Een wasmachine toplader kopen

Alle wasmachines toplader bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke wasmachine toplader bekijken

AEG

INDESIT

MIELE

WHIRLPOOL

ZANUSSI

Bekijk hier het oude gamma van de wasmachines toplader

Wasmachine toplader - Wasmachine toplader kopen - Vanden Borre

Je kan een Wasmachine toplader kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Wasmachine toplader online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Wasmachine toplader online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Wasmachine toplader aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Wasmachine toplader betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Wasmachine toplader gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Wasmachine toplader via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Wasmachine toplader. Zoek een winkel in je buurt.

Welke wasmachine met bovenlader kopen?

Zuiniger dan ooit

Wasmachines met bovenlader volgen dezelfde trend als de traditionele wasmachines: het water- en energieverbruik wordt tot een minimum herleid. De allerzuinigste bovenladers hebben energieklasse A+++. Als dat geen goed nieuws is voor je energiefactuur!

 

Vind alle  wasmachines met bovenlader met energieklasse A+++.

 

Nog meer besparen? Dat kan. Kies een toestel met startuitstel. Je programmeert vooraf wanneer de machine moet starten. Bijvoorbeeld ’s nachts zodat je profiteert van het voordelige nachttarief. Of rond het tijdstip dat je thuis komt na het werk. Of rond het tijdstip dat je partner thuis komt zodat hij/zij de machine kan leeghalen in jouw plaats.
 

Vind alle wasmachines met bovenlader met startuitstel.

bloc1_encore_plus_durable.jpg :

Groter dan ooit

Een wasmachine met toplader is maximum 45 cm breed en past zelfs in de kleinste ruimtes. Ook al ziet een wasmachine met bovenlader er compact uit, toch kan hij evenveel wasgoed aan als een wasmachine met standaardafmetingen. En dat betekent tot 7 kg wasgoed tegelijk. Niet slecht voor het kleine broertje.

 

Vind alle  wasmachines met bovenlader van 7 kg of meer.

bloc2__encore_plus_grand .jpg :

Veiliger dan ooit

Kinderen in huis? Kies een bovenlader met kinderslot. Het bedieningspaneel blokkeert tijdens de wasbeurt zodat kleine, nieuwsgierige handjes het wasprogramma niet kunnen veranderen of annuleren.

Vind alle wasmachines met bovenlader met kinderslot.
bloc3_encore_plus_s閏uris.jpg :

Droger dan ooit

Raar maar waar: hoe hoger de zwiersnelheid, hoe beter je kleding beschermd blijft in de trommel. Het wasgoed wordt namelijk tegen de trommelwand geplakt zodat er minder wrijving ontstaat. Hoe hoger de zwiersnelheid, hoe droger de was uit je machine komt. Logisch natuurlijk, maar dat betekent ook dat de was daarna minder lang in de droogkast of buiten moet drogen.  

Vind alle topladers met een zwiersnelheid van 1400 toeren/minuut of meer..
bloc4_encore_plus_sec.jpg :

Intelligenter dan ooit

Wasautomaten worden voortdurend slimmer. Ze zitten dan ook boordevol elektronica.
Zo herkennen de meeste wasmachines het gewicht van je wasgoed én hoe vuil het is. Voor een relatief schone was gebruiken ze dan wat minder water, terwijl wasgoed vol vlekken of modder een extra spoelbeurtkrijgt.

Vind alle wasmachines met bovenlader met beladingsherkenning..

 

Nu weet je perfect waarop je moet letten als je een wasmachine met bovenlader wil kopen.

Wil je snel een keuze maken? Beantwoord enkele eenvoudige vragen in onze wasmachinewijzer en vind meteen het toestel dat bij jou past.

bloc5_encore_plus_intelligent.jpg :

Hoe een wasmachine gebruiken?

Stap 1: sorteer je wasgoed

Sorteren is belangrijk, dat weten we intussen. Dat geldt ook voor je wasgoed: sorteer op kleur (donkere, lichtgekleurde en witte was) en volgens type textiel (katoen, linnen, synthetische stoffen, zijde, wol,...) Bij twijfel kijk je op het etiketje.
Wil je verschillende textielsoorten toch samen wassen? Dat kan. Kies het MIX (gemengd) programma of het programma voor het meest delicate wasgoed en kies de laagst aanbevolen temperatuur. 

 

Nieuwe kledingstukken was je best eerst enkele keren apart, want de kleurstof in nieuw textiel kan de eerste keer afgeven. Wat met een wit T-shirt met rode letters? Giet 250 ml azijn in een emmer koud water en laat het T-shirt hierin een aantal uren weken. Zo fixeer je de kleuren zodat ze niet in elkaar overlopen.

 

Extra tips

·        Maak alle zakken leeg (check zeker papieren zakdoekjes, muntstukken,...)

·        Rol opgestroopte mouwen af

·        Keer broeken en T-shirts met opdruk binnenstebuiten

·        Doe ritsen en drukknopen dicht, knoop touwtjes samen

·        Stop beha's, delicate bloesjes met pareltjes, haakjes,... in een apart waszakje

bloc1_1e_閠ape.jpg :

Stap 2: vul de trommel

Belangrijkste regel: laad de trommel nooit overvol. Want zo kan het wasgoed onvoldoende bewegen én dringt het wasmiddel niet goed door in alle vezels. Hanteer als euh... vuistregel dat je een vlakke hand moet kunnen steken tussen je wasgoed en de bovenkant van de trommel.


Ook al is het ecologischer je wasmachine volledig te vullen, als je het toestel maar voor de helft vult, zal ze ook minder elektriciteit en water verbruiken. Denk eraan om in dat geval minder wasmiddel te gebruiken.

 

Richtlijnen

·        Katoen, witte, gekleurde was en linnen: volle trommel (niet óvervol).

·        Synthetische stoffen en sterk vervuilde kledij: halfvolle trommel.

·        Wol en delicate stoffen: een derde van de trommel.

bloc2_remplir_la_machine.jpg :

Stap 3: voeg wasmiddel toe

Respecteer altijd de aanbevolen dosis op de verpakking van het wasmiddel.
Te veel wasmiddel zorgt voor te veel schuim en zeepresten in je kleding.
Te weinig wasmiddel zal de vlekken en geurtjes onvoldoende verwijderen.

De juiste dosering toepassen, dat is het geheim van een vlekkeloze was.


Waspoeder, vloeibaar wasmiddel of pods, wat gebruik je wanneer?

De keuze is volledig aan jou. 
Pods en capsules hebben als voordeel dat ze voorgedoseerd zijn. Ze bevatten in principe de ideale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter voor een volledig gevulde trommel

Waspoeder, gels en vloeibaar wasmiddel bestaan in verschillende versies: met bleekmiddel voor witte was, zonder bleekmiddel voor gekleurde of donkere was. Specifieke wasmiddelen voor wol en zijde vind je niet in poedervorm.
Lees in elk geval altijd de aanwijzingen op de productverpakking.


Wist je dat? Sommige wasmachines zijn uitgerust met een automatisch doseersysteem.
bloc3_ajouter_la_lessive.jpg :

Stap 4: kies het juiste programma en de temperatuur

Alle wasmachines hebben wasprogramma’s voor katoen, synthetische stoffen, fijne was en gemengde was, telkens met aangepaste temperaturen.

Wil je je wasmachine gebruiken om delicate stofjes te wassen? Selecteer het wol-, zijde- of handwasprogramma.
Ook voor overhemden, jeans, gordijnen en zelfs babykleding bestaan er specifieke wasprogramma’s. 
Behandel vlekken vooraf en kies een wasmachine met een antivlekkenfunctie zoals voor gras- of chocoladevlekken.
Om zo ecologisch mogelijk te wassen, selecteer je best een temperatuur van 30° à 40° C. Om bacteriën efficiënt te verwijderen uit bv. kousen en ondergoed, moet je een temperatuur van minstens 60° C instellen.

Je selecteert het programma via een draaiknop, druktoetsen of via een aanraakscherm en hop, je bent vertrokken.

bloc4_4e_閠ape.jpg :

Stap 5: maak de wasmachine leeg

Haal je wasgoed meteen uit de machine als het programma afgelopen is. Als je het te lang laat zitten, kan het muf gaan ruiken of zelfs beschimmelen.
Tip: gebruik de startuitstelfunctie zodat de wascyclus klaar is op het moment dat je de was er meteen kan uithalen.
Wil je 's nachts wassen en genieten van het goedkopere nachttarief? Selecteer de spoelstopfunctie zodat je wasgoed in het laatste spoelwater blijft staan. Wanneer je het wasgoed eruit wenst te halen, hoef je enkel nog het programma voor centrifugeren/pompen te selecteren.

Ben je gewoonweg vergeten om je wasmachine leeg te maken? Opnieuw wassen is de boodschap. Kies dan een kort programma.

Is de wasmachine leeg? Laat de deur open staan tussen de wasbeurten door, zodat alles binnenin netjes opdroogt. Zo voorkom je ook vervelende stinkluchtjes.

 

Van sorteren tot de wasmachine leegmaken: nu weet je alles over het optimale gebruik van je wasmachine. Geniet van je eerste frisse was!

bloc5_5e_etape.jpg :

Hoe een wasmachine aansluiten?

Uitpakken en plaatsen

Verwijder alle verpakkingsmateriaal en de eventuele transportbouten die de trommel blokkeren tijdens het vervoer. Zet de wasmachine waterpas in een vorstvrije kamer op een vlakke, stevige en harde ondergrond. Tijdens het droogzwieren kan de wasmachine nl. flink gaan trillen of zelfs op wandel gaan. Een betonnen vloer is het meest geschikt.
bloc1_d閎aller_et_placer.jpg :

Watertoevoer en -afvoer

Neem je handleiding erbij: hierin vind je de nodige info over de aansluiting van je wasmachine op de watertoevoer- en afvoerslang. Check of alles goed vast zit en of er geen water lekt. Zorg ervoor dat er geen knikken of bochten in de slang zitten zodat de watertoevoer en –afvoer vlot verloopt.
Is het toestel voorzien van een aquastop? Let erop dat de waterkraan mooi verticaal staat en dat de aquastop ook volledig verticaal op de waterkraan gemonteerd staat. Enkel op die manier is de beveiliging tegen waterschade gegarandeerd. 

Tip: de afvoerslang hangt best los in een staande afvoerpijp zodat vuil water niet terug in de machine wordt gezogen.

bloc2_provision_et_evacuation.jpg :

Elektrische aansluiting

Het enige wat je nu nodig hebt om je wasmachine aan te sluiten is een spatwaterdicht en geaard stopcontact dat aangesloten is op een zekering van minstens 16A.
Het stopcontact moet bovendien minstens 1 meter verwijderd zijn de waterkraan. Een differentieelschakelaar van 30 mA is verplicht.

Gebruik geen verlengsnoeren of aftakdozen.

Klaar voor de eerste was?

Je wasmachine is nu goed aangesloten. Maar wat moet je nu nog doen? Raadpleeg je handleiding en verwijder de transportbouten uit je wasmachine. Zo vermijd je dat je machine begint te daveren bij het droogzwieren!

Ziezo, je toestel is klaar voor gebruik. Start eerst een kort wasprogramma zonder wasgoed en met een kleine hoeveelheid wasmiddel om de trommel en de kuip te reinigen.

Eenmaal dit programma is afgelopen, kan je echt aan de slag!

bloc4_pr阾_pour_un_premier_lavage.jpg :

Hoe een wasmachine onderhouden?

Het rubber van de deur

Schimmel en vieze geurtjes ontstaan vaak in de rubberen ring rond de deur. Wat doe je eraan?

                    

 • Controleer regelmatig of er geen kleine voorwerpen in achterblijven: haarspeldjes, muntjes, knopen,...
 • Maak de binnenkant van de rubberen ring schoon met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel.
 • Verwijder aangekoekt vuil met een borsteltje.
 • Laat het resterende water absorberen met een oude vaatdoek zodat de ring droog blijft tussen de wasbeurten door.
bloc1_le_joint_de_la_porte.jpg :

De wasmiddellade

Verwijder na elke wasbeurt de zeepresten in het wasmiddelbakje. Bij bijna alle wasmachines kan je het wasmiddelbakje eruit halen. Giet 250 ml azijn in een liter heet water en  laat het bakje hierin een half uur weken. Hardnekkige wasmiddelresten verwijder je met een borsteltje. Droog het bakje af met een propere doek en plaats het terug.

Als je het bakje er niet kan uithalen, spuit de oplossing er dan op en maak het schoon met een vochtige spons.

Nog beter: sommige wasmachines hebben een zelfreinigend wasmiddelbakje. De restjes wasmiddel worden hier automatisch weggespoeld na elke wasbeurt.

 

bloc2_le_bac_郷lessive.jpg :

De wastrommel

Ruikt de wastrommel niet bepaald fris? Start 1 x per maand een wasprogramma op de hoogste temperatuur (90° of 95°) zonder wasgoed erin. Gebruik een vaatwastablet of een reinigingsproduct voor wasmachines, dé dooddoener bij uitstek voor bacteriën en schimmel. Nog makkelijker: sommige wasmachines hebben zelfs een trommelreinigingsprogramma of een hygiëneprogramma.

Tip: laat de deur van de wasmachine open staan na elke wasbeurt zodat de trommel netjes opdroogt.

 

bloc3_le_tambour.jpg :

De filter

Meestal zit de filter achter de plint onderaan je wasmachine. Schroef de filter los en vang het restwater op in een bakje. Haal de filter er nu volledig uit en maak hem schoon. Check ook of er in de filterruimte niets is achtergebleven (muntjes, paperclips, knopen, zakdoeken, babysokjes,...). Plaats de filter terug en controleer of hij goed vastzit. Dit laatste is belangrijk, want je wil liever geen waterplas rond je wasmachine vinden.
bloc4_le_filtre1.jpg :

Ontkalken

Kalkafzetting kan het verwarmingselement van je wasmachine aantasten.
Ontkalk daarom regelmatig je toestel met een speciaal ontkalkingsmiddel voor wasmachines. Volg daarbij goed de instructies in de handleiding. 

bloc5_le_d閠artrage.jpg :

Leidingen voor watertoevoer en -afvoer

Kijk regelmatig na of de leidingen voor de watertoevoer en –afvoer geen barstjes of sporen van slijtage vertonen. Check of de leidingen goed aangesloten zijn en of er aan beide uiteinden degelijke dichtingsringen zitten.


Het geheim van een lekkere frisse was en een zorgeloos gebruik zonder vervelende storingen? Een goed en regelmatig onderhoud van je wasmachine!

bloc6_les_tuyaux_darrivee_deau.jpg :

Eco advies voor je wasmachine

Ecologisch kiezen

 • Let in de eerste plaats op de energieklasse als je een nieuwe wasautomaat koopt: de zuinigste modellen vind je vanaf energieklasse A+++-30% of beter.
 • Kijk naar het waterverbruik en vergelijk enkel toestellen met dezelfde capaciteit of trommelinhoud.
 • Heb je een zonneboiler of een elektrische warmtepompboiler? Dan is een wasmachine met warmwateraansluiting een ecologische keuze.
 • En wil je ecologisch omgaan met het gebruik van wasmiddelen? Kies dan een toestel met doseeradvies of een automatisch doseersysteem om verspilling van wasmiddel te voorkomen.

 

 Tip: heb je een regenwaterput? Je mag gerust regenwater gebruiken om de was te doen. Denk er wel aan om een voorfilter te plaatsen.

bloc1_eco_choix.jpg :

Ecologisch gebruiken

Enkele eenvoudige tips om het energie- en waterverbruik van je wasmachine zoveel mogelijk te beperken:

 • Was indien mogelijk op 30° of 40°. Je verbruikt 3 keer minder energie dan met een wasprogramma op 90°. Sommige wasmachines hebben zelfs koude wasprogramma抯 op 15 of 20癈. Gebruik hiervoor wel een aangepast wasmiddel.
 • Was zoveel mogelijk in 1 keer. Vul de trommel zo goed mogelijk, maar prop hem niet overvol.
 • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel.
 • Kies een kort programma voor was die niet echt vuil is en enkel een opfrisbeurt nodig heeft.
 • Gebruik zoveel mogelijk de Eco-stand of Eco-knop.
 • Centrifugeer de was op een zo hoog mogelijk toerental. De was komt goed gezwierd uit de wasmachine en moet minder lang drogen in de droogkast. De was buiten laten drogen is nog altijd de meest milieuvriendelijke oplossing.
 • Gebruik de startuitstelfunctie en was zoveel mogelijk tijdens de daluren.

 

bloc2_eco_geste.jpg :

Ecologisch recycleren

Wat met je oude wasmachine?

ü  Onze bezorgdienst neemt je oude wasautomaat gratis mee bij levering van je nieuwe toestel.

ü  Lever je oude wasmachine af in de Vanden Borre-winkel waar je je nieuwe toestel afhaalt.

Je oude toestel komt terecht bij Recupel. Recupel recycleert je wasmachine op een milieuvriendelijke manier. Meer info vind je op www.recupel.be

 

Overzicht merken voor wasmachine toplader

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters