Een croque-monsieur / wafelijzer kopen

Alle croque-monsieurs / wafelijzers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke croque-monsieur / wafelijzer bekijken

DOMO

FRIFRI

FRITEL

KALORIK

KRUPS

MOULINEX

PRINCESS

PROFICOOK

PROLINE

SEVERIN

TEFAL

TRISTAR

Bekijk hier het oude gamma van de croque-monsieurs / wafelijzers

Croque-monsieur / wafelijzer - Croque-monsieur / Wafelijzer kopen - Vanden Borre

Je kan een Croque-monsieur / wafelijzer kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Croque-monsieur / wafelijzer online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Croque-monsieur / wafelijzer online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Croque-monsieur / wafelijzer aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Croque-monsieur / wafelijzer betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Croque-monsieur / wafelijzer gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Croque-monsieur / wafelijzer via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Croque-monsieur / wafelijzer. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe kies je het beste wafelijzer of de beste croque-monsieur machine?

Extra platen

Wafels voor de kinderen, croque-monsieurs voor de vrienden die wat later blijven hangen... Wist je dat sommige modellen voorzien zijn van 2 platen voor beide lekkernijen?

Wil je nog meer mogelijkheden? Kies dan voor een wafelijzer of croque-monsieur machine met extra platen. Sommige apparaten bieden je nog een derde stel platen, bijvoorbeeld voor de grillfunctie. Je kan er heerlijke panini’s mee maken en zelfs vlees op braden. En ook belangrijk: uitneembare platen zijn heel makkelijk te onderhouden.

Afhankelijk van het model worden er verschillende platen meegeleverd of apart verkocht. Enkele voorbeelden: galetwafels, Brusselse wafels (4x6), ijshoorntjes, ronde wafels, gevulde wafels…
bloc1_plaques_additionnelles.jpg :

Maximale snelheid

Snoep je graag? En heb je niet altijd evenveel geduld? Kies dan een wafelijzer of croque-monsieur machine met een vermogen van minstens 1000 watt. Je gerecht zal nog sneller klaar zijn en je kinderen zullen niet zeuren omdat ze wat lang moeten wachten ;-) Vooral niet als je een grote hoeveelheid wafels of croque-monsieurs moet klaarmaken!
bloc2_maximum_rapidite.jpg :

Vooringestelde of instelbare thermostaat

Kies je voor een wafelijzer of croque-monsieur machine met een vooringestelde thermostaat? Dan wordt de temperatuur van de platen automatisch gecontroleerd. Je wafels en croque-monsieurs zullen perfect gebakken en met de juiste bruintint uit de machine komen.

Kan je de thermostaat zelf instellen, dan pas je de bakgraad en bruintint zelf aan voor elke bereiding. Je kunt je wafels dan zachter of knapperiger maken, precies zoals je zelf verkiest.

Hulp nodig om de wafels om te draaien?

Het voordeel van een wafelijzer met draaihandgreep: je kan de platen probleemloos omdraaien. Het wafelbeslag wordt perfect verdeeld en de wafels bakken heel gelijkmatig!


Barbecuefunctie


Wil je je apparaat gebruiken als tafelgrill? Kies dan een wafelijzer dat 180° opengaat. Zo heb je meer plaats om je vlees te leggen!
bloc5_fonction_bbq.jpg :

Onderhoudstip: bescherm de antikleeflaag van je wafelijzer

Heb je het juiste wafelijzer gevonden? Prima! Maar vergeet niet om het goed te onderhouden zodat je er heel lang van kunt genieten. Wij geven je alvast enkele tips mee.
  • Storm na gebruik niet meteen op de koudwaterkraan af! Wacht tot de platen zijn afgekoeld en maak ze dan pas schoon.
  • Was de platen bij voorkeur met de hand af. Veeg ze schoon met een zachte doek of borstel. Apparaten met vaste platen mag je uiteraard niet onder de kraan afspoelen. Om de elektrische onderdelen niet te beschadigen, mag je de doek of borstel niet te nat maken.
  • Vermijd harde borstels, die kunnen de antikleeflaag beschadigen.
  • Bestrijk de platen met behulp van een keukenpenseel met een beetje olie. Zo zullen de wafels niet aan de platen kleven. Let erop dat de platen voldoende verhit worden en open het wafelijzer niet te vroeg!
Ziezo. Nu je weet hoe je het beste wafelijzer of de beste croque-monsieur machine moet kiezen, rest je nog één ding te doen: aan de slag! ;-)
bloc6_entretien.jpg :

Hoe een croque-monsieur / wafelijzer gebruiken?

Eerste gebruik

Wanneer u voor de eerste keer gaat bakken, smeert u de platen in met wat olie. Daarna neemt u ze af met een droge doek. Zo zullen de eerste wafels niet kleven. Voor croque-monsieurs nooit kaas op de bovenkant doen, de kaas kan aan de bakplaat kleven. Bij het eerste opwarmen kan een lichte geur of rook ontstaan.
BUgaufrier1.jpg :

Bakplaten kiezen

Leg de juiste set bakplaten in het apparaat, afhankelijk van wat u wilt maken (wafels, croque-monsieurs of gegrild vlees) .
BUplaquegaufrier.jpg :

Verwarmen

Omwille van de veiligheid brandt het rode controlelampje zodra u de stekker van het wafelijzer in het stopcontact steekt. Het lampje gaat uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt.

Instellen

Als u beschikt over een apparaat met een instelknop voor de temperatuur, draait u deze knop op de gewenste stand. Om wafels te bakken, kiest u bij voorkeur stand 3-5, voor croque-monsieurs is stand 2-4 meest geschikt en om te grillen kiest u een stand volgens uw smaak (van rood tot goed doorbakken).

Hoe een croque-monsieur / wafelijzer installeren?

De omgeving van uw wafelijzer

Plaats het wafelijzer op een stevige ondergrond: zet het toestel nooit direct op een plastic tafelkleed of onderlegger.
Omwille van de veiligheid en opdat uw toestel lang meegaat, plaatst u het niet op een glad of warm oppervlak. Let erop dat het snoer niet met een warmtebron in aanraking komt.
Laat rond het toestel ruimte vrij zodat u het gemakkelijk kunt keren.

Elektrische aansluiting

Controleer of de netspanning overeenkomt met het vermogen en de spanning die is aangegeven op het specificatieplaatje op de onderkant van het toestel.
Sluit het wafelijzer steeds aan op een geaard stopcontact.
VEtiquette-Gauffrier.jpg :

Toebehoren

Als u beschikt over een toestel met verschillende bakplaten (croque-monsieur of grill), kies dan de juiste platen voor elk gebruik.
Vplaquegaufrier.jpg :

Eerste gebruik

Controleer eerst of er geen vergrendelingsysteem is dat het openen van het wafelijzer belet, vóór u uw wafelijzer gaat gebruiken.
Verwijder alle piepschuim, stickers en toebehoren die mogelijk in het toestel zitten.
Bij het eerste gebruik smeert u de platen in met wat olie, daarna afnemen met een zachte doek. Steek de stekker in het stopcontact, het wafelijzer wordt warm. Er kan een lichte geur of rook ontstaan.
Vutilgaufrier.jpg :

Overzicht merken voor croque-monsieur / wafelijzer

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters