Een powerline-adapter kopen

Alle powerline-adapters bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke powerline-adapter bekijken

DEVOLO

IT WORKS

NETGEAR

TP-LINK

Bekijk hier het oude gamma van de powerline-adapters

Powerline-adapter - Powerline-adapter kopen - Vanden Borre

Je kan een Powerline-adapter kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Powerline-adapter online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Powerline-adapter online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Powerline-adapter aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Powerline-adapter betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Powerline-adapter gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Powerline-adapter via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Powerline-adapter. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een powerline-adapter of wifirepeater kiezen?

Wat is een powerline-adapter?

Powerlines bieden een eenvoudige manier om een internetnetwerk te creëren door gebruik te maken van het bestaande elektriciteitsnet. De powerlinekits passen zich aan aan elk type installatie en laten toe om een sneller en meer constant debiet te bereiken – terwijl de snelheid van je wifinetwerk kan variëren naargelang de dikte van de muren. Powerlines vullen je wifinetwerk aan, of vervangen het zelfs. Perfect dus voor het spelen van online spelletjes of om overal thuis te surfen met je laptop, tablet of smartphone.

Bekijk alle powerlines

bien_choisir_wifi_2.jpg :

Wat is een wifirepeater?

Je wil graag je tablet in je slaapkamer, salon, tuin of zolderkamer gebruiken, maar je draadloze netwerk bereikt net niet alle kamers van je huis? In dat geval kan je kiezen voor een wifirepeater. Dit toestel stuurt het huidige wifisignaal door naar plaatsen waar de verbinding niet geraakt. Zo vergroot je het bereik van je internetnetwerk en kan je toestellen overal in huis verbinden met het internet. Het voordeel tegenover een powerline is dat een wifirepeater goedkoper is en dat hij in elk stopcontact werkt.

Bekijk alle wifirepeaters

bien_choisir_wifi_5.jpg :

Hoe werkt een powerline-adapter?

Heel eenvoudig. Een powerline-kit bestaat uit 2 adapters. Je plaatst de eerste powerline-adapter (de “zender”) rechtstreeks in een stopcontact (niet in een verdeelstekker) en verbindt deze met je router via een ethernetkabel (RJ45). De tweede powerline-adapter (de “ontvanger”) plaats je waar je hem nodig hebt. Je hoeft nog enkel de pairing-knop in te drukken en de powerlines zijn met elkaar verbonden. Op die manier worden de signalen van het internet (en jouw netwerk) doorheen je stopcontacten gestuurd.
Kies je voor een powerline met wifi en heb je een router die WPS ondersteunt, dan kan je de wifi-instellingen eenvoudig kopiëren m.b.v. de WPS-knop. Doordat bij een powerline het signaal via je stopcontacten wordt verspreid, is het bereik groter dan met een wifirepeater.
Let wel: de stopcontacten waarin je de powerline-adapters plaatst, moeten meestal allebei op dezelfde stroomgroep staan, d.w.z op hetzelfde elektrische circuit in je schakelkast.
BC_powerline_03.jpg :

Je wil verbinding maken met het internet?

Een powerline biedt je een stabiele internetverbinding ook via wifi. Powerlines met een debiet van 500 à 600 Mbps zijn voldoende voor alledaagse internetactiviteiten. Wil je echter video’s in hoge definitie downloaden of zware bestanden delen, of zit je soms met meerdere personen tegelijk op je netwerk, dan kies je best een powerline met een Ethernetsnelheid of wifisnelheid van 1000 Mbps of meer.
bien_choisir_wifi_3.jpg :

Waar plaats ik mijn wifirepeater of powerline?

Een wifirepeater zendt en ontvangt signalen. Het toestel ontvangt immers de signalen van je modem en zendt ze dan verder door naar plaatsen die je draadloze verbinding normaal niet bereikt. Daarom zet je de wifirepeater best op een plaats zetten waar er voldoende signaalsterkte is. Heb je bijvoorbeeld nog voldoende signaalsterkte in je slaapkamer, maar wil je het signaal uitbreiden naar de zolderkamer die er net boven ligt? Plaats de wifirepeater dan op een strategische plaats in je slaapkamer. (zie afbeelding).
Een powerline met wifi mag je om het even waar plaatsen, ook in ruimtes waar je totaal geen ontvangst hebt. 

BC_powerline_05.jpg :

Overzicht merken voor powerline-adapter

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters