Een speaker kopen

Alle speakers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke speaker bekijken

ARTSOUND

Avizar

BOSE

CANTON

Clappio

LinQ

MobilityOnBoard

Qushini

remax

YAMAHA

Bekijk hier het oude gamma van de speakers

Luidspreker - Speaker kopen - Vanden Borre

Je kan een Luidspreker kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Luidspreker online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Luidspreker online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Luidspreker aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Luidspreker betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Luidspreker gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Luidspreker via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Luidspreker. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe je luidsprekers kiezen?

Nieuwe installatie vs. uitbreiding

Wil je een volledig nieuwe installatie plaatsen? Ga dan voor een pack met 5 luidsprekers: 2 luidsprekers vooraan, 1 in het midden en 2 achteraan. Zal je de installatie vooral gebruiken om naar films te kijken? Kies dan zeker een installatie met een subwoofer. Zo hoor je ook bastonen in de beste geluidskwaliteit!

Heb je al een installatie, maar voldoet die niet om van alle beschikbare geluidstechnologie te genieten? Vul je installatie dan aan met een pack van 3 luidsprekers (2 achteraan en 1 in het midden). Luister… je zit plots in de bioscoop!
bloc1_nieuwe_installatie vs_uitbreiding.jpg :

Soorten luidsprekers

Tip: voor een home cinema-geluidsweergave moeten de technische specificaties van je luidsprekers (3 of 5) identiek zijn.
bloc5_middenin_de_actie.jpg :

Optimaal luistercomfort

Zorg dat je versterker minstens het maximale vermogen van je luidsprekers aankan. Op zoek naar perfectie? Aarzel dan niet om een versterker te kiezen die net iets krachtiger is dan je luidsprekers. Voor luidsprekers van 100 Watt heb je dus een versterker van minstens 100 Watt nodig. 

Om van een optimaal luistercomfort te genieten hou je daarnaast ook beter rekening met het aantal wegen van de luidsprekers. De regel is kort en bondig: hoe meer wegen, hoe accurater de geluidsweergave. 2-wegsluidsprekers geven hoge en middelhoge tonen weer. 3-wegsluidsprekers produceren hoge, middelhoge én bastonen. Met deze luidsprekers is de geluidsweergave accurater en worden bastonen beter weergegeven. Klaar om een feestje te bouwen?

Gouden tips voor de beste geluidskwaliteit

Veel hangt af van de lengte van de luidsprekerkabels. De kabels van de linker- en rechterluidspreker moeten even lang zijn.

Hetzelfde geldt voor de kabels van de achterste luidsprekers. Hou altijd rekening met deze parameter, zelfs als de luidsprekers niet symmetrisch opgesteld staan. Zo krijg je een homogeen geluid zonder vertragingen. Bovendien heeft elke luidspreker het best hetzelfde vermogen.
bloc4_gouden_tips.jpg :

Maak van je woonkamer een echte bioscoopzaal

Een goede verdeling van het geluid zorgt voor een bioscoopsfeer in je woonkamer.

De luidsprekers rechts- en linksvoor geven de muziek van je film weer en de centrale luidspreker zorgt voor de dialogen. De personages spreken dus vóór jou.

De luidsprekers rechts- en linksachter zijn bestemd voor de speciale effecten.

En de subwoofer brengt de actiescènes tot leven met zware bastonen. Vergeet de popcorn niet!
bloc6_maak_van_je_woonkamer.jpg :

Middenin de actie

Wil je bastonen optimaal horen en actiefilms letterlijk voelen trillen? Sommige subwoofers hebben een ingebouwde versterker. Dit zijn ‘actieve subwoofers’. De bedoeling daarvan? Bastonen uitdiepen en versterken door in te spelen op de lage frequenties.

Overzicht merken voor speaker

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters