nuttige links

Kan ik je helpen?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters