Een broodbakmachine kopen

Alle broodbakmachines bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke broodbakmachine bekijken

DOMO

INVENTUM

MOULINEX

PANASONIC

PRINCESS

PROLINE

RIVIERA&BAR

Bekijk hier het oude gamma van de broodbakmachines

Broodbakmachine - Broodbakmachine kopen - Vanden Borre

Je kan een Broodbakmachine kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Broodbakmachine online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Broodbakmachine online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Broodbakmachine aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Broodbakmachine betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Broodbakmachine gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Broodbakmachine via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Broodbakmachine. Zoek een winkel in je buurt.

Welke broodoven kies je?

Hoe werkt een broodoven?

Om een broodbakmachine te kunnen gebruiken hoef je echt geen bakker te zijn. Als je je machine goed programmeert, kan je moeiteloos het lekkerste brood, brioches, taarten en deeg bakken. Je hoeft enkel het programma te kiezen dat overeenstemt met wat je wil bakken en de broodoven doet de rest. Er zijn drie stappen in de werking van een broodoven: voorverwarmen, kneden en rijzen. Sommige machines hebben zelfs een kijkvenster zodat je het hele proces stap voor stap kunt volgen. Na het bakken (een cyclus duurt gemiddeld 3 à 4 uur) weerklinkt een geluidssignaal. Je hoeft dan enkel nog van je huisgemaakte brood te genieten. Smakeiijk!
bloc2_choisir_four_a_pain.jpg :

Ook alle soorten briochebrood

Je hoeft op zondagmorgen niet meer de deur uit voor je favoriete briochebrood. Een broodbakmachine heeft immers alles om je lekker te verwennen. In blogs en forums vind je talrijke receptideetjes.

Nog een voordeel? Je kiest zelf de ingrediënten en bepaalt zelf de hoeveelheid suiker en vetstof. Handig als je ook aan je lijn denkt.
bloc3_choisir_four_a_pain.jpg :

Brood met een persoonlijke toets

In een broodoven kan je alle soorten brood bakken: volkorenbrood, gewoon brood, briochebrood, granenbrood, taartdeeg… Wat wil je nog meer om je gasten te verwennen? Krijg je veel volk over de vloer? Kies dan voor een broodoven (brood met een gewicht van 1000 g).

Je kan je brood personaliseren tot in de korst! Sommige modellen hebben immers een functie waarmee je zelf de kleur en de dikte van de korst kunt bepalen. Maak een echt boerenbrood klaar met een dikke korst. Eten je kinderen de korst nooit op? Maak dan een brood met een fijnere korst.
bloc4_choisir_four_a_pain.jpg :

Programmeren

Zin in kraakvers en warm brood voor je ontbijt om 7 uur? Dat komt goed uit want je kan een broodoven programmeren. Je hoeft enkel de timer in te stellen en het apparaat zal zelf de bakcyclus starten.
bloc5_choisir_four_a_pain.jpg :

Last van een voedselallergie?

Kies dan voor een model met de optie 'glutenvrij'. Gluten zitten in bloem en gist, dus je moet de basisingrediënten zorgvuldig kiezen. Hoewel'glutenvrije' bloem nog natuurlijke verdikkingsmiddelen bevat, zal je deeg minder elastisch zijn dan een deeg van tarwebloem. En vergeet ook niet dat een glutenvrij programm meer tijd nodig heeft voor het kneden, rijzen en bakken.
bloc6_choisir_four_a_pain.jpg :

Dol op rozijnen- of notenbrood?

Wist je dit? Voor rozijnen- of notenbrood mag je de rozijnen of noten niet tegelijk met het deeg in de kuip doen. Anders worden ze niet gelijkmatig verdeeld over het brood. Om het je makkelijk te maken, zendt het apparaat een signaal uit zodra het tijd is om de rozijnen en noten toe te voegen. Wil je echt zeker zijn dat je ze op het juiste moment toevoegt? Kies dan voor een broodoven met een aparte dispenser. De rozijnen en noten worden dan precies op het juiste moment toegevoegd. Handig!
bloc7_choisir_four_a_pain.jpg :

Hoe gebruik je een broodoven?

Weeg de ingredi雗ten nauwkeurig af

Voordat je aan de slag gaat met je recept moet je alle ingrediënten correct afwegen volgens de gebruiksaanwijzing. De hoeveelheid zout, gist en suiker verschilt immers van het ene brood tot het andere. Gebruik voor een perfecte dosering een nauwkeurige keukenweegschaal. Tenzij je natuurlijk een kant- en klare bloemmix gebruikt.

Gebruik alleen kraakverse vloeibare en vaste ingrediënten op kamertemperatuur. Als je ingrediënten niet de juiste temperatuur hebben, zal de gist anders werken. Zo kan je problemen krijgen bij het rijzen van het deeg!

Je ziet het: voor een geslaagd brood moet je de ingrediënten heel nauwkeurig afwegen en mag je alleen verse ingrediënten gebruiken op de juiste temperatuur.
bloc2_utiliserfourapain.jpg :

Ken je programma's

De meeste broodovens zijn voorzien van programma's waarmee je tal van verschillende soorten brood kunt bakken: volkorenbrood, stokbrood, taarten, glutenvrij brood (heel interessant voor allergische personen) of brood zonder zout. Sommige ovens bakken zelfs pizzadeeg.

Andere handige functies zijn de uitgestelde start en de warmhoudfunctie. Je kan de start van de broodoven programmeren en al meteen bij het wakker worden genieten van heerlijk warm brood.

Heb je vaak niet veel tijd? Sommige modellen zijn ook voorzien van snelbakprogramma's. Daarmee kan je brood bakken in minder dan 2 uur, in plaats van de normale 3 à 4 uur.
bloc3_utiliserfourapain.jpg :

Naar hartenlust experimenteren

In de handleidingen van broodovens vind je een hele waaier van recepten die je kunt programmeren. Je zal echter al heel snel zin krijgen om je eigen recepten uit te proberen!

Enkele tips:
  • overschrijd nooit de aanbevolen maximumhoeveelheden;
  • doe altijd eerst de vloeibare ingrediënten in de kuip;
  • hou het zout, de suiker, de boter en de gist apart tot het kneden begint;
  • controleer de dikte van het deeg al na enkele minuten kneden. voeg indien nodig vocht toe.
Zin in een heerlijk krenten- of notenbrood? Ook dat is geen probleem. Opgelet echter: doe de rozijnen of noten niet tegelijk met het deeg in de kuip.

Er zijn 2 manieren om de noten gelijkmatig te verdelen: je broodoven zendt een geluidssignaal uit zodra je de noten mag bijvoegen. Of beschikt je oven over een aparte dispenser die de rozijnen of noten precies op het juiste ogenblik onder het deeg mengt. Deze tips gelden ook voor olijfbrood, meergranenbrood of brood met gedroogde vruchten.
bloc4_utiliserfourapain.jpg :

Na het bakken

Zodra de cyclus ten einde is, moet je de broodoven uitschakelen en het brood er onmiddellijk uitnemen. Laat het ongeveer 30 tot 60 minuten afkoelen, bij voorkeur op een rooster. Zo kan het gelijkmatig afkoelen en kan je het achteraf beter snijden. Daarna hoef je enkel nog de kuip en de kneedhaak schoon te maken met lauw zeepwater.
bloc5_utiliserfourapain.jpg :

Hoe lang kan je brood bewaren?

Huisgemaakt brood bevat geen bewaarstoffen. Je moet het dus snel opeten, liefst binnen 2 of 3 dagen na het bakken.

Wil je je brood graag langer bewaren? Snij het dan in sneetjes en leg die in de diepvriezer. Daarin blijft je brood enkele dagen of zelfs enkele weken goed.
bloc6_utiliserfourapain.jpg :

Problemen?

Een probleempje met je broodoven? Deze tips kunnen je helpen om het probleem op te lossen.

Ik krijg het brood niet uit de kuip

Laat het brood 5 of 10 minuten afkoelen. Hou het buiten het bereik van kinderen zodat ze zich niet kunnen verbranden. Schud de kuip met een pannenlap tot je het brood eruit kunt nemen.

De kneedhaak blijft vastzitten in het brood

Dat kan 2 oorzaken hebben:
  1. Het deeg is iets te dik. Laat in dat geval het brood volledig afkoelen en haal dan voorzichtig de kneedhaak eruit. Sommige soorten bloem absorberen meer water dan andere. Voeg volgende keer daarom 10-20 ml extra water toe.
  2. Onder de kneedhaak heeft zich een korst gevormd. Om dat in de toekomst te vermijden, moet je de kneedhaak en zijn as na elk gebruik goed schoonmaken.

Hoe bescherm ik de antikleeflaag van de bakvorm?

De bakvorm en de kneedhaak zijn voorzien van een antikleeflaag die geen sporen nalaat en ervoor zorgt dat je het brood makkelijker uit de vorm kunt nemen. Om die antikleeflaag niet te beschadigen, kan je de volgende instructies volgen:
  • Gebruik geen mes of vork om het brood uit de bakvorm te halen;
  • Zorg ervoor dat de kneedhaak niet in het brood geklemd zit voordat je het begint te snijden. Is dat toch het geval, wacht dan tot het brood volledig is afgekoeld voordat je de kneedhaak eruit haalt.
  • Reinig de bakvorm en de kneedhaak met een soepele spons. Gebruik geen bijtende middelen zoals detergent of schuursponsjes. Laat de bakvorm indien nodig een uurtje weken.
Harde ingrediënten of dikke granen, bijvoorbeeld bloem met hele of gemalen granen, suiker en gedroogde vruchten, kunnen de antikleeflaag van de bakvorm beschadigen. Gebruik je deze ingrediënten? Snij ze dan in kleine stukjes en respecteer de hoeveelheden van het recept. 

Ziezo, je broodoven heeft geen enkel geheim meer voor jou. Je kunt gerust aan de slag om een heerlijk huisgemaakt wit, volgranen- of krentenbrood te bakken.
bloc7_utiliserfourapain.jpg :

Overzicht merken voor broodbakmachine

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters