Een broodbakmachine kopen

Alle broodbakmachines bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle broodbakmachines
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke broodbakmachine bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de broodbakmachines

 • broodbakmachine - Broodbakmachine kopen - Vanden Borre

  Je kan een broodbakmachine kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een broodbakmachine online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een broodbakmachine online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * broodbakmachine aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * broodbakmachine betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de broodbakmachine gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een broodbakmachine via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een broodbakmachine. Zoek een winkel in je buurt.

 • Hoe een broodoven kiezen?

  • Hoe werkt het?

   broodklik1.jpg :

   Je moet geen bakker zijn om een broodmachine aan de praat te krijgen! Het toestel maakt het makkelijk om brood, brioches, taart en deeg te maken zonder enig ingrijpen nadat u het toestel heeft geprogrammeerd. Na de keuze van het programma worden er automatisch een aantal bakfases doorlopen: voorverwarming, kneden, gisten,... voor elk type brood is er een specifiek programma beschikbaar. Dankzij een groot controlevenster kan je de bereiding van het brood op elk moment volgen. Op het einde van de bakcyclus wordt u gewaarschuwd door een alarm en kan u van uw huisgemaakt brood proeven. Gemiddeld duurt de bakcyclus tussen de drie en de vier uren.

   Bekijk de broodmachines met kijkvenster

  • Ideaal voor levensgenieters!

   broodklik2.jpg :

   Het is niet langer nodig om zondagmorgen de gezelligheid en warmte van uw huis te verlaten om te kunnen genieten van je favoriete broodjes en gebakjes.†Met een broodmachine kan je niet alleen je zelf plezieren,†het laat je ook toe om ŗ volontť te varieren. In de handleiding of op het internet vind je uitgebreide recepten. Een ander voordeel is dat je zelf je ingrediŽnten kan kiezen en doseren. (suiker - vetstof) Ideaal voor de bio-liefhebbers of om je lijn te bewaken.

  • Geef je brood een persoonlijke touch!

   broodmeer1.jpg :

   Je bereidt een feestmaaltijd voor en wil een speciaal brood? De verschillende programma's maken het makkelijk om alle soorten brood met succes te bereiden: gewoon brood, brioche, meergranenbrood, taartdeeg... Kies voor een model met grote inhoud om de volledige familie te verwennen!

   Bekijk de broodmachines met regelbare korstkleur

  • Startuitstel

   broodmeer2.jpg :

   Het is 20u 's avonds en je wil van een warm brood genieten de volgende ochtend om 7u? Kies dan voor een programmeerbaar model met timer. Zo kan je sommige machines tot 15u op voorhand programmeren. Het volstaat om de timer in te stellen. Het toestel zal vervolgens automatisch starten met de bakcyclus, zonder dat je zelf dient in te grijpen.

   Bekijk de broodmachines met program timer

  • Vermijd allergie aanvallen

   broodmeer3.jpg :

   U lijdt aan voedselallergie? Kies dan voor een toestel met een programma "glutenvrij". Aangezien gluten aanwezig zijn in zowel de bloem als in de gist is het essentieel de juiste basisingrediŽnten te selecteren. Omdat†glutenvrije bloem natuurlijke verdikkingsmiddelen bevat, zal uw deeg minder elastisch zijn dan een deeg bereid met bloem op basis van graan. Het glutenvrij programma zal bijgevolg het deeg langer laten kneden, rijzen en bakken.

 • Hoe een broodoven gebruiken?

  • IngrediŽnten afmeten

   Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar controleer vóór u gaat bakken of u alle ingrediënten goed hebt afgemeten. De correcte dosering vindt u terug in de handleiding. De hoeveelheden zout, gist en suiker verschillen van het ene brood tot het andere. Alle ingrediënten (vloeibare en vaste) moeten op kamertemperatuur zijn en de producten dienen onberispelijk vers te zijn. Verkeerd doseren geeft onvermijdelijk een slecht resultaat.

  • Programma's leren kennen

   De meeste broodovens beschikken over programmaís die u het leven gemakkelijker maken en waarmee u verschillende soorten brood kunt bakken: volkorenbrood, stokbrood, koeken, glutenvrij brood (een programma dat vooral interessant is voor allergische personen) of zoutloos brood en zelfs pizzadeeg. Erg interessant zijn ook de timer en de warmhoudfunctie. Hiermee kunt u de start programmeren en meteen ís ochtends bij het opstaan genieten van heerlijk versgebakken brood. Voor mensen met weinig tijd is er de turbofunctie, waarmee u in minder dan 2 uur tijd een brood bakt, terwijl dat normaal gezien 3 tot 4 uur duurt.

  • Naar hartenlust experimenteren

   In de handleiding van uw broodoven vindt u een waaier aan recepten. Maar ongetwijfeld zult u al snel zin krijgen om uw eigen recepten uit te proberen. Enkele tips:
   - overschrijd de maximum aanbevolen hoeveelheden niet
   - doe altijd eerst de vloeistoffen in de vorm
   - houd zout, suiker, boter en gist gescheiden tot het kneden begint
   - controleer het deeg zodra het kneden begint en voeg vloeistof toe indien nodig.

  • Na het bakkenÖ

   Aan het eind van het programma zet u de machine stop en haalt u het brood eruit. Laat het brood ongeveer 30 minuten afkoelen, dan is het gemakkelijker te snijden. Ten slotte wast u de vorm en kneedhaak af in een lauw warm sopje.

  • Bewaren

   Zelfgebakken brood bevat geen bewaarmiddelen. Het wordt dus bij voorkeur binnen de 2 ŗ 3 dagen verbruikt. Als u het brood langer wilt bewaren, kunt u het in de koelkast of diepvriezer leggen. In dat geval kunt u het brood het beste eerst snijden.

 • Overzicht merken voor broodbakmachine