Espresso, cappuccino of lungo? Ontdek alle troeven van een volautomatische espressomachine

Word je blij van het aroma van een espresso, lungo, ristretto... ? Met een volautomatische espressomachine geniet je in een mum van tijd van het perfecte kopje koffie. Met slechts één druk op de knop. Wij stellen je graag alle voordelen voor!

…ťn druk op de knop volstaat

Volautomatische espressomachines zijn uitgerust met een ingebouwde koffiemolen. Deze molen maalt voor jou de exacte hoeveelheid verse koffiebonen. Kopje per kopje. Jij hoeft enkel water in het reservoir te doen en op de knop te drukken voor een perfect bereide espresso of cappuccino. Easy!

Hou jij van een authentieke espresso, terwijl je partner liever een latte macchiato drinkt? Met een model met aromasterkte krijgt iedereen het ideale kopje koffie voorgeschoteld. 
 

Melkrecepten zoals jij het wil

Sommige volautomatische espressotoestellen zijn voorzien van een apart melkreservoir. Hiermee maak je met één druk op de knop een heerlijke, romige koffie. Na gebruik zet je het melkreservoir gewoon in je koelkast zodat de melk lekker vers blijft voor een volgend kopje.

Andere modellen hebben een melkopschuimer of een stoompijpje. Zo kies je zelf de hoeveelheid melk dat je wil opschuimen voor je lievelingskoffie. 

Een mooi laagje melkschuim met een zijdezachte, smeuïge textuur? Dankzij het LatteCrema-systeem van de De’Longhi-machines geniet je nog meer van je favoriete melkbereidingen. 

Zuivere koffie? Graag!

De kwaliteit van je water is essentieel voor de smaak van de koffie. En kalk is vijand nummer 1 voor je espresso-apparaat. Kraantjeswater met veel kalk en chloor geeft een harde en bittere koffie.Bovendien tast kalkaanslag het verwarmingselement aan zodat je water op termijn niet meer heet genoeg wordt. Daarom is het sowieso een verstandige keuze om een espressomachine met geÔntegreerde waterfilter te kopen. Zo geniet je extra lang van je koffietoestel.
 

Handige extraís

Je kent nu het voordeel van een volautomatische espressomachine en je weet of je een model met een stoompijpje of een apart melkreservoir wenst, dat een waterfilter handig is,... Maar wat kan je keuze voor een bepaald type espressomachine nog bepalen?
  • Makkelijk te onderhouden: heeft je espressomachine een automatische onderhoudsprogramma? Dan hoef je ze zelf niet te reinigen.
  • Interface: een model met een aanraakscherm in kleur is superhandg om de gewenste koffie te selecteren.  
  • Bediening via een app: zin om een kopje koffie te bereiden vanuit je zetel? Kies voor een espressotoestel dat je kan verbinden met je smartphone. 
  • Ontkalkingsherinnering: tijd om je machine te ontkalken? Dan krijg je een melding.
  • Automatische stopfunctie: je espressomachine schakelt zichzelf na een bepaalde tijd uit.
Goed om weten: volautomatische espressomachines met een roestvrijstalen behuizing en keramische maalschijven gaan veel langer mee!

Click&Collect blijft beschikbaar

Heb je de volautomatische espressomachine gevonden die bij je past? Bestel ze online en haal ze na 30 minuten en in alle veiligheid af in je dichtstbijzijnde Vanden Borre-winkel. Onze winkels blijven open voor alle afhalingen van Click&Collect-bestellingen!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters