Een muis kopen

Alle muizen bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke muis bekijken

ACER

APPLE

CORSAIR

Everest

Fury

GAME BOOST

Genesis

HP

IT WORKS

LOGITECH

MICROSOFT

Natec

Ozone

QPad

Rampage

RAZER

STEELSERIES

Undercon

UnderControl

Bekijk hier het oude gamma van de muizen

Muis - Muis kopen - Vanden Borre

Je kan een Muis kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Muis online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Muis online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Muis aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Muis betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Muis gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Muis via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Muis. Zoek een winkel in je buurt.

Hoe een computermuis kiezen?

Draadloze muis of niet?

Dit is je belangrijkste keuze: ga je voor een draadloze muis of niet? Exemplaren zonder draad zijn populair omdat ze je werkplek netjes houden (er ligt een draad minder op je bureau) en omdat je ze kunt gebruiken tot op enkele meters afstand van je computer.

Hoe het werkt? Ofwel maakt je draadloze muis verbinding via bluetooth, ofwel via een zendertje (een ‘dongle’) dat je in een USB-poort stopt. In beide gevallen is de verbinding beveiligd. Ze wordt nooit verstoord door andere signalen. Met een multidevice-muis schakel je zelfs vlot tussen 3 toestellen.
bloc1_draadloze_muis.jpg :

Waar haalt je muis zijn energie?

Een muis met een draad hoef je niet op te laden. Hij krijgt voortdurend energie van je computer. Draadloze muizen werken met traditionele batterijen of met een ingebouwde herlaadbare batterij. Dat type laad je op via de meegeleverde kabel.

Gelukkig hoef je niet vaak te herladen. Een draadloze muis schakelt over naar een slaapstand zodra je hem loslaat. En bij de minste beweging wordt hij weer wakker. Zo gaat je muis maanden mee na één herlaadbeurt. Zelfs bij dagelijks gebruik.
bloc2_waar_haalt_je_muis_zijn_energie.jpg :

Muizen voor gamers vergelijken

Gamers weten wat ze willen van hun computermuis: reactievermogen! Want een ‘trage’ muis zet je voortdurend op achterstand in vergelijking met andere spelers. Hoe snel je muis reageert, hangt af van allerlei factoren:
  • Bewegingsdetectie: een optische sensor is doorgaans meer dan voldoende, maar gamers en grafici zweren bij de nauwkeurigheid van muizen met lasertechnologie.
  • Resolutie: hoe hoger de resolutie, hoe nauwkeuriger de sensor. Vanaf 1000 ppp (punt per duim) zit je goed.
  • Overige: ook via je type draadloze verbinding en je instellingen kun je snelheid winnen of verliezen ten opzichte van je gamende tegenstanders.

Kies een muis om te gamen.

bloc3_muizen_voor_gamers.jpg :

Muis voor linkshandigen

Tot slot moet je muis goed in de hand liggen. Voor de één voelt een lang model beter aan, iemand anders werkt liever met een bolvormige variant.

Ben je linkshandig? Dan kies je uit de 憈weehandige computermuizen.
bloc4_muis_voor_linkshandigen_0.jpg :

Hoe je muis onderhouden?

De muis openmaken

Schakel de computer uit en open het dekseltje aan de onderkant van de muis; gewoonlijk duiden pijltjes aan in welke richting u moet draaien.
60SousSouris.jpg :

Het balletje schoonmaken

Haal het balletje eruit en verwijder het stof dat erop zit. Gebruik hiervoor een antistatisch doekje.
Souris-boule.jpg :

De rolletjes schoonmaken

Binnenin de muis ziet u rolletjes opzij. Gewoonlijk zet het stof zich hierop vast. Om het stof te verwijderen, gebruikt u een spray met perslucht of krabt u voorzichtig met uw vingernagel of met een wattenstaafje. Tot slot zet u alles terug op zijn plaats.
Souris-spray.jpg :

Optische muizen

Bij een optische muis verwijdert u het stof van de 4 kussentjes aan de onderkant van de muis.
sourisoptique.jpg :

Draadloze muizen

Als uw draadloze muis zich vanzelf verplaatst of raar doet, raden wij u aan om de batterijen te vervangen.

Overzicht merken voor muis

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters