Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

AEG DPB 0901 W

Levering mogelijk vanaf 02.04.24

€ 224,00  € 299,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Grote deuk rechterkant

Kleine deuk linkerkant

Verpakking beschadigd

Vanden Borre installeert ook je tweede keuze toestel op maat (klik hier voor meer info). En om een afspraak te maken? Stuur een mail naar webshop@vandenborre.be na je bestelling.

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Telescopische dampkap
Energieklasse Niet van toepassing
Energieverbruik jaar Niet meegedeeld
Energiekost Niet meegedeeld
Afzuigtype Centraal
Type werking Externe luchtafvoer
Type motor Zonder
Aantal motoren 0
Ref. motor buiten te plaatsen Niet van toepassing
Ref. motor op afstand binnen Niet van toepassing
Aantal snelheden 1
Vermogen 6 W
Vetfilters 4 metaalvetfilters bijgeleverd
Koolstoffilter Niet van toepassing
Ref. koolstoffilter Niet van toepassing
Indicator filterverzadiging
Recyclagekit Niet van toepassing
Afvoerdiameter 150 mm
Max. debiet luchtafvoer Niet van toepassing
Max. debiet hercirculatie Niet van toepassing
Frontpaneel Bijgeleverd
Verlichting 2 ledlampen
Connectiviteit met kookplaat
Ecocheques aanvaard
Hoogte Pull-out Edge
Kleur Wit
Gewicht 7 kg
Andere breedtes
Andere kleuren
Afmetingen (HxBxD) 18 x 89.8 x 28 cm
Afmetingen nis (HxBxD) 0 x 0 x 0 cm
Vanden Borre-code 20082566 - 8404720 - 20
Type dampkap
  1. Klassieke dampkappen zijn handige en zuinige modellen die gemakkelijk worden geplaatst. Ze bestaan in verschillende breedtes: 60, 90 en 100 cm.

  2. Schouwdampkappen (of decoratieve dampkappen) kunnen aan de muur worden bevestigd. Ze bestaan in verschillende kleuren (inox, zwart, wit) en vormen (piramide, platte vorm, glas). Ze zijn beschikbaar in volgende breedtes: 60, 90, 100, 120 en 150 cm.

  3. Telescopische dampkappen (of ladedampkappen) worden ingebouwd in een hoog keukenelement die de motor verbergt en toch nog opbergruimte biedt. De meeste telescopische dampkappen schakelen zichzelf automatisch in van zodra je aan de uitschuifbare lade trekt. Niet in gebruik? Dan is enkel de band van de dampkap zichtbaar. Ze bestaan in 60 en 90 cm breed.

  4. Eilanddampkappen moeten boven een kookeiland geplaatst worden. Ze bestaan in volgende breedtes: 49, 90, 100 en 120 cm.

  5. Integreerbare dampkappen (of uitklapbare dampkappen) worden in een hoog keukenelement geplaatst, achter een deur die bij jouw keukenstijl past. Je hoeft ze alleen open te klappen om de afzuiging te starten. Het voordeel van dit soort dampkap is dat ze niet zichtbaar is als ze niet in werking is.

  6. Afzuiggroepen (of filtrerende groepen) worden in hoge keukenmeubels of in decoratieve schouwen ingebouwd. Ze worden discreet ingebouwd om de keukenstijl te behouden.

  7. Werkblad dampkappen worden ingebouwd in het werkblad, langs of achteraan de kookplaat. Als de dampkap in werking is, komt ze amper enkele centimeters uit het werkblad uit. Je ziet ze dus enkel als ze werkt.
Energiekost
De energiekost geeft het jaarlijks verbruik in euro weer van je toestel. Het wordt berekend op basis van het jaarlijks verbruik van het toestel en van de gemiddelde* energieprijs.
*Het gemiddelde tarief voor juli 2023 = 0,39 euro per kilowattuur (€/kWh)
Afzuigtype

Er bestaan 2 afzuigtypes:


  1. Centrale afzuiging: de dampkap zuigt sterker in het midden dan aan de zijkanten. De meeste dampkappen werken met een centrale afzuiging.
  2. Randafzuiging: dampen en geuren worden uitsluitend door de zijkanten van de dampkap opgezogen. De voordelen? Dampen en geuren krijgen de kans niet zich te verspreiden en worden door de sterkere zuigkracht optimaal opgezogen.

Type werking
Er bestaan 2 afvoertypes:
  1. Externe afvoer: de dampkap is aangesloten op een afvoerbuis die de geuren en dampen naar buiten afvoert nadat ze gefilterd werden.
  2. Hercirculatie: als afvoer naar buiten onmogelijk is, kies je voor hercirculatie. Koolstoffilters zijn daarbij onmisbaar om de geuren op te nemen.

    Tip: bij een dampkap met hercirculatie verdwijnt het verdampte water niet uit je keuken. In de winter, wanneer de ramen en muren koud zijn, kan de damp condenseren. Verlucht je keuken dus geregeld om condensatie te vermijden. Bovendien verwijderen koolstoffilters niet alle geurtjes. En als je op gas kookt, is dit type dampkap niet aangeraden omdat het  vervuilende stoffen zoals CO of fijn stof niet verwijdert.


Type motor

Als je dampkap uitgerust is met een motor, wordt deze vaak in het toestel ingebouwd.

Maar sommige motors kunnen ook elders in huis (in de zolder of in de garage) of buitenshuis (op een buitenmuur of op het dak) geplaatst worden. Het voordeel? Je vermijdt lawaai in de keuken.

 

Andere dampkappen hebben geen motor en zijn dus ideaal voor in een appartement. Het afzuigen van de kooklucht gebeurt via het centrale afzuigsysteem.

Aantal snelheden
Naast verschillende zuigsnelheden beschikken sommige dampkappen ook over een boosterfunctie die het mogelijk maakt om grote hoeveelheden damp aan te pakken. Met één druk op de knop draait uw dampkap gedurende 5 minuten op maximale snelheid om daarna automatisch weer over te schakelen naar de ingestelde snelheid. Alle onaangename dampen en kookluchtjes verdwijnen meteen uit uw keuken.
Vetfilters
De vetfilter haalt zwevende vetdeeltjes uit de kookdampen. Afhankelijk van het model is de vetfilter in metaal (wasbaar en permanent) of in kunstvezel (om de 2 tot 6 maanden te vervangen).
Koolstoffilters
Bij de recyclagemodus zijn koolstoffilters verplicht om de lucht van geurtjes te zuiveren. Om efficiënt te zijn, moeten ze gemiddeld om de vier maanden vervangen worden.
Recyclagekit
De recyclagekit is noodzakelijk als je kiest voor een dampkap met hercirculatie. Je plaatst er koolstoffilters in die kookgeurtjes uit de lucht halen en schone lucht opnieuw in de keuken blazen. De recyclagekit wordt gratis meegeleverd of is als optie beschikbaar. Sommige dampkappen hebben geen kit nodig, omdat je de filters er zo kunt instoppen.
Max. debiet bij luchtafvoer

Wil je de vereiste capaciteit van je dampkap kennen? Vermenigvuldig het volume van je keuken (l x b x h) met 10. Bijvoorbeeld: je keuken is 15 m² groot en 3 meter hoog. Dan heb je een dampkap nodig met een luchtdebiet van 450 m³ (15 x 3 x 10). Heb je een open keuken? Dan moet je rekening houden met het totale luchtvolume dat gezuiverd moet worden.

Max. debiet bij hercirculatie

Wil je de vereiste capaciteit van je dampkap kennen? Vermenigvuldig het volume van je keuken (l x b x h) met 15. Bijvoorbeeld: je keuken is 15 m² groot en 3 meter hoog. Dan heb je een dampkap nodig met een luchtdebiet van 675 m³ (15 x 3 x 15). Heb je een open keuken? Dan moet je rekening houden met het totale luchtvolume dat gezuiverd moet worden.

Ecocheques aanvaard

Een 'eco-cheques aanvaard'-logo is duidelijk weergegeven op de pagina's van onze toestellen die je met ecocheques kan betalen.

 

Je kan verschillende producten in onze winkels met papieren of elektronische ecocheques betalen. Bij levering aan huis van groot elektro of een tv kan je ook betalen met ecocheques, maar enkel elektronische ecocheques (geen papieren versie) van Sodexo, Monizze en Edenred.


Ecocheques worden verdeeld door de bedrijven Sodexo (EcoPass), Monizze en Accor Services / Edenred (Ticket Ecocheque) en hebben een waarde van 5€ of 10€. Ze zijn 2 jaar geldig.

Ontdek hier alle toestellen die je met ecocheques kan aankopen.

Afmetingen (hxbxd)
De buitenafmetingen van het toestel, gemeten in centimeter in de volgorde hoogte, breedte, diepte.