Een av receiver kopen

Alle av receivers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke av receiver bekijken

DENON

Bekijk hier het oude gamma van de av receivers

Versterker voor homecinema - AV receiver kopen - Vanden Borre

Je kan een Versterker voor homecinema kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Versterker voor homecinema online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Versterker voor homecinema online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Versterker voor homecinema aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Versterker voor homecinema betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Versterker voor homecinema gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Versterker voor homecinema via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Versterker voor homecinema. Zoek een winkel in je buurt.

Welke versterker voor je homecinema kiezen?

De kunst van bioscoopgeluid

Heb je een blu-ray speler en een goed televisietoestel? Dan heb je alleen nog kwaliteitsvol geluid nodig en je waant je in de bioscoop. Schaf je daarom een versterker met meerdere luidsprekers aan.

Een handige tip? Koop je versterker aan de hand van het aantal luidsprekers of elementen dat je wil toevoegen aan de installatie:

  • Via 2.1 of 5.1 komt het geluid langs voor, achter en opzij. 
  • Via 7.1 lijkt het geluid zelfs van boven te komen, bijvoorbeeld bij vallende regendruppels).
bloc1_dekunstvan.jpg :

Het buitenbeentje? Je subwoofer

Het eerste cijfer in 3.1, 5.1 en 7.1 staat voor het aantal gewone luidsprekers in een luidsprekerset. De 1 staat telkens voor je subwoofer. Dat is een luidspreker die specifiek is ontworpen voor lage tonen. Passief gedraagt hij zich als een selectieve luidspreker en geeft hij enkel de bastonen weer. Een actieve luidspreker gebruikt een eigen versterker om de lage tonen verder uit te diepen.

Je hebt meer vermogen nodig om bastonen even luid weer te geven als de hoge en middelhoge tonen. Daarom is het vermogen van je subwoofer even groot of groter dan dat van je andere luidsprekers.
bloc2_het _buitenbeentje.jpg :

Zo vergelijk je het vermogen van versterkers

Het vermogen van je versterker bepaalt mee je geluidskwaliteit, zelfs bij een laag volume. Maar hoe kies je tussen een versterker van 5 x 50 + 100 Watt en één van 6 x 50 Watt?
  1. Eerste geval: elke luidspreker krijgt 50 Watt en de subwoofer heeft zijn eigen versterker van 100 Watt.
  2. Tweede geval: zoals alle andere luidsprekers krijgt de subwoofer 50 Watt. Hij is passief (= zonder eigen versterker).
Een set met een actieve subwoofer produceert een beter geluid dan een set met een passieve subwoofer.
bloc3_vergelijkvermogen.jpg :

Ken je de ingebouwde decoders?

Je geplande gebruik en luidsprekeropstelling bepalen welke ingebouwde decoders je nodig hebt voor je homecinema:
  • Dolby Digital-decoder en DTS-decoder: om je dvd's met bioscoopgeluid te bekijken.
  • Dolby Prologic-decoder: om het bioscoopgeluid van televisiefilms weer te geven.
  • Dolby Prologic II-decoder: om stereogeluid van tv-programma’s en dvd’s toch in 5.1-formaat weer te geven.

En wat met de audio- en video-ingangen?

Je kiest de versterkers voor je homecinema ook in functie van de andere toestellen die je wilt aansluiten. Denk maar aan een satellietdecoder. Check of je beeld- en geluidsingangen compatibel zijn, zodat je luidsprekers optimaal renderen.
bloc5_en_wat_met_de_audio.jpg :

DSP: voor een echt bioscoopgeluid

Wat is Digital Sound Processing (DSP)? Deze microprocessor is een specialist in de verwerking en digitalisering van geluidssignalen om een typische sfeer te creëren. Er bestaan heel wat DSP-modi. Kies bijvoorbeeld de concertzaalmodus wanneer je naar klassieke muziek luistert, of de jazz-zaal-modus om naar Chet Baker te luisteren. Of wat dacht je van cinema-effecten voor je favoriete film? Welke modus je ook kiest, de versterker zorgt voor een goede geluidsweergave in elke luidspreker om het gekozen effect te verkrijgen.

Gemakkelijke installatie? All-in-one homecinemaset!

Met alle info en tips hierboven kun je zelf een luidsprekerset voor je homecinema samenstellen. Geen zin om te puzzelen? Leve alles-in-1: een tuner-versterker, 5 satellietluidsprekers en een subwoofer. De installatie van zo’n set is een fluitje van een cent. Pak alles uit, sluit de onderdelen aan en je homecinema is klaar voor gebruik. Veel plezier!
bloc7_gemakkelijkeinstallatie.jpg :

Tip: hoe plaats je de luidsprekers voor een optimale geluidskwaliteit?

Veel hangt af van de lengte van de luidsprekerkabels. De kabels van de linker- en rechterluidspreker moeten even lang zijn. Hetzelfde geldt voor de kabels van de achterste luidsprekers. Hou altijd rekening met deze parameter, zelfs als de luidsprekers niet symmetrisch opgesteld staan. Zo krijg je een homogeen geluid zonder vertragingen. Bovendien heeft elke luidspreker best hetzelfde vermogen.
bloc8_tip.jpg :

Hoe je versterker en luidsprekers installeren?

1. Hoe plaats je de luidsprekers?

De geluidsweergave tijdens de eerste bioscoopvoorstelling in je woonkamer hangt af van de positie van je luidsprekers. De voorste luidsprekers komen aan elke zijde van je televisietoestel. Je richt ze naar je zitplaats(en). 

De centrale luidspreker zet je op of onder de televisie en de subwoofer plaats je waar je maar wil. Test verschillende plaatsen uit en laat hem staan op de plaats waar hij volgens jou het beste staat voor een optimale geluidsweergave. Zet de achterste luidsprekers links en rechts achter je. En richt ze ofwel op je zitplaats ofwel op de centrale luidspreker.

Koos je een set van 6 luidsprekers? De zesde luidspreker staat doorgaans achteraan in het midden. Je moet dan wel ruimte laten tussen de muur en je zitplaats, zodat de surroundeffecten volledig tot hun recht komen.
bloc1_hoe_plaats.jpg :

2. Hoe de luidsprekers aansluiten op je versterker?

Elke uitgang geeft aan waarvoor het dient. Zo weet je wat je waarop moet aansluiten. De gebruikte terminologie hangt af van het merk. Op de afbeelding zie je:

- SUB: subwoofer
- CEN: centrale luidspreker
- SR: luidspreker rechtsachter
- SL: luidspreker linksachter
- FR: luidspreker rechtsvoor
- FL: luidspreker linksvoor
bloc2_hoe_de_luidsprekers.jpg :

3. Hoe je versterker aansluiten op je audio- en videomateriaal?

De versterker vormt het hart van je homecinema, waarop je je televisie en andere toestellen aansluit. Achteraan op je versterker vind je gele connectoren voor videobeeld en witte en rode connectoren voor geluid.

De gebruikte terminologie verschilt per merk. Op de afbeelding zie je onder andere:

- Dvd of blu-ray voor je dvd- of blu-ray speler.
- Tv voor je televisiescherm.
- Cd voor een cd-speler.

4. Kabelkeuze

De versterker en luidsprekers van je homecinema sluit je via kabels op elkaar aan. Hoe goed je set ook is, je eindresultaat (beeld én klank) blijft afhangen van je gebruikte kabels. Kies daarom altijd voor kabels van dezelfde kwaliteit als je grotere onderdelen.
bloc4_kabelkeuze.jpg :

Overzicht merken voor av receiver

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters