Een amerikaanse koelkast/french doors kopen

Alle amerikaanse koelkasten/french doors bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle amerikaanse koelkasten/french doors
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke amerikaanse koelkast/french doors bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de amerikaanse koelkasten/french doors

 • amerikaanse koelkast/french doors - Amerikaanse koelkast/French Doors kopen - Vanden Borre

  U kan een amerikaanse koelkast/french doors kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een amerikaanse koelkast/french doors online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een amerikaanse koelkast/french doors online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * amerikaanse koelkast/french doors aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * amerikaanse koelkast/french doors betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de amerikaanse koelkast/french doors gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een amerikaanse koelkast/french doors via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een amerikaanse koelkast/french doors. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een Amerikaanse koelkast kiezen ?

  • Ijsblokjes, gemalen ijs en gekoeld water

   201103_ijsverdeler.jpg :

   Wat is er zo uniek aan Amerikaanse koelkasten? Hun grote capaciteit en vooral de aanwezigheid van een automatische verdeler van ijsblokjes, gemalen ijs... en zelfs gekoeld water.

   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met ijsverdeler

  • Ononderbroken koudeketen

   De koudeketen? Door deze onder controle te houden, vermijdt u de ontwikkeling van bacteriën in de etenswaren die u in de koelkast bewaart. Dankzij de geventileerde koeling en de elektronische temperatuurregeling zijn de Amerikaanse koelkasten de kampioenen van de koudeketen!

  • Inhoud en ontwerp op maat van uw keuken

   201103_espresso_sbs.jpg :

   Woont u in een appartement? De modellen van 60 cm diep kunnen door gemiddelde deuropeningen worden vervoerd en zijn probleemloos in de installatie. Op het gebied van design beschikken Amerikaanse koelkasten over erg verleidelijke troeven: inbouwmodellen, wit of met een weerspiegelend oppervlak... er zijn er voor alle smaken en stijlen!

  • Speciale maten

   Let op de afmetingen, met name op de diepte! Amerikaanse koelkasten zijn vaak groter. Zoek modellen die door uw deuropeningen kunnen vervoerd worden en vergeet ook niet te controleren of het toestel niet te groot is voor de plaats die u ervoor hebt gereserveerd in uw keuken.
   Een appartement met een ingerichte keuken? Kies dan een model van 60 cm diep, deuren niet meegerekend.

   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met corpusdiepte 60 cm

  • Netto-inhoud

   Deze waarde wordt uitgedrukt in liter en geeft de bruikbare inhoud van uw koelkast aan. De gekozen inhoud hangt af van:
   - het aantal gezinsleden;
   - hoe vaak u boodschappen doet;
   - uw eetgewoontes (diepvriesproducten, bereide gerechten, verse producten, ...).
   U doet één keer per week boodschappen? Voorzie dan ongeveer 100 liter per persoon in de koelkast en 40 liter per persoon in de diepvriezer.

  • Watertoevoer

   De verdeler van ijsblokjes, gemalen ijs en gekoeld water moet meestal worden aangesloten op de waterleiding. Sommige modellen hebben geen aansluiting op de waterleiding nodig en werken met een waterreservoir dat u manueel bijvult.

   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met vaste wateraansluiting
   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met waterreservoir

  • Autonomie

   Een stroomonderbreking, een defect aan het toestel, ... vormen geen probleem. Dankzij de vrij lange autonomie blijven uw voedingswaren vers bij dergelijke incidenten. De autonomie geldt uitsluitend voor het diepvriesgedeelte. De functie ervan: de tijd aangeven die nodig is voor een temperatuurstijging van -18°C naar -9°C, de dooidrempel. Neem voor alle veiligheid een model met een grote autonomie.
   De koelkast kan een autonomie hebben van 6 tot 11 uur, zodat uw voedingswaren goed bewaard blijven in afwachting van een technicus van Vanden Borre.

  • Digitale display

   BCcgrefbas_8.jpg :

   Wenst u permanent een accurate controle van de temperatuur ? Kies dan voor een elektronische regeling! Het koudecircuit wordt automatisch in gang gezet zodat de ingestelde bewaartemperatuur in een mum van tijd wordt bereikt...zonder dat u iets hoeft te doen! De digitale display meldt u steeds de heersende bewaartemperatuur.

   Bekijk de Amerikaanse koelkasten met digitale display

 • Hoe een koelkast gebruiken ?

  • Waar moet ik mijn koelkast plaatsen?

   1. Zorg dat uw toestel waterpas staat.

   Opgelet: uw toestel mag eventueel een beetje afhellen naar achter.

   2. Plaats uw toestel niet in een te warme of te vochtige omgeving (zie steeds de klimaatklasse).

   3. Plaats uw toestel niet in een onverwarmde ruimte.


   Opgelet: als de temperatuur van uw ruimte onder de 16 graden ligt, kunnen de voedingswaren van de diepvriezer ontdooien.

  • Welke temperatuur?

   20150714_BC_koeling_01.jpg :

   Voor uw koelkast:
   De ideale temperatuur voor een optimale bewaring van uw voedingswaren is maximaal 5°C.

   Hoe de temperatuur meten? Gebruik een elektronische thermometer of plaats een thermometer in een glas water op het glas van de groentelade gedurende 12 u.


   Voor uw diepvriezer:
   De ideale temperatuur voor uw diepvriezer is tussen -6°C en -18°C.
   Zie ook de steraanduiding:
   * = -6°C
   ** = -12°C
   *** = -18°C

   Hoe de temperatuur meten? Gebruik een elektronische thermometer of plaats een thermometer tussen de producten (niet eronder of erop).


   Bekijk onze thermometers en accessoires

  • Waar producten bewaren in mijn koelkast ?

   20150714_BC_koeling_00.jpg :

   • ZONE 1: diepvriesproducten
   • ZONE 2: geopende potten, dranken
   • ZONE 3: gebakjes, soep, vleeswaren, etenresten
   • ZONE 4: vlees, rauwe vis, zuivelproducten
   • ZONE 5: groenten, fruit
   • ZONE 6: boter, kaas
   • ZONE 7: niet-geopende potten, tubes, eieren
   • ZONE 8: medicijnen, kleine flessen
   • ZONE 9: grote flessen, pakken, frisdranken, brikverpakkingen    


    

    

    


    

   Bij de nieuwe koelkastmodellen met dynamische koeling, kunt u uw voedingswaren plaatsen waar u zelf wil. De temperatuur is immers in de hele koelkast dezelfde.

   En voor het vriesvak?

   Hoe voller uw diepvriezer, hoe minder ijsvorming u merkt. Gebruik ook diepvrieszakjes of plastic recipiënten om uw voedingsmiddelen te beschermen.

  • Het energieverbruik beperken

   eco_tip_174x96.gif :

   Om minder te verbruiken:

   • Open uw koelkast niet onnodig of te lang.
   • Controleer steeds de sluiting van de deur.
   • Plaats uw koelkast niet in een te warme of te vochtige omgeving.
   • Verlucht op de juiste manier de kamer waar uw koelkast zich bevindt.
   • Leg nooit warme producten in uw koelkast.
   • Controleer of uw koelkast niet te vol is.
   • Ontdooi uw diepvriezer minstens twee keer per jaar.

 • Hoe een Amerikaanse koelkast installeren ?

  • Uw elektriciteitsinrichting

   Bestaande elektriciteitsinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe aansluitingen moeten worden uitgevoerd door een erkend technicus volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de geldende veiligheidsnormen.

  • Ongewone afmetingen

   Een Amerikaanse koelkast kan dieper zijn dan 70 cm. Controleer de breedte van uw toegangsdeur om zeker te zijn dat het toestel in de kamer kan worden geïnstalleerd. Indien de deuropening te klein is voor de Amerikaanse koelkast, kunt u de deuren verwijderen om er makkelijker langs te kunnen.

  • De omgeving rond uw Amerikaanse koelkast

   Vespamericain.jpg :

   > Kies een plaats waar u makkelijk toegang hebt tot de waterleiding.
   > Plaats het toestel in een droge en goed verluchte kamer.
   > Vermijd overmatige warmte in de zomer en strenge koude in de winter. Deze kunnen de goede werking van het toestel namelijk verstoren en de koelkast zelfs beschadigen. De omgevingstemperatuur mag niet lager worden dan 10°C. Uw toestel werd ontworpen om optimaal te werken bij een bepaalde omgevingstemperatuur volgens een bepaalde "klimaatklasse" die staat aangegeven op het specificatieplaatje binnenin uw Amerikaanse koelkast.
   > Laat 1 cm speelruimte aan de achterzijde en links en rechts van het toestel; hierdoor wordt minder energie verbruikt.
   > Indien uw toestel wordt ingebouwd in een nis, moet een goede luchtcirculatie rond het toestel verzekerd zijn voor een goede werking. Laat boven de koelkast minstens 30 cm en achteraan minstens 5 cm speelruimte.
   > Plaats uw koelkast ver genoeg van warmtebronnen (kookvuren, convectoren, radiatoren en zonnestralen kunnen namelijk de kleur van de lak van uw toestel veranderen). Een overmatige werking van de compressor leidt tot onnodig meerverbruik.

  • Verstelbare voetsteunen

   VPiedsreglables.jpg :

   Voorzie voldoende ruimte om het toestel op een effen oppervlak te kunnen installeren: als uw koelkast niet mooi horizontaal staat, kan het koelsysteem niet correct functioneren. U kunt het toestel waterpas zetten door de voetsteunen te verstellen.
   Met de verstelbare voetsteunen kunt u uw Amerikaanse koelkast lichtjes achterover laten hellen: op die manier zullen de deuren beter sluiten en vermijdt u energieverspilling.

  • Voor de water- en ijsverdeler

   Veauameric.jpg :

   Indien uw toestel is uitgerust met een water- en ijsverdeler, moet u het aansluiten op de waterleiding.
   De automatische ijsproductie vereist een minimale waterdruk (147 kPa ) die overeenstemt met het vullen van een plastic bekertje in 3 seconden tijd. Indien de waterdruk minder bedraagt dan 147 kPa, moet u uw installatie uitrusten met een aparte pomp om automatisch ijs en koud water te kunnen produceren.
   De toevoerbuis van de watervoorziening mag niet langer zijn dan 12 m. Als de buis langer is, kan de druk verminderen. De watertoevoerbuis mag niet worden blootgesteld aan warmtebronnen. Sluit het toestel enkel aan op een leiding met drinkbaar water.

  • Twee uur wachten

   Indien het toestel horizontaal werd vervoerd, plaats het dan in verticale positie en wacht gedurende twee uur alvorens de stekker in het stopcontact te steken.
   Het is mogelijk dat een kleine hoeveelheid olie in het koelingcircuit is geraakt. U moet de olie de tijd geven om terug naar de motor te vloeien voordat u het apparaat in werking stelt. Doet u dat niet, dan kan de koelkast beschadigd raken.

  • Elektriciteit

   VEtiquette-Americain.jpg :

   Sluit uw toestel steeds aan op een geaard stopcontact.
   Gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen.
   Indien u nieuwe elektrische voorzieningen aanlegt, voorzie dan een geaard waterdicht stopcontact dat is verbonden met een eenfasemeter van 230 V, een differentieelschakelaar en een zekering (10 of 16 A afhankelijk van het model).

  • Vóór het eerste gebruik

   Reinig de binnenkant van het toestel met lauw water en afwasmiddel voordat u er etenswaren in opbergt. Droog alles zorgvuldig af.

 • Hoe een koelkast onderhouden ?

  • Uw koelkast reinigen

   Hoe uw koelkast reinigen?

   - Schakel de stroomtoevoer uit
   - Verwijder de legplateaus, laden en deurvakken en reinig deze afzonderlijk
   - Maak de binnenkant schoon met een spons en een ontsmettende detergent (geen zuiver bleekwater). Begin bij het schoonmaken bovenaan.
   - U kunt eventueel een tandenborstel gebruiken om het rubber van de deur te reinigen
   - Afspoelen met helder water
   - Droog alle oppervlakken, de legplateaus, laden en deurvakken met een schone doek
   - Plaats de afneembare onderdelen terug in uw koelkast
   - De koelkast kan opnieuw in werking gesteld worden

   Om uw koelkast hygiënisch te houden moet u deze één keer per maand reinigen.

  • Uw diepvriezer reinigen

   20150714_BC_koeling_06.jpg :

   Hoe mijn diepvriezer reinigen?

   - Schakel de stroomtoevoer uit en laat het diepvriesgedeelte ontdooien
   - Maak de binnenkant schoon met een spons en desinfecterende detergent
   - Spoel met helder water
   - Droog alles af met een schone doek
   - De diepvriezer kan opnieuw in werking gesteld worden


   De diepvriezer moet één keer per jaar worden gereinigd.

  • En de buitenkant?

   De achterste roosters:

   Voor een optimale werking van uw toestel moet u controleren of de lucht aan de achterzijde van het toestel correct circuleert. Neem twee keer per jaar het stof weg van de achterste roosters van uw koelkast.

   Het condensreservoir:

   Reinig regelmatig het condensreservoir op de achterkant van uw toestel, op de motor.

   De buitenwanden:

   De buitenwanden kunt u reinigen met een spons en wat zeep. Gebruik een aangepast reinigingsmiddel voor inox en roestvrij staal.

   Vermijd ook contact met zuur en chloor.

 • Een probleem met uw koelkast? Onze oplossingen

  • Mijn koelkast maakt een vreemd geluid

   U hoort een sissend, borrelend geluid of geluid van lopend water

   > Dit geluid kan ontstaan door de circulatie van koelvloeistof onder hoge druk.
   > Opgelet: ook bij afzetten van de motor kan dit geluid nog enige tijd doorgaan.

   U hoort een ander geluid? Contacteer ons

  • Ik heb water in mijn koelkast

   20150821_TS_koeling_04.jpg :

   Water in groentelade   > Kijk of het afvoergaatje niet verstopt is.
   > Oplossing: reinig het afvoergaatje met een oorstokje.

   
Water op een andere legger/lade   > Kijk of de producten niet tegen de achterwand geplaatst zijn.
   > Oplossing: verplaats deze producten en vermijd contact met de wanden.

  • Ik heb ijs in mijn koelkast


   Wees gerust, het vocht op de koude achterwand kan aanslaan en bevriezen. Als u de deur te vaak opent, heeft de koelkast meer tijd nodig om de ingestelde temperatuur te bereiken en om de automatische ontdooiing te activeren.

   Nog niet opgelost? Contacteer ons

  • Ik heb waterdruppels op de glazen leggers van mijn koelkast

   Kijk de volgende punten na:

   > De temperatuur is goed ingesteld (ideale temperatuur tussen 5° en 7°C).
   > Uw koelkast is niet te vol (zorg voor en goede luchtcirculatie binnenin de koelkast).
   > De deur is goed gesloten.
   > Het afvoergaatje is niet verstopt (reinig met een oorstokje en javel).
   > Uw levensmiddelen zijn goed afgedekt.


   Nog niet opgelost? Contacteer ons

  • Ik heb een onaangename geur in mijn koelkast

   20150821_TS_koeling_08.jpg :

   Kijk de volgende punten na:

   > Uw levensmiddelen zijn goed afgedekt.
   > Er zijn geen vervallen etensresten in uw koelkast.

   Tips voor het onderhoud van uw koelkast

   1 Dek producten af en controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum.
   2 Reinig meerdere keren per jaar uw koelkast.
   3 Plaats een geuropnemer in uw koelkast.
   4 Reinig regelmatig het reservoir op de achterkant van de motor.
   5 Reinig de buitenkant met een aangepast reinigingsmiddel. 
   6 Voor inox/roestvrij staal: reinig regelmatig minimum 3 à 4 keer per jaar. 
   7 Vermijd contact met zuur en chloor.

  • De producten in mijn koelkast zijn bevroren

   Kijk de volgende punten na:

   > De temperatuur is goed ingesteld (ideale temperatuur tussen 4° en 5°C).
   > Plaats geen producten tegen de achterwand.
   > In de meeste koelkasten bevindt de koudste plek zich onderaan (koude lucht daalt).

  • Een ander probleem?

 • Eco advies

  • Eco kiezen

   De huidige generatie koelkasten zijn energiezuinige toestellen met energielabel A+, A++ en zelfs A+++.
   Een koelkast met energieklasse A+ verbruikt tot 20% minder energie.
   Een koelkast met energieklasse A++ verbruikt tot 40% minder energie.
   Een koelkast met energieklasse A+++ verbruikt tot 60% minder energie.

   Bekijk alle 1deurs-koelkasten met energielabel A++ of zuiniger
   Bekijk alle 2deurs-koelkasten met energielabel A++ of zuiniger

  • Eco gebruiken

   Om uw koelkast goed te onderhouden en het verbruik onder controle te houden, volstaan enkele simpele maatregelen:

   • Plaats de koelkast niet dichtbij een warmtebron en hou rekening met de klimaatklasse van het toestel. Telkens wanneer de temperatuur van de ruimte waarin de koelkast zich bevindt, met één graad stijgt, neemt het energieverbruik met 3% toe.
   • Ontdooi het toestel regelmatig (modellen met diepvriezer): Per ijslaag van 2 mm zal het toestel ongeveer 10% meer energie verbruiken.
   • Plaats nooit warm voedsel in een koelkast, maar laat het eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
   • Ontdooi ingevroren producten in de koelkast. De kou die hierbij vrijkomt, gebruikt de koelkast voor koeling.
   • Neem regelmatig het stof weg van de roosters aan de achterkant van de koelkast.
   • Sluit de deur altijd zo snel mogelijk. Controleer regelmatig de dichtingen van de deur en vervang ze indien nodig.

  • Eco recycleren

   U kunt uw oude toestel in alle Vanden Borre winkels afgeven bij aankoop van een nieuw toestel. Indien u het wenst, neemt Vanden Borre bij levering van uw nieuwe toestel uw oude toestel gratis mee. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

   Meer info op : www.recupel.be

 • Overzicht merken voor amerikaanse koelkast/french doors