Welke baardstijl past bij jou?

Een verzorgde baard geeft je een stijlvolle uitstraling en weerspiegelt je karakter en persoonlijkheid. Het is dus belangrijk om de stijl te kiezen die bij jou past én je baard netjes te onderhouden. Onze tips leggen je alles haarfijn uit!

Onze selectie scheertoestellen

De verschillende baardstijlen

De stoppelbaard of 3-dagen-baard

Een populaire baardstijl voor veel mannen, de ene al geslaagder dan de andere! Een regelmatig onderhoud is hierbij een must. Zo behoud je het evenwicht tussen een relaxte en elegante uitstraling. Kies voor een scheerapparaat met een trimmeraccessoire of een baardtrimmer met een precisie van 2 tot 3 mm. Ben je niet zeker van je stuk? Begin met een hogere stand om ongelukjes te vermijden. Voor de contouren kies je best een scheerapparaat met een precisietrimmer

De lange baard

Een lange baard kan heel stijlvol zijn. Bepaal eerst hoe lang je baard mag zijn en trim hem zodanig dat er geen huid meer zichtbaar is, voor een mooi vol resultaat. Om de nek en de bakkebaarden te onderhouden gebruik je een scheerapparaat met trimmeraccessoire of een baardtrimmer.

De snor

Hiervoor is een scheerapparaat met trimmeraccessoire een must. Je gebruikt het om zowel heel nauwkeurig te werken als om normaal te scheren. Een scheerapparaat met precisietrimmer is ook heel geschikt. Hou er rekening mee dat het 2 tot 3 weken duurt eer je een geslaagde snor hebt. Voor de finishing touch is een schaartje ook heel handig.

Gladgeschoren

Voor een babygladde huid is een elektrisch scheerapparaat je beste bondgenoot. Kies een toestel met Wet&Dry-functie zodat je je ook onder de douche kan scheren. Kijk ook naar de autonomie als je een draadloos toestel wil. En wat is nu precies het verschil tussen een toestel met scheergrill en een scheerapparaat met scheerkoppen?
Scheerkoppen: 3 ronde scheerkoppen volgen de contouren van je gezicht zodat je in één enkele beweging je gezicht gladscheert. Zo’n toestel werkt ook stiller dan eentje met scheergrill. Voor langere haartjes is het toestel wel iets minder efficiënt.
Een scheergrill beschermt je huid want er is geen direct contact met het scheermes. Resultaat: minder roodheid. We raden je dan ook aan om heel nauwkeurig te scheren, ook als je een volle baard hebt.

Welke baard past bij mijn gezicht?

Nu je weet waarvoor de verschillende toestellen geschikt zijn, blijft er nog de keuze van de baard die bij jou past.

Heb je een langwerpig gezicht, kies dan voor een baard die je gezicht verkort en vult, zoals een volle baard, een stoppelbaard of een snor, eventueel met bakkebaarden.

Een rond gezicht kan je verlengen met een baard die aan de kaken korter is dan aan de kin. Een sikje kan ook werken.

Een vierkant gezicht komt beter uit met een korte baard of een ankervormige baard (met blote kaken). Een mooie snor geeft ook een mooi effect!

Heb je een ovaal gezicht? Dan heb je geluk want je kan bijna elke baardstijl dragen: kort, lang, gestileerd,… Let er wel op dat je je gezicht niet teveel verlengt.

Trimmer? Bodygroom? Multigroom?

Nu je baard er piekfijn uitziet, is de rest van je lichaam aan de beurt. De trimmer, ook wel bodygroom of multigroom genoemd, is een veelzijdig toestel: je trimt er zowel je baard als je lichaamshaartjes mee (oksels, benen, borstkas). Dit toestel heeft meestal meerdere opzetstukken met instelbare lengtes voor je baard of lichaamshaar. Sommige toestellen hebben zelfs een trimmer voor oor- en neushaar. Niet erg sexy maar wel héél praktisch ;-)

Wil je ons assortiment scheerapparaten van dichtbij bekijken? Kom langs in je Vanden Borre-winkel

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters