Een foodprocessor kopen

Alle foodprocessors bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle foodprocessors
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke foodprocessor bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de foodprocessors

 • foodprocessor - Foodprocessor kopen - Vanden Borre

  U kan een foodprocessor kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een foodprocessor online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een foodprocessor online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * foodprocessor aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * foodprocessor betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de foodprocessor gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een foodprocessor via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een foodprocessor. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een keukenrobot kiezen?

  • Welke keukenrobot kiezen?

   cooking-chef-2911103.jpg :

   > Een foodprocessor is ideaal als je vooral groentjes wilt snijden, hakken of raspen, maar je kunt hem ook gebruiken om te kloppen, te kneden, enz…
   > Een keukenrobot gebruik je voornamelijk als hulp bij het maken van patisserie. Hij is ideaal om te mengen, kloppen, kneden, maar met een patisserierobot kan je ook groentjes snijden, hakken, raspen.
   Een foodprocessor is doorgaans compacter en dus makkelijker weg te bergen dan een patisserierobot. Afhankelijk van het model krijg je er ook een (plastieken of glazen) mengkom, fruitpers of centrifuge bij.
   > Een robotkoker bezit naast alle functies van een foodprocessor (varieert naargelang het model) ook de mogelijkheid om volledige maaltijden te koken dankzij het inductiekooksysteem.

   Bekijk alle foodprocessoren
   Bekijk alle keukenrobots
   Bekijk alle robotkokers

  • De mengkom

   KM010-11210.jpg :

   Om ervoor te zorgen dat je keukenrobot iedere situatie en elk recept aankan, is het belangrijk om rekening te houden met de inhoud van de mengkom. Er bestaan mengkommen van 1 liter tot meer dan 6 liter. Kies een mengkom die past bij de gerechten die je wil klaarmaken en de hoeveelheid personen waarvoor je wil koken of bakken. 
   Bekijk alle keukenrobots met capaciteit ≥ 4 liter
   Win je graag tijd tijdens je bereidingen? Sommige modellen worden geleverd met 2 of 3 mengkommen. Zo kan je meteen verder met de volgende fase in het recept, zonder eerst de kom te hoeven afwassen. Handig!
   Bekijk alle keukenrobots met extra mengkom
   Bekijk alle keukenrobots met blender

  • Aantal snelheden

   BCrobot_compact.jpg :

   Een keukenrobot kan verschillende snelheden hebben waarmee je manueel het vermogen kunt aanpassen aan de hoeveelheid ingrediënten. Gebruik een lage snelheid om eieren te kloppen en een hoge snelheid om te mixen of te kneden. Hoe meer snelheden, hoe preciezer je je keukenrobot kunt instellen.
   Je kunt ook de pulse-functie gebruiken. De pulse-toets is een tijdelijke hulptoets. Je keukenrobot stopt meteen als je de toets loslaat. De pulse-positie is handig om grof te hakken, snijden of mengen of om het begin en het einde van je bereidingen perfect te beheersen.
   Bekijk alle robots met zes of meer snelheden
   Bekijk alle keukenrobots met pulse-functie


   Wist je dat een keukenrobot met een asynchrone motor zijn snelheid automatisch aanpast aan de hoeveelheid en de dichtheid van je ingrediënten? Hij gebruikt een zwak vermogen om eieren op te kloppen of om groentjes fijn te snijden, en een hoog vermogen om brooddeeg te kneden. Keukenrobots met asynchrone motor werken ook vaak stiller en hebben een langere levensduur.
   Bekijk alle keukenrobots met asynchrone motor

  • Accessoires

   BCrobot08_4.jpg :

   Meer accessoires betekent meer mogelijkheden:

   - de extra mengkom zorgt ervoor dat je je bereidingen niet hoeft te onderbreken
   - de blender is ideaal om saus te mixen, ijs te breken, smoothies en milkshakes te maken, enz…
   - de sapcentrifuge is ideaal om fruit- en groentesap te bereiden zonder je vruchten te hoeven schillen
   - de citruspers brengt alle smaken van citrusvruchten (sinaasappel, citroen, pompelmoes) in je glas: voor een vitaminerijk ontbijt!
   - de deeghaak is onmisbaar voor geslaagd gebak
   - met het multifunctioneel mes kan je vlees, groenten en kruiden fijnhakken voor alle soorten gerechten
   - met de klopper kan je met gemak eieren opkloppen, slagroom maken,...
   - met rasp- en snijschijven kan je groentjes in een handomdraai bereiden.
   - een vleesmolen is ideaal om snel je vlees te hakken.
   - snij je eigen frietjes met je keukenrobot dankzij de frietschijf
   - dankzij de parmesaanrasp werk je je gerechten in een handomdraai af met fijngeraspte kaas

  • Stijlvolle keukentoestellen

   201501_BCrobot_bol.jpg :

   Een keukenrobot beschikt niet alleen over veel mogelijkheden, het toestel past met zijn stijlvolle design in iedere keuken. Klein of groot, de nieuwe generatie keukenrobots is altijd klaar voor gebruik en is op die manier een trouwe hulp om lekker te koken voor je gezin!

  • Accessoires: makkelijk op te bergen

   robot-hacher-291110.jpg :

   Je hoeft je hoofd niet langer te breken over waar je de accessoires opbergt: de nieuwe keukenrobots combineren design en ergonomie om het opbergen te vergemakkelijken: in de mengkom, in een lade onder het apparaat of in een speciale opbergbox. Zo vindt alles heel gemakkelijk een plekje in de keuken.

   Bekijk de keukenrobots met opbergbox

 • Hoe een keukenrobot gebruiken?

  • Ontdek alle mogelijkheden van uw keukenrobot!

   kenwood2.jpg :

   • Dankzij de blender maakt u zelf heerlijke smoothies en milkshakes, mixt u saus of breekt u ijs.
   Bekijk alle keukenrobots met blender
   • Met de bijgeleverde rasp- of snijschijven kunt u groentjes in een handomdraai bereiden. Wortelen, rode kool, geraspte kaas, peer, aardappel-, komkommer- of appelschijfjes: met de schijven van uw keukenrobot wint u kostbare tijd in de keuken!
   Bekijk alle keukenrobots met rasp- of snijschijven
   • Met het multifunctioneel mes kunt u vlees, groenten en kruiden fijnhakken voor alle soorten gerechten: opgevulde paprika's, gehaktballetjes, babyvoeding, soep voor de hele familie... alles is mogelijk met een multifunctioneel mes! 
   Bekijk alle keukenrobots met multifunctioneel mes 
   • Zin om een brood te bakken of taartdeeg te maken? Gebruik dan de deeghaak
   Bekijk alle keukenrobots met deeghaak
   • Met een keukenrobot met inductiekooksysteem kunt u zelfs koken: de robot verwarmt de ingrediënten en mengt ze tegelijkertijd.
   Bekijk alle keukenrobots met inductiekooksysteem

  • Welke snelheid instellen

   vitesse2.jpg :

   Hier enkele tips, al kan de snelheid ook verschillen naargelang de hoeveelheid en de gebruikte ingrediënten.

   Met de klopper:
   - Om vet materiaal en suiker te verwerken, begint u op een minimale snelheid en verhoogt u de snelheid geleidelijk aan;
   - Om eieren aan crème-achtige bereidingen toe te voegen, gebruikt u uw keukenrobot op een gemiddelde tot hoge snelheid;
   - Om vet materiaal aan bloem toe te voegen, begint u aan een lage snelheid en verhoogt u geleidelijk aan tot een gemiddelde snelheid.

   Met de deeghaak: gebruik een lage tot gemiddelde snelheid.

   Met de rasp-/snijschijf: voeg de ingrediënten toe langs het deksel en begeleid ze met het drukstaafje. Om te snijden stelt u uw keukenrobot in op een lage snelheid, om te raspen gebruikt u een hogere snelheid.

   Met het multifunctioneel mes: gebruik een gemiddelde tot hoge snelheid. Om het mengsel beter te beheren, kunt u ook de pulse-toets gebruiken. De pulse-toets is een tijdelijke hulptoets. Uw keukenrobot stopt meteen als u de toets loslaat. De pulse-positie is handig om grof te hakken, snijden of mengen of om het begin om het einde van uw bereidingen perfect te beheersen.
   Bekijk alle keukenrobots met pulse-toets

  • Tips voor een veilig gebruik

   sudoigts1.jpg :

   • Haal de stekker uit het stopcontact wanneer u uw keukenrobot niet meer gebruikt (zelfs in geval van een stroomonderbreking) of als u uw toestel schoonmaakt. 
   • Gebruik steeds de drukstaafjes om ingrediënten in de keukenrobot te begeleiden. Gebruik nooit uw vingers, noch een vork, lepel, mes of eender welk ander voorwerp.
   • Behandel het multifunctioneel mes, het mixermes en andere snijschijven met de nodige voorzichtigheid: ze zijn uitzonderlijk scherp.
   • Raak nooit bewegende onderdelen aan, maar wacht tot ze volledig stilstaan voor u de accessoires uit uw keukenrobot haalt. 

  • Hoe schoonmaken

   multiples-accessoires174.jpg :

   Haal eerst en vooral de stekker uit het stopcontact. Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kunt u het best de accessoires snel schoonvegen telkens u ze gebruikt hebt. Dompel het deel waarin de motor zit nooit onder in water, maar veeg het af met een vochtige spons. Als de accessoires verkleurd zouden zijn door ingrediënten (wortel, sinaasappel, ..), kunt u ze eerst proberen schoon te vegen met een doekje gedrenkt in keukenolie. Zorg ervoor dat u uw keukenrobot op een droge plaats opbergt.
   Bekijk al onze tips om uw keukenrobot te onderhouden

 • Hoe een keukenrobot instellen?

  • De omgeving rond uw keukenrobot

   Plaats uw keukenrobot op een stabiel aanrecht buiten het bereik van waterspatten.
   Berg het snoer op zodat niemand erover kan struikelen.
   Plaats of gebruik het toestel nooit op een elektrische of vitrokeramische kookplaat of in de buurt van een vlam (gasfornuis).

  • Aansluiten op het stroomnet

   VEtiquette-Robot.jpg :

   Controleer of de netspanning overeenstemt met de spanning die wordt aangegeven op het specificatieplaatje van het toestel. Denk om de veiligheid, sluit het toestel altijd aan op een geaard stopcontact.

  • Vóór het eerste gebruik

   Vaccessrobot.jpg :

   Was de mengkom en de toebehoren af met water en vaatwasmiddel. Spoel goed na en droog alles af. Opgelet: de messen zijn vlijmscherp!

 • Hoe een keukenrobot onderhouden?

  • Vóór het schoonmaken

   Haal de stekker uit het stopcontact en verwijder alle toebehoren van het apparaat.

  • De behuizing van uw robot schoonmaken

   BErobot08_2.jpg :

   Dompel het deel waarin de motor van uw keukenrobot zit, nooit onder in water. Kuis de behuizing gewoon af met een vochtig doekje, en droog het vervolgens af. Gebruik zeker geen schuurmiddelen of schuursponsjes!

  • De kommen en accessoires schoonmaken

   multiples-accessoires174.jpg :

   Om uw mengkommen en accessoires te reinigen, zijn er twee mogelijkheden: ofwel maakt u ze met de hand schoon, ofwel gebruikt u de vaatwasser.

   • Kijk eerst en vooral na of uw onderdelen vaatwasbestendig zijn. Als dat het geval is, zorg er dan voor dat de mengkommen niet geklemd zitten in de machine, om vervormingen te voorkomen.
    Bekijk alle keukenrobots met vaatwasbestendige onderdelen
   • Wast u de onderdelen handmatig? Gebruik dan uw gewone afwasmiddel en een zachte spons. Als de accessoires hardnekkige vlekken vertonen of verkleuringen door bijvoorbeeld wortelen of courgettes, dan kunt u ze het best vooraf eens behandelen met een doekje gedrekt in keukenolie. Gebruik nooit een staalborstel, staalwol of javel om het toebehoren te reinigen, op die manier vermijdt u krassen.

 • Overzicht merken voor foodprocessor