Een gaskookplaat kopen

Alle gaskookplaten bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke gaskookplaat bekijken

AEG

AMICA

ATAG

BEKO

BOSCH

CANDY

ELECTROLUX

HOOVER

MIELE

NEFF

SIEMENS

SMEG

WHIRLPOOL

ZANUSSI

Bekijk hier het oude gamma van de gaskookplaten

Gaskookplaat - Gaskookplaat kopen - Vanden Borre

Je kan een Gaskookplaat kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Gaskookplaat online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Gaskookplaat online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Gaskookplaat aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Gaskookplaat betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Gaskookplaat gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Gaskookplaat via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Gaskookplaat. Zoek een winkel in je buurt.

Welke gaskookplaat kies je?

Ook het design telt!

Op het vlak van design is er voor elk wat wils. Qua afwerking bijvoorbeeld kan je kiezen tussen inox, vitrokeramisch glas of een ge雖ailleerde afwerking. Die komt beetje bij beetje terug, vooral vanwege de originele look en het onderhoudsgemak.

De roosters waarop je je pannen en potten plaatst, zijn verkrijgbaar in ge雖aileerd staal, inox en gietijzer. Dat geeft een zeker cachet aan je keuken.
bloc3_tipk_taquegaz.jpg :

En hoe zit het met de technische kant?

Gaskookplaten genieten enkele belangrijke technische snufjes. Elke brander beschikt over zijn individuele rooster of er is één rooster voor 2 branders. Het voordeel? Ze zijn heel makkelijk te ondehouden en bovendien kan je ze beter hanteren.

Wat het koken betreft, zijn gaskookplaten voorzien van knoppen waarmee je heel precies het vermogen van de branders kan instellen. Alles hangt uiteraard af van wat je wil klaarmaken. Sommige merken bieden knoppen aan met meerdere standen, genummerd van 1 tot 9. Zo kan je heel makkelijk de intensiteit regelen.


bloc5_tipk_taquegaz1.jpg :

Hoe groot?

Als je een nieuwe kookplaat koopt, moet je goed weten hoe breed je nis is en wat de schijnbare breedte van de kookplaat mag zijn. De breedte van de nis is gewoon de opening in je werkblad waarin de kookplaat zal worden geplaatst. De standaardbreedte is 56 cm maar er zijn ook nissen van 70 cm of meer.

Heb je plaats voor een grotere kookplaat maar heeft je nis slechts de standaardgrootte van 56 cm? Verschillende merken bieden grotere kookplaten aan tot 76 cm schijnbare breedte. Zo loop je niet het risico dat de stelen van je potten en pannen elkaar zullen raken. Handig!

Omgekeerd bestaan er ook smallere gaskookplaten met een schijnbare breedte van minder dan 40 cm. Zij zijn heel handig in een kitchenette of als je een tweede kookplaat wil installeren in een grote keuken.

Ontsteking met 殚n hand, wat is dat?

Ontsteking met één hand wordt steeds couranter. Ze is makkelijk te gebruiken en efficiënt in de tijd, zodat koken op gas een nieuwe ervaring wordt. Je hoeft enkel de gasknop om te draaien en je krijgt onmiddellijk een vlam.

Welk gas voor je kookplaat?

Stadsgas of gas uit flessen? Gaskookplaten kunnen rechtstreeks functioneren met stadsgas. Als je gasflessen gebruikt (butaan of propaan), kies dan een kookplaat die 'aanpasbaar' is. Daarvan kan je de sproeiers vervangen. Afhankelijk van het model van de kookplaat zijn ze inbegrepen of moet je ze er speciaal bij bestellen.
bloc6_tipk_taquegaz1.jpg :

Maximale veiligheid

Ben je wat bang voor gas? Geen paniek, want gaskookplaten zijn uitstekend beveiligd! Ze beschikken over een thermokoppelbeveiliging. Die zorgt ervoor dat het gas automatisch wordt afgesloten als er geen vlam is.

Sommige gaskookplaten gaan zelfs verder en bieden functies aan zoals automatische herontsteking als de vlam uitgaat. En als dat niet lukt, wordt de gastoevoer onmiddellijk afgesloten.

Makkelijke bedieningsknoppen

Wil je meer ruimte voor je potten en pannen? Kies dan voor een gaskookplaat met de bedieningsknoppen op de voorkant. Een ander voordeel daarvan is dat je altijd makkelijk bij de knoppen kunt, ook als er een grote pan staat op de eerste brander. En het is ook erg handig als je kookplaat in een hoek van je keuken staat met een muur aan de rechterkant.
bloc8_tipk_taquegaz1.jpg :

Hoe een gaskookplaat installeren?

Uw gasinrichting

Bestaande gasinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe gas- en elektriciteitsaansluitingen, indienststelling en onderhoud van uw toestel moeten worden uitgevoerd door een professional.

De omgeving rond uw gaskookplaat

De meubels die grenzen aan uw kookplaat mogen niet hoger komen dan de kookplaat zelf en moeten op minstens 10 cm van de kookplaat staan. Voor uw veiligheid moeten opgehangen meubels of een dampkap minstens 70 cm boven de kookplaat bevestigd zijn.

Elektriciteit

De elektrische aansluiting moet worden uitgevoerd volgens het specificatieplaatje achteraan op uw kookplaat.

Gasslangen met schroefdraad

Sluit de kookplaat aan op uw gasinstallatie; zorg er wel voor dat ze is ingesteld op het gastype dat u zal gebruiken (aardgas of butaan of propaan uit flessen)

Inbouwen in een keukenblad

Gaskookplaten moeten worden ingebouwd.
In uw keukenblad moet bijgevolg een opening voorzien zijn die overeenkomt met de afmetingen die op het installatieschema worden aangegeven.
Breng de geleverde dichting aan en plaats vervolgens de kookplaat mooi centraal in de opening. Maak ze daarna vast met de bevestiging die met het toestel werd meegeleverd.
Een kooktafel kan alleen maar boven een vaatwasser, koelkast, diepvriezer, oven of wasmachine worden geïnstalleerd indien dit vermeld staat in de gebruiksaanwijzing.
Vschematcg.jpg :

Installatie boven een meubel

Indien u uw kookplaat boven een meubel installeert, mag de plaat niet in aanraking komen met metalen onderdelen die warm kunnen worden. Laat een afstand van 2 cm tussen de onderzijde van uw kookplaat en de bovenzijde van het meubel.
Vtcgmeuble.jpg :

Installatie boven een oven

Indien u uw kookplaat boven een oven installeert, moet u zowel onder de oven als onder de kookplaat luchtcirculatie voorzien.
Vtcgfour.jpg :

Overzicht merken voor gaskookplaat

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters