Samsung Neo QLED: de ultieme combinatie van beeld, geluid en design

Wist je dit al? Samsung is 16 jaar onafgebroken wereldwijd de nummer 1 in de tv-sector*. Met zijn nieuwe gamma voor 2022 doet het merk die mooie reputatie alle eer aan, want de verbeterde beeld- en geluidskwaliteit, het stijlvolle design en de slimme nieuwe functies overtuigen in elk opzicht. Volg de gids! 
* Resultaten gebaseerd op verkochte aantallen, Omdia (2022)

Verbluffende beeldkwaliteit

Verbluffende beeldkwaliteit

De leds in de Neo QLED-tv's van Samsung zijn 40x kleiner dan conventionele leds. Ze worden haarscherp aangestuurd door de Quantum Matrix-technologie, die het beeld tot in de kleinste puntjes regelt en contrast en helderheid levensecht weergeeft. Dankzij de 14-bit lichtcontrole kunnen de 2022 Neo QLED-modellen tot 16 384 gradaties van licht weergeven. Dat is 4 x meer dan de 2021 Neo QLED-modellen. Je ziet dus nog meer details, zelfs tijdens pikdonkere of fel verlichte scènes. 

Nog een nieuwigheid is de Shape Adaptive Light-technologie. Deze kleine ledlampjes nemen zelf bepaalde vormen aan. Waarom? Omdat het beeld op die manier precies wordt weergegeven zoals het bedoeld is, met eindeloos diep zwart, subtiele lichtnuances en een ongelooflijke helderheid.  

Voeg daar de Quantum Dot-technologie aan toe en je krijgt een kleurenpalet met 100% kleur volume op het scherm.* In een prachtige zonsondergang over de zee zie je bijvoorbeeld niet alleen alle tinten blauw van het fonkelende water, maar ook de warme kleurexplosie van de avondhemel waarin de zon zich aftekent.

*De internationaal gerenommeerde test- en certifi ceringsorganisatie Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) heeft bevestigd dat (Neo) QLED TV’s een kleur volume van 100% kunnen produceren volgens de DCI-P3 standaard.

Geen storende reflecties

Geen storende reflecties

Een tv met een onberispelijke beeldkwaliteit, dat is mooi. Maar een tv met een onberispelijke beeldkwaliteit én een scherm zonder reflecties, dat is nog beter! Daarom zijn de Samsung Neo QLED-tv's vanaf de QN93B-serie voorzien van een slimme antireflectiefilter die voorkomt dat het scherm omgevingslicht weerkaatst. Het resultaat? Zelfs overdag geniet je zonder storende reflecties van een film.

Een meeslepende kijkervaring

Een meeslepende kijkervaring

Om het beeld zo levensecht mogelijk weer te geven, heeft Samsung het Infinity Screen ontwikkeld: een scherm met een rand die zo dun is dat je hem amper ziet. Bovendien is de Infinity One Design slechts 17 mm dik, waardoor het net lijkt alsof je midden in je favoriete film of videogame zit. 

Bioscoopwaardig geluid

Bioscoopwaardig geluid

Volg de actie zelfs via je oren met Object Tracking Sound. Het geluid dat je hoort, wordt dankzij deze functie perfect afgestemd op de actie op het scherm. Het topmodel QN900B gaat zelfs nog verder met Object Tracking Sound Pro: dit toestel heeft een extra luidspreker met gaatjes die naar boven is gericht. Daardoor vult je tv de woonkamer met verbluffend geluid waarvoor je normaal naar de bioscoop moet.

Dankzij Dolby Atmos, aanwezig op alle 2022 Neo QLED tv's, komt het geluid niet alleen van overal rondom je, maar ook van bovenaf. Een onweer op het scherm of een helikopter die overvliegt? Je beleeft het intenser dan ooit. 

Met een soundbar van Samsung erbij kan je gebruikmaken van Q-Symphony, een systeem dat de soundbar en de tv-luidsprekers aan elkaar koppelt. Zo wordt het geluid nog indrukwekkender en overtuigender. 
 

Slimme tv's

Slimme tv's

De Smart Hub 2022 is helemaal vernieuwd: hij is nu sneller, werkt aangenamer en bevat meer inhoud die bij jouw voorkeuren past. De interface vult het hele scherm en de Media- en Ambient-functies hebben elk een eigen homepage. Op de Media-pagina vind je al je streamingdiensten en je gewone tv-kanalen. Je krijgt er aanbevelingen te zien die je meteen kan bekijken via Netflix, Disney+ of Prime Video. Ben je niet aan het tv-kijken, dan kies je op het Ambient Mode-scherm welk sfeerbeeld je tv weergeeft.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters