Een microgolf kopen

Alle microgolfovens bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke microgolf bekijken

BEKO

BOSCH

DOMO

ETNA

INVENTUM

MOULINEX

PANASONIC

PROLINE

SAMSUNG

SEVERIN

SHARP

THOMSON

WHIRLPOOL

Bekijk hier het oude gamma van de microgolfovens

Microgolfoven - Microgolf kopen - Vanden Borre

Je kan een Microgolfoven kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Microgolfoven online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Microgolfoven online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Microgolfoven aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Microgolfoven betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Microgolfoven gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Microgolfoven via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Microgolfoven. Zoek een winkel in je buurt.

Welke microgolfoven kopen?

Het juiste type toestel

Denk eerst en vooral aan de praktische kant bij de keuze van een microgolfoven. Over hoeveel ruimte beschik je? Welke capaciteit heb je nodig? We leggen het je stap voor stap uit!

Vrijstaand model of inbouwtoestel?

Wil je een microgolfoven in je keukenmeubel installeren? Dan is een inbouwmodel de ideale oplossing. Er bestaan ook vrijstaande microgolfovens die je op je werkblad plaatst. Aan jou de keuze!

Hou altijd rekening met de beschikbare ruimte zodat de afmetingen van je toestel later niet voor problemen kunnen zorgen. Je hoeft niet noodzakelijk een oven te kiezen met dezelfde afmetingen als de nis. Je kan bijvoorbeeld een kleinere oven kopen en de resterende ruimte gebruiken om een warmhoudlade of vacu黰lade te plaatsen.

bloc1_het_juiste_type_toestel.jpg :

Bekijk ook onze video ‘Hoe neem je de maat?’:

Het ideale volume

Denk eraan: de capaciteit beïnvloedt de afmetingen van je microgolfoven. Heb je weinig plaats? Kies dan voor een model met een kleine capaciteit, en omgekeerd.

Welke capaciteit kies je best voor een vrijstaande microgolfoven?

Draaiplateau

De meeste microgolfovens zijn voorzien van een draaiplateau om je gerechten op een homogene wijze te bereiden. Er bestaan verschillende afmetingen:
 • Kleine (tot 26 cm diameter)
 • Middelmatige (tot 29 cm diameter)
 • Grote (meer dan 29 cm diameter)
Ontdek onze vrijstaande microgolfovens met een kleine draaiplateau
Ontdek onze inbouwmicrogolfovens met een kleine draaiplateau

Ontdek onze vrijstaande microgolfovens met een middelmatige draaiplateau
Ontdek onze inbouwmicrogolfovens met een middelmatige draaiplateau

Ontdek onze vrijstaande microgolfovens met een grote draaiplateau
Ontdek onze inbouwmicrogolfovens met een grote draaiplateau

Sommige draaiplateaus kan je zelfs uitschakelen. Waarom? Zodat je ook grotere schotels in je microgolfoven kan plaatsen. Handig!

Warm je regelmatig grote schotels op in de microgolfoven? Er bestaan modellen zonder draaiplateau. Ze beschikken over een roterende microgolfantenne die de warmte perfect verspreidt en zo je gerechten optimaal verwarmt, zelfs grote schotels. Perfect voor grote gezinnen!
bloc1_draaiplateau.jpg :

Neerklapbare deur of draaideur

Microgolfovens zijn uitgerust met een draaideur of met een neerklapbare deur. Hou rekening met je keukenindeling en je behoeften.

Ben je van plan om je microgolfoven in de hoogte te plaatsen? Kies dan voor een draaideur voor een makkelijk gebruik. Als je je microgolfoven op een lagere ruimte of in een hoek wil zetten, dan is een model met neerklapbare deur beter omdat deze opengaat zoals bij een traditionele oven. 

Onze vrijstaande microgolfovens met neerklapbare deur
Onze vrijstaande microgolfovens met draaideur

Onze inbouwmicrogolfovens met neerklapbare deur
Onze inbouwmicrogolfovens met draaideur
bloc3_de_praktische_kant2.jpg :

De verschillende functies

Een klassieke microgolfoven ontdooit je gerechten en warmt ze op in alle eenvoud. Maar er bestaan veel andere functies die je het leven makkelijker maken:

 • Klassieke microgolf (vrijstaand of inbouw): ideaal om voedsel op te warmen.
 • Microgolf met grill (vrijstaand of inbouw): ideaal om schotels te gratineren (bv. gratin dauphinois) en razendsnel op te warmen. Sommige modellen hebben een crispplaat (bijgeleverd of in optie). Soms is er sprake van een frituurfunctie: hiermee verwarm of bak je een pizza of een quiche terwijl de korst lekker knapperig blijft.
 • Microgolf met multifunctie (vrijstaand of inbouw): een combinatie van microgolf, grill en hete lucht. Het is een compacte oven waarin je vlees, quiches, cakes en taarten bakt. En als het echt snel moet gaan, combineer je de 3 functies zodat je gerechten nog sneller klaar zijn!
 • Microgolf met stoomfunctie (vrijstaand of inbouw): om aardappels, vis of groenten te stomen.
 • Microgolf met hete lucht: om gerechten te bakken zoals in een traditionele oven, maar dan veel sneller.
bloc2_de_verschillende_functies.jpg :

De praktische kant: automatische programma抯

Geen natuurtalent in de keuken? Ga voor een microgolfoven met automatische programma’s (vrijstaande microgolfovens of inbouwmicrogolfovens). Kies gewoon het programma dat overeenkomt met je gerecht en je microgolfoven doet de rest! Sommige modellen bieden zelfs voorgeprogrammeerde recepten of automatische kookprogramma’s. Met deze intuïtieve toestellen bereiden zelfs beginners in de keuken perfecte maaltijden!

Nog geen keuze gemaakt? Beantwoord dan enkele vragen in onze microgolfovenwijzer.
Automatischeprogrammas.jpg :

Microgolfovens met inverter-technologie

Een microgolfoven met inverter-technologie (vrijstaande microgolfovens of inbouwmicrogolfovens) kun je gelijkmatig op een lager vermogen laten draaien. Zo gebruik je minder energie en droogt je maaltijd minder uit. Een traditionele microgolfoven kan alleen zijn maximale vermogen afwisselen met intervallen zonder opwarming. De microgolfovens voorzien van deze technologie zijn ideaal om delicate ingrediënten op te warmen.

Hoe een microgolfoven gebruiken?

Welk soort recipi雗ten mag ik in een microgolfoven gebruiken?

Met uitzondering van metalen schotels, die uw microgolfoven onherstelbaar kunnen beschadigen, kunt u alle glazen schotels, maar ook plastic of aardewerk (gewoon aardewerk zoals porselein) in de microgolfoven plaatsen. Sommige schotels zijn specifiek voor microgolfovens ontworpen.

Etenswaren afdekken

- Door uw etenswaren af te dekken, bewaart u de smaak, zorgt u voor een gelijkmatige bereiding en wordt de bereidingstijd ingekort

Hoe zit het met eieren?

Het wordt sterk afgeraden eieren op te warmen of te koken in een microgolfoven. Zij kunnen uit elkaar spatten, brandwonden veroorzaken en uw toestel beschadigen.

Etenswaren met een schil of bolster

Etenswaren zoals aardappelen en kastanjes moeten doorprikt of in stukken gesneden worden voordat ze in de microgolfoven worden geplaatst.

Enkele veiligheidstips

Pas op dat u zich niet verbrandt! De weerstand en binnenkant van de microgolf kunnen warm zijn en brandwonden veroorzaken. Wees dus altijd voorzichtig wanneer u uw schotels uit de microgolf haalt en gebruik ovenhandschoenen.
Ook de buitenkant van de oven kan warm worden, vooral als u gebruik maakt van de functies hete lucht, stoom of grill. Wees voorzichtig als u de ovendeur opent, want er kan hete stoom ontsnappen.

Hoe installeer en gebruik je een microgolfoven?

Je microgolfoven installeren

Installeer je microgolfoven op de juiste manier vóór je hem gebruikt. Hoe? Dat hangt van het type microgolfoven af. Eerder een inbouwtoestel of liever een vrijstaand model? Nog geen keuze gemaakt? Ontdek onze tips en kies een microgolfoven die perfect bij je past.

Vrijstaande microgolfoven


Zet je microgolfoven op de ideale plaats zodat hij optimaal blijft werken. Kies een stabiel oppervlak, op voldoende afstand van andere warmtebronnen in een ruimte met een temperatuur tussen 5 en 35°C. Laat ongeveer 8 cm ruimte rond de microgolfoven voor voldoende ventilatie.
En plaats je toestel niet naast een radio of een tv: dit zou het signaal kunnen verstoren.


Zet niets bovenop een vrijstaande microgolfoven. Waarom niet? Hij kan oververhit geraken. Dat geldt zeker voor klassieke microgolfovens. Bij dit type toestellen zitten de ventilatiegaatjes meestal bovenaan. Als je deze bedekt, bestaat de kans dat de oven oververhit raakt.
bloc1_je_microgolfoven_installeren.jpg :

Inbouwmicrogolfoven

Bij Vanden Borre leveren we elk groot elektrotoestel gratis aan huis, ook je inbouwmicrogolfoven. Voor een meerprijs installeren we hem zelfs meteen bij jou thuis. Makkelijk, toch?

Ontdek alle inbouwmicrogolfovens
Bekijk onze video ‘Hoe neem je de maat?’
bloc4_micro_onde_encastrable.jpg :

Je microgolfoven gebruiken

Heb je net je eerste microgolfoven aangeschaft of ben je gewoon benieuwd hoe het werkt? Lees onze tips over hoe je een microgolf gebruikt in alle veiligheid.

Type recipiënten


Denk eraan: sommige recipiënten horen niet thuis in een microgolfoven. Dit mag niet in de microgolfoven:
 • Metaal: schaaltjes in aluminium en bestek beschadigen je toestel.   
 • Kristal: omdat het lood bevat.   
 • Melanine: vaak gebruikt voor borden en bestek voor kinderen.  
 • Gebakken aardewerk: dat absorbeert de stralen. Je recipiënt warmt dus meer op dan je ingrediënten.Dat vertraagt de opwarmtijd én je loopt het risico om je te verbranden. Check na max. 1 minuut of het recipiënt ofwel het voedsel opwarmt. Als het recipiënt warm wordt, betekent dit dat de microgolven hierdoor geabsorbeerd worden.
bloc2_een_microgolfoven_gebruiken.jpg :

En wat met plastic? Dat hangt ervan af! Dun plastic verandert snel van vorm en smelt zelfs als je het in de microgolfoven stopt. Maar bepaalde plastic recipiënten zijn speciaal gemaakt voor dit gebruik. Je ziet het makkelijk aan het logo of de indicatie ‘microwave safe’ op een potje of kommetje.

Glas, porselein en schotels zonder decoratie mag je gerust in de microgolfoven plaatsen. Twijfel je? Kijk op het recipiënt en zoek het logo ‘microwave safe’. Dan is het zeker microgolfbestendig. Of doe een kleine test: verwarm je schotel 1 minuut in de mircogolfoven samen met een glas water. Als enkel de schotel opwarmt en het glas water koud blijft, absorbeert je schotel te veel golven en gebruik je hem best niet in de microgolfoven.

Extra tips voor de bereiding

Een gerecht tiptop bereiden in de microgolfoven vraagt meer dan een simpele druk op een knop. Tenzij je een microgolfoven met automatische programma’s bezit. Is dat niet het geval? Geen nood: we leggen je uit hoe je een perfect gerecht klaarmaakt!

Bedek je ingrediënten vóór je ze begint op te warmen. Zo voorkom je vetspatten. Bovendien drogen je voedingswaren niet uit en garen ze beter. Deze tip geldt niet voor gegrild vlees en deegbereidingen (zoals quiche en pizza) omdat die week worden door stoom.
Hoe je ingrediënten bedekken? Dat is makkelijk: met een bord, bakpapier, folie of een stolp die eventueel bij de microgolfoven werd meegeleverd. Opgelet: sluit je kom of schotel nooit hermetisch af. Die zou breken of ontploffen.

Wist je trouwens dat je ook kan grillen, frituren en stoomkoken met je microgolfoven? Meer info hierover vind je in ons artikel 'Welke microgolf kopen?'.
Daarbovenop kan je tomaten pellen, popcorn maken, aardappelen koken, noem maar op. Ontdek 10 verrassende dingen die je met een microgolf kan doen!!

bloc3_extra_tips_voor_de_bereiding.jpg :

Enkele tips voor veiligheid

Een microgolfoven is praktisch, maar net als bij andere keukentoestellen hou je best rekening met enkele veiligheidsvoorschriften.
Let er in de eerste plaats op dat je jezelf niet verbrandt! De weerstand en de binnenwanden van een microgolfoven zijn heel warm en kunnen brandwonden veroorzaken. Neem je schotels dus voorzichtig uit het toestel. Een keukenhandschoen is altijd een goed idee.
Is je gerecht klaar? Neem dan ook een beetje afstand van je microgolfoven wanneer je de deur opent. Zo voorkom je dat de warme damp je verbrandt.


Gebruik je je microgolf om een kersenpitkussen op te warmen? Maak het kussen eerst vochtig met een verstuiver of onder de kraan alvorens het in de microgolf te zetten. Hou rekening met de aanbevolen opwarmtijd en wattage zodat er geen vlammen ontstaan. Tip: verwarm het kussen liever 2 maal kort na elkaar, in plaats van 1 keer gedurende lange tijd.

Nu weet je perfect hoe je je microgolfoven installeert en gebruikt. Maar weet je ook hoe je hem reinigt? Ontdek het hier!

Hoe een microgolfoven reinigen?

De deur

Controleer regelmatig of de deur van je microgolfoven goed sluit. Reinig de dichting met een spons en wat afwasmiddel om ervoor te zorgen dat de sluiting van de deur perfect blijft.

Maar is je deur wel waterdicht? Probeer dit eens: warm een kom water op in je microgolfoven en plaats een stukje aluminiumfolie dichtbij de deur terwijl het toestel in werking is. Merk je waterspatjes op het aluminium? Dan is je microgolfovendeur niet helemaal waterdicht. 

Heeft het vuil zich tussen de verschillende glazen wanden van de deur genesteld? Dan kan je deze vaak 'unlocken' om ze individueel te reinigen (en als je de ovendeur verwijdert, kan je de ovenruimte nog makkelijker reinigen).
bloc1_dedeur.jpg :

De binnenruimte van je microgolfoven

Breng een kom water met een stuk citroen aan de kook om de reiniging van de wanden te vergemakkelijken. De stoomdampen met citroen weken de gedroogde voedselspatten los. Daarna hoef je de restjes alleen nog maar met een vochtige spons op te ruimen.
bloc2_de_binnenruimte.jpg :

Minder schrobwerk

Dek je gerechten af voor je ze in de microgolfoven opwarmt of ontdooit. Zo voorkom je spatten. Hoe bedek je je ingrediënten? Dat is makkelijk: met een bord, bakpapier, folie of een stolp. Opgelet: sluit je schotel of kom nooit hermetisch af. Die zou breken of ontploffen.

Overzicht merken voor microgolf

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters