Een av receiver kopen

Alle versterkers voor homecinema bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle versterkers voor homecinema
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke av receiver bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de versterkers voor homecinema

 • versterker voor homecinema - AV receiver kopen - Vanden Borre

  Je kan een versterker voor homecinema kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een versterker voor homecinema online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een versterker voor homecinema online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * versterker voor homecinema aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * versterker voor homecinema betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de versterker voor homecinema gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een versterker voor homecinema via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een versterker voor homecinema. Zoek een winkel in je buurt.

 • Hoe een versterker voor home cinema kiezen?

  • De kunst van het geluid

   En DVD speler en een goed televisietoestel... er ontbreekt alleen nog het geluid en u waant zich in de bioscoop! Schaf u dus een versterker met vijf luidsprekers aan. Het geluid is geweldig! De subwoofer versterkt de sfeer nog. Met de vele verschillende effecten kunt u een tot nu toe onbekende geluidssfeer creŽren. Spits uw oren... want nooit eerder hebt u zoiets gehoord!

  • Makkelijke installatie

   Leve "alles in 1": tuner-versterker, vijf satellietluidsprekers en ee subwoofer... . Bovendien is de installatie een fluitje van een cent. Pak alles uit, koppel de onderdelen aan en uw home cinema-set is gebruiksklaar... veel plezier!

  • Subwoofer

   De subwoofer is een luidspreker die specifiek is ontworpen voor de weergave van erg lage tonen. Passief gedraagt hij zich als een selectieve luidspreker en geeft hij enkel de bastonen weer. Actief gebruikt hij een eigen versterker om de lage tonen nog verder uit te diepen. Voor de weergave van bastonen is bij eenzelfde volume immers meer vermogen nodig dan voor hoge en middelhoge tonen. Zijn vermogen is groter dan of gelijk aan het vermogen dat aan de 5 andere luidsprekers wordt geleverd.

  • Vermogen van de versterker

   De kwaliteit van het geluid is een belangrijk criterium. Kies voor een versterker met een goed vermogen voor een betere geluidskwaliteit, zelfs bij een laag volume.
   Hoe kiest u tussen een versterker van 5 x 50 + 100 watt en een 6 x 50? Eerste geval: elke luidspreker krijgt 50 watt en de subwoofer werkt op zijn eigen versterker van 100 watt. Tweede geval: zoals alle andere luidsprekers krijgt de subwoofer 50 watt. Hij is dan zogezegd passief.
   Voor een betere geluidsweergave moet u kiezen voor een set met een actieve subwoofer.

  • Ingebouwde decoders

   Er worden verschillende geïntegreerde decoders aangeboden al naargelang het gebruik:
   - een Dolby Digital-decoder en een DTS-decoder zijn onontbeerlijk om uw dvd's met bioscoopgeluid te bekijken;
   - een Dolby Prologic-decoder is nodig om het bioscoopgeluid van videocassettes of televisiefilms weer te geven;
   - een Dolby Prologic II-decoder, een verbeterde versie van de Dolby Prologic, geeft de geluidsband van in stereo opgenomen films op dvd of videocassettes alsook van live televisieprogramma's weer in het formaat 5.1 (de 5 luidsprekers en de subwoofer).

  • Audio/video-ingangen

   Met de verschillende ingangen kunt u uw televisietoestel, een kabel- of satellietdecoder en zelfs uw videorecorder aansluiten. U kunt dan genieten van de best mogelijke geluidsweergave in de 5 luidsprekers.

  • DSP-modus

   Wat is Digital Sound Processing? Deze microprocessor is een specialist in het verwerken en digitaliseren van geluidssignalen om een typische geluidssfeer te creëren. Er bestaan heel wat DSP modi: u kunt bijvoorbeeld de modus "concertzaal" kiezen wanneer u naar klassieke muziek luistert, of de modus "jazz-zaal" om naar Chet Baker te luisteren; of wat dacht u van "theater"-effecten voor uw favoriete film? Welke modus u ook kiest, de versterker zorgt voor een goede geluidsweergave in elke luidspreker om het gewenste effect te bekomen.

 • Hoe een versterker voor home cinema installeren

  • De luidsprekers in de kamer plaatsen

   Vhomeci5_NL.jpg :

   De geluidsweergave tijdens de eerste bioscoopvoorstelling in uw woonkamer hangt af van de positie waarin u de luidsprekers plaatst.

   De voorste luidsprekers komen aan elke zijde van uw televisietoestel en worden gericht naar de plaats waar u zal zitten. De centrale luidspreker wordt op of onder de televisie geplaatst en de subwoofer plaatst u waar u maar wil. Test verschillende plaatsen uit en laat hem staan op de plaats waar hij volgens u het beste staat voor een optimale geluidsweergave.

   Zet de achterste luidsprekers achter de plaats waar u zal zitten; richt ze ofwel op u ofwel op de centrale luidspreker.

   Als u hebt gekozen voor een set van 6 luidsprekers, wordt de 6e doorgaans achteraan in het midden geplaatst. U moet dan wel ruimte laten tussen de plaats waar u zit en de muur zodat de centrale surroundeffecten volledig tot hun recht kunnen komen.

  • De luidsprekers aansluiten op uw audio/videoversterker

   Vdoshomeci.jpg :

   Bij elke uitgang wordt aangegeven waarvoor deze dient zodat u weet waar u uw toestellen moet op aansluiten. De gebruikte terminologie kan verschillen in functie van het merk. Op de afbeelding ziet u:
   - SUB: subwoofer, CEN: centrale luidspreker
   - SR: luidspreker rechtsachter, SL: luidspreker linksachter
   - FR: luidspreker rechtsvoor, FL: luidspreker linksvoor.

  • Uw audio/videomateriaal aansluiten op de versterker

   Vdoshomeci2.jpg :

   De audio/videoversterker vormt het hart van uw home cinema waarop u uw televisie en andere toestellen (CD speler, DVD speler, videorecorder, ...) zult aansluiten.
   Achteraan op uw versterker komt de gele connector overeen met videobeelden; de witte en rode connectoren zijn bestemd voor het geluid.
   De gebruikte terminologie kan verschillen in functie van het merk. Op de afbeelding ziet u:
   - DVD voor de aansluiting van een DVD speler- TV voor de aansluiting van uw televisie of LCD of plasmascherm- VCR (IN als ingang en OUT als uitgang) voor de aansluiting van een videorecorder of een DVD recorder. Met deze specifieke aansluiting kunt u de beelden opnemen die afkomstig zijn van een DVD speler of uitzendingen van een decoder (satelliet, kabel of TNT) of de televisie.
   - CD voor de aansluiting van een CD speler
   - TAPE voor de aansluiting van een cassettedeck- DIGITAL AUDIO IN (coax en optisch): om rechtstreeks uw DVD speler of CD speler aan te sluiten. Deze digitale aansluitingen garanderen u de best mogelijke geluidskwaliteit.

  • Een echte home cinemazaal

   Als u een speciale kamer wil inrichten voor uw home cinema is de geluidsisolatie erg belangrijk om het geluidsvolume naar wens te kunnen instellen...zonder de buren tegen u in het harnas te jagen. Met een goede isolatie kunt u uw installatie op elk willekeurig moment van de dag gebruiken.
   De kwaliteit van de geluidsspreiding hangt af van de geluidsisolatie van de kamer. Goede isolatie dempt lawaai van de omgeving en het verkeer, zodat het volume lager kan staan en u toch hetzelfde dynamische gevoel blijft ervaren.

  • De keuze van de kabels

   Voor een optimale weergave van de beelden en het geluid raden wij u aan kwaliteitskabels te kiezen. De verschillende onderdelen van uw home cinema-installatie zijn onderling met elkaar verbonden door middel van kabels. Hoe goed de kwaliteit van deze onderdelen ook is, de eindweergave, zowel wat betreft het beeld als de klank, hangt in grote mate af van de kwaliteit van de gebruikte kabels.

 • Overzicht merken voor av receiver