Een reflex fototoestel kopen

Alle reflex fototoestellen bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle reflex fototoestellen
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke reflex fototoestel bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de reflex fototoestellen

 • reflex fototoestel - Reflex fototoestel kopen - Vanden Borre

  Je kan een reflex fototoestel kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een reflex fototoestel online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een reflex fototoestel online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * reflex fototoestel aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * reflex fototoestel betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de reflex fototoestel gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een reflex fototoestel via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een reflex fototoestel. Zoek een winkel in je buurt.

 • Hoe een reflex fototoestel kiezen ?

  • Uitzonderlijke beeldkwaliteit

   arend.jpg :

   U wilt meer reliëf geven aan uw foto's? U wilt dat foto's die binnenshuis genomen zijn er natuurlijker uitzien? Of u wilt spelen met diepte? Met een digitale reflexcamera haalt u het ideale toestel in huis om op een professionele manier het beste uit uw onderwerp naar voor te brengen. Laat u verleiden door een snelle autofocus, indrukwekkende zoom of een enorme mogelijkheid aan persoonlijke instellingen.

   Daar waar een compact fototoestel een gewone landschapsfoto neemt, creëert een reflex fototoestel een foto met sfeer door een huis, een boom, een persoon,… te benadrukken. Met een reflextoestel vertellen uw foto's een verhaal!

  • Gebruiksgemak

   iedereen.jpg :

   Reflextoestellen zijn minder zwaar en minder groot geworden in vergelijking met vroeger. U heeft geen excuses meer om uw reflextoestel niet mee te nemen tijdens uw wandelingen. U kunt daarnaast rekenen op de automatische fotostand van uw toestel, waardoor u geen professionele fotograaf meer hoeft te zijn om een reflextoestel te gebruiken. De automatische fotostand selecteert immers voor u telkens de juiste instellingen. Of probeer zelf verschillende fotostanden uit en u zult versteld staan van het resultaat! Heeft u nog geen lenzen, kies dan een kit die bestaat uit een body + standaard- en/of-zoomlenzen.

   Bekijk de kits body + lenzen

  • Leg emotie in uw foto's

   BC_photo_01.jpg :

   Snelheid, gevoeligheid, brandpuntafstand, lichtsterkte,… Waar een compact fototoestel voor u automatisch de beste instellingen selecteert, geeft een reflextoestel u ook de vrijheid om te experimenteren met manuele instellingen. Enerzijds kunt u parameters manueel bijstellen voor een perfecte foto op maat. Anderzijds kunt u waarden instellen die onbereikbaar zijn met een compact toestel. Zo kunt u bijvoorbeeld optimaal scherpstellen op een belangrijk onderwerp of de sluitertijd aanpassen om meer of minder beweging in een foto te leggen.

  • Ongekende mogelijkheden

   mogelijkheden.jpg :

   Eťn van de grote voordelen van een reflexfototoestel is dat het ontworpen is om zich aan te passen aan uw behoeften en te evolueren naargelang uw wensen:
   - Speel met objectieven om elk onderwerp in een perfect kader weer te geven. Van standaardlenzen tot groothoeklenzen voor brede landschappen of telelenzen om veraf gelegen onderwerpen dichtbij te brengen.
   - Speel met flitsen. Om uw object in alle omstandigheden perfect te belichten, hebt u de keuze tussen de geÔntegreerde flits van het toestel zelf of een externe flits in optie. Een externe flits heeft onder andere als voordeel dat de (menselijke) onderwerpen minder snel rode ogen hebben op fotoís en dat u minder last heeft van de schaduw van uw lens in een foto (een externe flits zit hoger gemonteerd dan een ingebouwde flits). Er bestaan ook externe flitsen die u op enkele meters van uw toestel kunt plaatsen en via uw toestel op afstand kan bedienen voor een perfecte belichting.

   Bekijk de objectieven
   Bekijk de externe flitsen

  • Stabilisatie

   BC_photo_02.jpg :

   Een “flou artistique” kan een foto heel apart maken. Maar als u 100% helderheid wilt, bijvoorbeeld voor een portret, dan wordt de beeldstabilisatie uw bondgenoot. Deze stabilisatie zorgt ervoor dat kleine trillingen van uw handen teniet worden gedaan. Zeker bij het werken met lange sluitertijden of met telezoomlenzen is beeldstabilisatie een must.

   Het gebruik van deze stabilisatie verschilt van merk tot merk. Bij merken als Sony en Olympus zit de stabilisatie standaard ingebouwd in de body (sensor shift image stabilisation). Nikon, Canon en Panasonic kiezen voor een stabilisatiesysteem in de lens (lens-shift image stabilisation). In de benaming van deze lenzen wordt aangeduid of het al dan niet om de gestabiliseerde versie gaat: VR-lenzen bij Nikon ten opzichte van niet-VR lenzen en IS-lenzen bij Canon ten opzichte van DC-lenzen. Panasonic heeft alleen gestabiliseerde lenzen.

   Bekijk de reflextoestellen met stabilisatie
   Bekijk de objectieven met stabilisatie

  • Filmen in Full HD-kwaliteit!

   hd2.jpg :

   Met reflexcamera’s kunt u niet enkel schitterende foto’s maken, u kunt er ook High Definition-films mee opnemen die u achteraf op uw HD-tv kunt afspelen zonder kwaliteitsverlies. Zo mist u letterlijk geen enkel moment van een belangrijke gebeurtenis. Om uw HD-opnames achteraf op uw tv te bekijken, volstaat het om uw toestel aan te sluiten via een HDMI-kabel. Tegenwoordig bestaan er zelfs reflexfototoestellen die video’s in 4K opnemen.

   Bekijk de reflextoestellen met Full HD/4K-video-opnamefunctie
   Bekijk de reflextoestellen met HDMI-aansluiting

  • Snelheid

   BC_photo_03.jpg :

   Eén van de grootste troeven van een reflexcamera is snelheid. In vergelijking met de meeste compacte fototoestellen, heb je met een digitale spiegelreflex geen last van vertraging op het moment van afdrukken. Daarnaast stelt een spiegelreflex ook sneller scherp (autofocus) dan een compact toestel, waardoor snelle acties en vluchtige gebeurtenissen toch vereeuwigd kunnen worden. Tenslotte heeft u ook nog het voordeel van de burstmodus, waarmee u verschillende opnames per seconde neemt.

  • Live View

   liveview.jpg :

   Als u uw fotoís kadreert via de zoeker, spaart u de batterijen. Maar voor brede plaatjes kan de werkelijke kadrering soms afwijken van wat u in de zoeker ziet. Via de Live View modus kunt u het lcd-scherm als zoeker gebruiken. Dat is handig als u vanuit moeilijke standpunten fotoís maakt. Het beeld wordt op het lcd-scherm getoond, waardoor u gemakkelijk vanop afstand kunt kadreren. Met Live View kunt u ook gemakkelijk scherpstellen of de belichting meteen beoordelen. Sommige toestellen hebben daarnaast een kantelbaar lcd-scherm, waardoor u gemakkelijk van onder- of bovenuit fotoís kunt maken (bijvoorbeeld fotoís tijdens muziekoptredens boven het publiek uit).


   Bekijk de reflextoestellen met een kantelbaar scherm

  • Sensor

   BC_photo_reflex_02.jpg :

   De sensor van een digitale spiegelreflex bepaalt in grote mate de kwaliteit van de opnames. Deze is dan ook superieur aan de sensor die zich meestal in compacte toestellen bevindt. Reflexcamera’s kunnen in grote lijnen onderverdeeld worden in APS-C toestellen en full frame toestellen. Full frame camera’s hebben een formaat van 24 x 36mm en hebben als voordeel dat u scherpere foto’s verkrijgt en minder ruis hebt bij weinig licht. APS-C camera’s en -lenzen zijn dan weer een stuk goedkoper, compacter en handiger voor wie vaak met telelenzen werkt.   Bekijk de reflextoestellen met een APS-C sensor
   Bekijk de reflextoestellen met een Full frame sensor

 • Overzicht merken voor reflex fototoestel