ZANUSSI ZOPKX5X1

Gratis levering mogelijk vanaf 27.05.22

€ 374,00  € 499,00

verscheidene deuken bovenkant

zonder verpakking

Vanden Borre installeert ook je tweede keuze toestel op maat (klik hier voor meer info). En om een afspraak te maken? Stuur een mail naar webshop@vandenborre.be na je bestelling.

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Oven
Type oven Warmeluchtoven
Reiniging Pyrolyse, 2 standen
Inhoud oven 72 liter
Verwarmingselement 3 weerstanden + ventilator
Aantal inschuifhoogtes 5
Formaat oven Standaard
Energieklasse A+
Energieverbruik cyclus 0.93 kWh/cyclus
Koude deur
Kinderbeveiliging
Timer Elektronisch
Klok
Kernthermometer
Temperatuur oven 30 - 300 °C
Traditionele ovenfuncties Boven- / onder- / boven + onderwarmte
Turbogrill
Stoomfunctie
Snel voorverwarmen
Deeg rijzen (40°)
Warmhoudfunctie
Bereiding op lage t°
Ontdooifunctie
Pizzastand
Voorgeprogrammeerde recepten
Auto kookprogr.
Draaispit
Grill Grote grill
Neerklapbare grill
Telescopische rails
Geleverd met 1 rooster , 1 bakplaat en 1 braadslede
Kleur Inox
Uitvoering ovenruimte Email
Type deur Neerklapbaar
Spanning 220 volt
Vermogen 3390 watt
Ecocheques aanvaard Ja: winkel (papier/elektronisch) en levering (elektronisch)
Gewicht 32.9 kilogram
Afmetingen nis (HxBxD) 60 x 56 x 55 cm
Afmetingen (HxBxD) 59.4 x 59.4 x 56.8 cm
Bediening Semi-elektronisch
Andere kleuren
Display
Vanden Borre-code 20095220 - 8113637 - 40
Garantie 2 jaar
Type
Verwarmingswijze

Er bestaan verschillende soorten ovens: 

1. Ovens met natuurlijke convectie:
Ze zorgen voor een krachtige warmte dankzij twee weerstanden op de boven- en onderwand van de oven die de lucht verwarmen. Dit is ideaal om rood vlees of gevogelte oppervlakkig te bakken. Bij deze ovens kunt u op één niveau bakken. Het enige nadeel is dat het voorverwarmen relatief lang duurt. 

2. Multifunctionele ovens - warme lucht:
Naast de weerstanden op de boven- en onderwand, zijn deze ovens ook uitgerust met een ventilator achteraan die ervoor zorgt dat de warme lucht gelijkmatig verdeeld wordt. Warmeluchtovens zijn perfect om schotels gelijktijdig op 2 niveaus klaar te maken zonder de geuren te vermengen. Bovendien vragen ze een kortere voorverwarmingstijd dan traditionele ovens.

3. Multifunctionele ovens - hete lucht:
Twee weerstanden (boven- en onderwand) en een ventilator met extra cirkelvormige weerstand zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de oven. Niettemin hebben sommige modellen met hete lucht slechts 2 weerstanden: één op de bovenwand en één rond de ventilator. Bij dit type ovens kun je verschillende schotels op 3 tot 4 niveaus klaarmaken zonder geur- of smaakvermenging.  Bij een natuurlijke convectie, telt u best 15 tot 20 minuten voor een voorverwarming tot 250°C. Voor bereidingen met warmtecirculatie is voorverwarming niet nodig.

4. Multifunctionele ovens met stoomfunctie : deze ovens zijn uitgerust met een klein reservoir om stoom in de kookruimte te brengen om de voedingsmiddelen te bevochtigen tijdens het kookproces. Zo wordt de korst van een brood of een gebraad lekker knapperig en drogen groenten en vlees ook niet uit. Bij de meeste ovens werkt de stoomfunctie enkel in combinatie met een ovenfunctie. Bij een aantal toestellen kan je de oven ook puur als stoomoven gebruiken.

Reiniging
Er bestaan verschillende manieren om uw oven te reinigen:  
  • Pyrolysereiniging: Ovens met pyrolyse zijn zelfreinigend. U hoeft enkel de cyclus op 500°C in te stellen en er daarna met een spons over te gaan om assporen te verwijderen. De ovenwanden zijn uitgevoerd in speciaal email, dat tot 500°C kan verdragen, bij welke temperatuur vuil en vet volledig wordt verkoold.
  • Manueel: Nogal omslachtig en tijdrovend

  • Katalysereiniging: Ovens met katalyse zijn zelfontvettend. Katalyse verwijdert de vetspatten door oxidatie als de temperatuur hoger is dan 180°C (Opgelet: katalyse werkt voor verwijdering van vet maar niet van suiker). Het is aanbevolen om uw oven nog 10 tot 15 minuten na het bakken te laten draaien om zo de katalysewanden te regenereren. 
  • Hydrolyse: Ovens met hydrolyse hebben een deels geautomatiseerd reinigingssysteem. Je giet wat water gemengd met afwasmiddel op de bodemplaat van de oven en schakelt het reinigingssysteem in. De oven zal nu ong. 4 minuten met de onderste weerstand opwarmen tot 60°C. Het mengsel van water en detergent verdampt en condenseert op de wanden en de ovendeur. Hierna volgt een inwekingscyclus van ong. 17 minuten om het vuil los te weken. Op het einde van de cyclus moet je enkel nog het losgeweekte vuil met een spons wegvegen.
Inhoud oven
De capaciteit van de binnenruimte van de microgolfoven wordt uitgedrukt in liter. De ideale capaciteit van een microgolfoven hangt af van de ruimte waarover u beschikt en van het gebruik. Een klein volume is ideaal voor een of twee personen. Een grotere capaciteit is meer geschikt voor een gezin. De beschikbare capaciteit varieert van 12 tot 46 liter.
Weerstanden
Een oven kan uitgerust zijn met:

  • 2 weerstanden op de bovenwand (vaak om te grillen) en op de onderwand 

  • 2 weerstanden en een ventilator: naast de weerstanden op boven- en onderwand, is er een ventilator aan de achterkant van de oven om de warme lucht te doen circuleren. Op die manier is de oven sneller voorverwarmd en kunt u op 2 niveaus bakken.
  • 3 weerstanden en een ventilator: een extra weerstand bevindt zich ter hoogte van de ventilator om zo de hete lucht voort te stuwen. Op die manier is de oven sneller voorverwarmd en kan hij op meerdere niveaus gebruikt worden zonder smaken of geuren te vermengen.
Type oven
Een kolomoven heeft standaardafmetingen.
Een compacte oven is minder hoog zodat u ruimte wint.
Energieklasse

Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van "zeer energiezuinig" A tot "zeer energieverspillend" G. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels.

Koude deur
Een koude deur bestaat uit glasplaten (2 tot 4) met ventilatieruimte ertussen om de temperatuur aan de voorkant van de oven te verminderen.
Kinderslot
Met nieuwsgierige handjes in huis is het praktisch om uw oven te kunnen vergrendelen: kinderen kunnen de oven niet inschakelen en ongelukjes worden zo vermeden.
Timer
Met de timerfunctie kunt u instellen hoe lang de oven moet werken. Sommige ovens schakelen automatisch uit als de ingestelde tijd verlopen is.
Thermische sonde
Dankzij een kernthermometer of vleesthermometer geeft de oven je een seintje zodra de gewenste cuisson (bleu, saignant, à point of bien cuit) bereikt is.
Trad. functies
Bovenwarmte is geschikt als er geen onderwarmte nodig is. Bijvoorbeeld om borden of kopjes voor te verwarmen of taart van een korstje te voorzien. De grillfunctie is de veel krachtigere variant.
Onderwarmte gebruik je om taartbodems krokant te bakken. De klassieke bakwijze is met boven- én onderwarmte. Dit is geschikt om een volledig gerecht integraal te bakken.
Rijzen deeg 40°
Met deze functie kan je brood- of patisseriedeeg in de oven laten rijzen op een temperatuur van 40 °C. Het voordeel? Tijdswinst!
Warmhoudfunctie
Warmtebehoud: uw gerechten worden warmgehouden zolang u wenst. Klaargemaakte gerechten behouden hun smaak en blijven warm tot al uw gasten of tafelgenoten er zijn.
Bereiding lage t°
Bakken op lage temperatuur is ideaal om vlees en vis zachtjes te laten garen. Op een temperatuur onder de 100 °C worden de voedingsvezels niet onder druk gezet. De textuur van het voedsel blijft behouden en de sappen verdampen niet. Zo blijft vlees zacht en sappig. Hoewel de baktijd langer is, bespaar je met deze bakwijze tot 20% energie ten opzicht van de klassieke bakwijze. 
Ontdooifunctie
Om voedingswaren te ontdooien wordt de lucht opgewarmd tot iets boven de kamertemperatuur. De ventilator zorgt dan voor een gelijkmatige verspreiding van de verwarmde lucht en dus gelijkmatige ontdooiing.
Voorgeprogrammeerde recepten

Bij een voorgeprogrammeerd recept lees je op het scherm van je oven stap voor stap wat je moet doen om een gerecht klaar te maken.

Automatische bakprogramma's

Bij een oven met automatisch bakprogramma geef je aan wat je wilt maken (gebraad, brood, …), hoeveel je baksel weegt, en soms ook hoe het moet garen (à point, bien cuit, …). Daarna stelt de oven zelf de ideale bakwijze (hete lucht, grill, …) en baktijd in !

Draaispit
Dankzij een draaispit gaart kip op een gelijkmatige wijze.
Grill
De grill zorgt ervoor dat uw gerecht een krokant korstje krijgt. Handig om een ovenschotel te gratineren of om een kip te braden. Als de oven ook een "kleine grill" heeft, kunt u ook kleine porties gratineren zonder de volledige grill te moeten gebruiken.
Neerklapbare grill

Bij bepaalde ovens kunt u de grill uit de oven halen zodat u de bakruimte gemakkelijker kunt schoonmaken.

Telescopisch railsysteem
Met telescopische rails kunnen roosters en bakplaten volledig uit de oven getrokken worden, zonder om te kantelen.
Accessoires
Een geëmailleerde bakplaat is vierkant van vorm waarin het vet, het vleesjus van een gebraad of braadkip wordt opgevangen.
Kleur
Hiermee wordt de kleur van de behuizing bedoeld.
Ecocheques aanvaard
Een 'eco-cheques aanvaard'-logo is duidelijk weergegeven op de pagina's van onze ecologische toestellen.

Je kan verschillende ecologische producten in onze winkels met papieren of elektronische ecocheques betalen. Bij levering aan huis van groot elektro of een tv kan je ook betalen met ecocheques, maar enkel elektronische ecocheques (geen papieren versie) van Sodexo, Monizze en Edenred.

Met ecocheques wil de overheid via de werkgevers de aankoop van energiezuinige producten stimuleren. De ecocheques worden verdeeld door de bedrijven Sodexo (EcoPass), Monizze en Accor Services / Edenred (Ticket Ecocheque) en hebben een waarde van 5€ of 10€. Ze zijn 2 jaar geldig.

Ontdek hier alle toestellen die je met ecocheques kan aankopen.
Afmetingen nis (hxbxd in cm)
De nismaten zijn de minimummaten die nodig zijn om uw toestel in te bouwen.
Afmetingen (hxbxd)
De buitenafmetingen van het toestel, gemeten in centimeter in de volgorde hoogte, breedte, diepte.