Een lcd/led/oled-tv kopen

Alle lcd/led/oled-tv's bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke lcd/led/oled-tv bekijken

BRANDT

JVC

LG

PANASONIC

PHILIPS

SAMSUNG

SHARP

SONY

TCL

Bekijk hier het oude gamma van de lcd/led/oled-tv's

Televisie vanaf 80cm - Lcd/led/oled-tv kopen - Vanden Borre

Je kan een Televisie vanaf 80cm kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Televisie vanaf 80cm online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Televisie vanaf 80cm online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Televisie vanaf 80cm aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Televisie vanaf 80cm betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Televisie vanaf 80cm gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Televisie vanaf 80cm via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Televisie vanaf 80cm. Zoek een winkel in je buurt.

Welke tv kiezen? Handige gids

Scherp, scherper, scherpst

De hoogste tv-standaard is vandaag UHD. Deze biedt je beelden met een ultrahoge definitie. Aan de top van de piramide staan de UHD 8K-tv's (7680 x 4320 pixels). Deze beelden zijn 4x scherper zijn dan UHD 4K-tv's.  Ze zijn zo scherp dat, ook al sta je dichtbij je tv, of ook al kies je voor een heel groot scherm, je kunt de afzonderlijke pixels niet van elkaar onderscheiden. Op de derde plaats vind je de full hd tv's met een beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels. Full hd levert een goede beeldkwaliteit op kleine en middelgrote tv’s. Hd ready tv's hebben een resolutie van 1280 x 720 pixels en bieden daarom een minder scherp beeld dan een full hd-tv of uhd-tv. Je vindt ze daarom nog bij tv's kleiner dan 78 cm terug.

Tv's met HDR (High Dynamic Range) tonen haarscherpe beelden, levendige kleuren en veel details in donkere zones. Wil je een perfecte kijkervaring met HDR? Kies dan zeker voor een tv met 10-bit paneel. Deze tv’s geven 1 miljard kleurtinten weer. Je ziet de HDR-beelden zoals de regisseur het wilt.
bloc2_choisirtv.jpg :

Actiefilms en sportwedstrijden

Tv’s verversen een beeld een aantal keer per seconde. Hoe sneller de beelden vernieuwd worden, hoe beter. Kijk jij graag naar actiefilms of naar voetbalwedstrijden? Hou dan zeker rekening met het aantal hertz. Een tv met een 100 Hz-paneel levert dubbel zoveel beelden per seconde als een model met een 50 Hz-paneel. Een nog betere kijkervaring? Ga voor een televisie met waarden boven 100 Hz.

Een curved tv is een televisie met een licht gebogen scherm. Door het gevoel van diepte lijkt het alsof je in het midden van de actie zit, net als in de bioscoop. De beelden ogen groter en de contrasten zijn uniform.
bloc3_choisirtv.jpg :

Een groot of een klein scherm

Tv’s bestaan in allerlei formaten, met schermdiagonalen van 20 inch (50 cm) tot 88 inch (223 cm). De populairste schermen zijn 49 tot 65 inch groot. Tegenwoordig hebben televisies trouwens steeds dunnere randen. Een nieuw toestel van 49 inch is daardoor even compact als een oude televisie van 42 inch.

Wat is de beste kijkafstand? Vermenigvuldig de schermdiagonaal (1 inch = 2,54 cm) met 2 of maar 1,5. Vooral nieuwe tv’s bieden een uitstekende beeldkwaliteit waardoor je dichter bij het scherm mag zitten.

Vergelijk alle tv’s van minstens 49 inch, kijk naar 55 inch of meer of haal een kleine tv in huis.
bloc4_choisirTV.jpg :

Slimme televisie: slimme keuze?

Zou je graag op het internet surfen of online content bekijken op je televisie? Koop een smart-tv en ontdek een nieuwe wereld aan entertainment op tv. Denk maar aan YouTube-video’s, Netflix-series, online games of Facebook. Met een smart-tv verveel je je geen seconde meer! Elke smart-tv is uitgerust met een besturingssysteem dat verschilt van merk tot merk. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Android (Philips en Sony): krijg toegang tot de grootste selectie aan apps
 • WebOS (LG) 
 • Tizen (Samsung) 
 • Firefox OS (Panasonic)
bloc5_choisirtv.jpg :

Achtergrondverlichting

Er bestaan verschillende technologieën voor de achtergrondverlichting van tv’s:
 • Qled: de led-technologie brengt de kleuren maximaal tot leven, biedt heldere beelden en een brede kijkhoek.
 • Oled: elke pixel creëert zijn eigen kleur en licht. Je hebt dus geen led-lampen nodig om het scherm op te lichten en je kijkhoek blijft breed. Daarnaast zijn de boorden vaak dunner dan 1 cm en is het contrast tussen de helderste en donkerste elementen in het beeld uitstekend. Zo is zwart dieper zwart en is wit helderder wit dan bij led-schermen. 
 • Led-lcd: ledlampjes zorgen voor de achtergrondverlichting. Het contrast is hoog dankzij de helderheid van de leds. Bovendien zijn leds robuust en hebben ze een langere levensduur dan gewone lcd-schermen. Nog een voordeel: ze verbuiken weinig energie. 
 • Direct led of backlight led: de leds ziten achter het scherm en staan gericht op de volledige oppervlakte van het scherm. Zo geniet je van een helder beeld, maar is je televisie vaak wel iets dikker.
 • Edge led: deze technologie maakt dunne tv’s mogelijk, want de leds zitten aan de zijkanten van het scherm.
bloc6_choisirtv.jpg :

Beetje dimmen, a.u.b.

Local Dimming past de lichtsterkte van de ledverlichting aan. Zo krijg je nog betere contrasten, dieper zwart en intensere lichte kleuren. Er bestaan verschillende soorten Local Dimming:
 • Oled pixel dimming: een oled-tv gebruikt geen achtergrondverlichting. Elke pixel creëert zijn eigen licht en kan dus individueel gedimd worden. Dat zorgt voor een perfect zwart en het beste contrast. 
 • Direct led local dimming: de ledverlichting bevindt zich achter het scherm en verdeelt de oppervlakte in kleine zones. Hoe meer zones, hoe nauwkeuriger de verlichting gedimd kan worden en hoe hoger het contrast. 
 • Edge led local dimming: de ledverlichting bevindt zich aan de zijden van het scherm. Hierdoor kunnen enkel grotere delen van het scherm gedimd worden. 
Het alternatief is een televisie die haar achtergrondverlichting niet kan dimmen, maar dimming-software gebruikt om het contrast te verbeteren. Het contrast tussen licht en donker blijft dan wel beperkt.
bloc7_choisirtv.jpg :

Van je smartphone naar je tv

Wil je nog meer halen uit je nieuwe televisie? Kies dan een toestel met Screen Mirroring. Zo projecteer je foto’s en video’s via je smartphone of tablet op je tv. Of omgekeerd! In de tuin naar een voetbalmatch kijken? Dat kan ook via Screen Mirroring. Zo blijf je tijdens een warme zomerdag gewoon op je terras zitten om naar tv-uitzendingen te kijken.
bloc10_choisirtv.jpg :

De juiste accessoires

Heb je beslist welke tv te kopen? Bekijk dan nu welke accessoires je nodig hebt.

Afstandsbediening: naast de klassieke afstandsbediening bestaan er ook slimme modellen waarmee je makkelijk door de menu’s navigeert met een touchpad of pointer. Een toetsenbord of stembesturing zijn handig om zoekopdrachten te geven aan je televisie. En met een universele afstandsbediening bedien je ook andere apparaten die op je tv aangesloten zijn. Op sommige afstandsbedieningen vind je zelfs een Netflix-knop. Druk erop en je belandt meteen op je Netflix-account. Haal de chips en de popcorn er maar bij!

Muurbeugel: kies voor een wandbevestiging als je een bioscoopzaaleffect wil creëren in je woonkamer. De televisie gaat discreet op in je interieur. Bekijk onze muurbeugels.

Soundbar of homecinema: om je bioscoopervaring in huis helemaal af te maken, heb je meer nodig dan enkel een tv. Geniet nog meer van je films, series en concerten met een soundbar of homecinema.
bloc11_choisirtv.jpg :

With a little help

Zodra je een tv hebt gekozen, laat je het zware werk maar aan ons over. Wij leveren je televisie aan huis. Wil je ook op zeker spelen bij de configuratie? Kies voor een TV Service Pack en een Vanden Borre-specialist komt bij je langs om je smart-tv aan te sluiten en te configureren. Daarbovenop krijg je uitleg en nuttige tips voor het gebruik van je toestel.

5 vragen over je nieuwe ledtelevisie

1. Moet een oled-tv volledig uitgezet worden?

Je mag de oled-technologie niet met lcd vergelijken. Sommige reflexen moet je verbannen om beter zorg te dragen voor je oled-scherm. Daarom wordt het sterk afgeraden om je oled-tv uit te zetten door de stroom af te sluiten. Het is best om je tv in slaapstand te zetten.

Wist je dat een oled-tv slimme technieken toepast die de kans op inbranden verkleinen? Sommige oled-tv’s gebruiken dus een mechanisme dat het scherm af en toe reset. Op deze manier wordt elke pixel teruggezet naar de basisinstellingen. Resultaat? Een minimale kans op inbranden, als je hem op een gewone manier gebruikt. Want als een scherm voor een lange periode een statisch beeld toont, loop je het risico dat het beeld inbrandt.
20210106_tv_led_01.jpg :

2. Smart TV: wat zijn wigdets?

Een widget is net als een app op je smartphone, het is een link naar een internetdienst die langs de servers van de fabrikant passeert. Een aantal widgets staan standaard op Smart TV’s, maar je kan er ook nog andere op je tv downloaden, zoals Netflix of YouTube. Neem hiervoor een kijkje in de ‘app gallery’ van de fabrikant. En widgets die je niet interesseren kan je makkelijk verwijderen.
20210106_tv_led_02.jpg :

3. Hoe verbind ik mijn Smart TV met het internet?

Om je nieuwe Smart TV met het internet te verbinden, zal je hem eerst moeten verbinden met je wifinetwerk. Hoe ga je te werk? Neem je afstandsbediening bij de hand en ga naar ‘Configuratie’ of ‘Instellingen’ op je Smart TV. Druk nadien op ‘Netwerkinstallatie’ en kies voor de draadloze aansluiting via wifi. Hiervoor heb je natuurlijk het wachtwoord van je wifinetwerk nodig. Die code vind je meestal onder je wifimodem. En klaar is kees!

Wil je een perfect stabiele internet-verbinding, gebruik dan een Ethernet-kabel (RJ45) en kies dan voor de optie ‘bekabelde verbinding’. Ook wanneer je wifisignaal thuis niet sterk genoeg, kies je best een Ethernet-verbinding. Je hoeft gewoon de kabel met de tv en de wifimodem te verbinden.

Kies voor een powerline wanneer je je tv ergens wil plaatsen waar geen Ethernet-kabel aanwezig is. Zo krijg je toch nog een goede wifiverbinding in huis.
20210106_tv_led_03.jpg :

4. Hoe stel ik zenders in met een internetmodem?

Als je de tv-zenders ontvangt via een internetmodem, moet je geen zenders zoeken via de televisie zelf. Alles gaat via de internetmodem. Volg de volgende stappen om je internetmodem met je tv te verbinden:

 • Stap 1: Verbind je internetmodem met je tv via een HDMI-kabel
 • Stap 2: In de instellingen van je tv selecteer ‘HDMI-ingang’ om het te verbinden met je internetmodem (HDMI1, HDMI2).
 • Stap 3: Zet de internetmodem aan en gebruik de afstandsbediening om van zender te veranderen en de zenderlijst te raadplegen.
20210106_tv_led_04.jpg :

5. Wat betekent Ultra HD?

UHD betekent Ultra High Definition, een overkoepelende term waaronder alle tv’s met een resolutie van minimaal 3840 x 2160 pixels en een beeldverhouding van 16:9 of breder onder vallen. Onder meer de 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixels) en 8K Ultra HD (7680 x 4320 pixels) resoluties, met een verhouding van 16:9.

Het beeld bij een 4K uhd-tv is ook 4 x scherper dan in full-hd (1920 x 1080) en daarmee kan zo’n tv meer gedetailleerde beelden laten zien.

Let op: een 8K-televisie met Ultra HD resolutie heeft in het algemeen pas echt zin vanaf 60 inch. Je moet dan wel ook nog redelijk dicht bij je tv gaan zitten. Voor 4K pc-schermen is er een voordeel, deze bevinden zich doorgaans dichter bij je ogen.
20210106_tv_led_05.jpg :

Je tv installeren: wij helpen je graag verder

Je tv installeren: kies voor 1 van onze diensten

Weg met die kabels!

Je gloednieuwe tv krijgt een centrale plaats in de woonkamer. Daarom is een piekfijne afwerking essentieel.

Hulp nodig om je tv op te hangen of kabels weg te werken? Aarzel niet en kies voor onze dienst Installatie tv & audio. Onze installateurs plaatsen ook tv-steunen en beugels voor luidsprekers.
bloc2B_installerTV.jpg :

Creëer een bioscoopsfeer bij je thuis

Geef het geluid van je films en games een extra dimensie dankzij een soundbar of homecinema. Zo ervaar je een echt bioscoopgevoel vanuit je zetel. Natuurlijk is het belangrijk om je homecinema goed te installeren.

Hulp nodig? Wij bevestigen de luidsprekers, verwerken de kabels en plaatsen tv-steunen of luidsprekers. Kies voor de installatie van je homecinema en je kijkplezier kan beginnen.
bloc3_installerTV.jpg :

Je smart tv aansluiten en configureren

We sluiten je smart tv aan en configureren ze. Als fiere eigenaar van een smart tv wil je natuurlijk graag surfen en apps installeren op je tv. Hiervoor moet je tv aangesloten worden op je wifi-netwerk. Heb je hierbij hulp nodig? Wij staan klaar om je te helpen via het Tv Service Pack.

Eens je toestel verbonden is met het netwerk gaat een nieuwe wereld voor je open: je kan foto’s naar je tv streamen, apps en games installeren, naar websites surfen, YouTube-video’s bekijken en nog veel meer. De place to be voor al je entertainment wordt ongetwijfeld je woonkamer.
bloc4_installerTV.jpg :

Mag het iets meer zijn?

Bovendien kan je onze tv-diensten uitbreiden met volgende opties: 

• Een langere demo initiatie zodat je snel vertrouwd raakt met de functies van je tv.
• De aansluiting van een extra toestel op je netwerk.

En natuurlijk staan onze verkopers in de winkel klaar om je advies te geven!

 

bloc5_installerTV.jpg :

Conclusie: je tv installeren met Vanden Borre

Nu weet je alles over onze tv-diensten. Heb je hulp nodig bij de installatie van je tv? Contacteer ons na aankoop van je toestel op het nummer 02 334 00 00 en maak een afspraak. Een technieker komt langs bij je thuis. Hij geeft je de nodige uitleg en helpt je snel verder met de installatie van je tv.

Overzicht merken voor lcd/led/oled-tv

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters