PROLINE PBI4720FULL

Gratis levering mogelijk vanaf 05.10.22

€ 249,00  € 349,00

kleine deuk voorkant

zeer kleine kras linkerkant vooraan

verpakking beschadigd

Vanden Borre installeert ook je tweede keuze toestel op maat (klik hier voor meer info). En om een afspraak te maken? Stuur een mail naar webshop@vandenborre.be na je bestelling.

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Volledig integreerbare vaatwasser
Geluidsniveau 47 dB
Energieklasse E
Wasmiddeldosering Handleiding
Wasoptie 1/2 gevuld
Intensief programma
Ecoprogramma
Delicaat programma
Stil programma
Programma's Intensief, normaal, zuinig, express 90 minuten, snel
Startuitstel Ja, 3u - 6u - 9u
Droogsysteem Natuurlijke condensatie
Warmwateraansluiting
Indicatielampjes Zout + spoelmiddel
Bijzonderheden Zonder frontpaneel
Type scherm Geen
Capaciteit 12 bestekken
Bestekschikking Bestekmandje
Binnenverlichting
Afmetingen (HxBxD) 81.5 x 59.8 x 55 cm
Vanden Borre-code 20098591 - 7933339 - 25
Type

Er bestaan verschillende types inbouwvaatwassers:

> Met zichtbaar bedieningspaneel: het bedieningspaneel (inbegrepen of niet inbegrepen bij aankoop) blijft zichtbaar en naargelang het model kunt u de kleur van het bedieningspaneel kiezen: zwart, wit, bruin, inox, …

> Volledig integreerbaar model: de vaatwasser wordt onzichtbaar want het toestel wordt volledig in uw keuken ingebouwd, achter een paneel in dezelfde afwerking als uw keuken (hout, gelakt, ...). Als u het paneel opent, kunt u de vaatwasser bedienen met de toetsen aan de binnenkant van het paneel.

> Compact model: indien u over weinig plaats beschikt, kunt u kiezen voor een inbouwbaar of volledig integreerbaar model van 45 cm.

> Onderbouwbaar: Als u geen decoratief paneel heeft en u wilt een vaatwasser onder uw werkblad plaatsen, kies dan een onderbouwbare vaatwasser voor een harmonieuze integratie in uw keuken. Een onderbouwbare vaatwasser is minder diep dan een traditionele vaatwasser en heeft een sokkel die regelbaar is in de hoogte en de diepte, zodat hij perfect in uw keuken ingebouwd wordt. Hij wordt geleverd zonder bovenblad (want onnodig) en met een inox deur (of andere kleur naargelang het model). De plint van uw keukenkast zorgt voor een verzorgde afwerking.


Let op : enkel de onderbouwmodellen hebben een decoratiepaneel inbegrepen. Alle andere inbouwvaatwassers hebben een decoratiepaneel nodig voor de afwerking.

Geluidsniveau
Het geluidsniveau wordt aangeduid in dB (decibel). Dankzij de uitstekende geluidsisolatie zijn sommige modellen nog nauwelijks te horen. Een vaatwasser met een geluidsniveau ≤ 44 decibel, kunnen we een "stille" vaatwasser noemen.

Goed om te weten: 3 decibel minder betekent ook dubbel zo stil!
Energieklasse
Er bestaat in de hele Europese Unie een uniform energielabel. Dit label is eenvormig voor alle apparaten in een bepaalde categorie (bv. wasmachines, koelkasten…) zodat je gemakkelijk het energieverbruik van verschillende toestellen kunt vergelijken.

Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van A tot G. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels.

Het energielabel drukt de energiescore uit in zogenaamde energieklassen. Deze energieklassen gaan van “zeer energiezuinig” A tot “zeer energieverspillend” G. Het verbruik van je toestel is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs. Anders gezegd: een duurder nieuw apparaat is uiteindelijk goedkoper als het weinig energie verbruikt. Indien je kiest voor een energiezuinig apparaat, gaat de winst bovendien niet alleen naar je portefeuille maar ook naar het milieu. Hoe minder energie er verloren gaat, hoe beter voor de natuur.
Wasoptie 1/2 gevuld
De optie 'half gevuld' of 'halve belading' is handig wanneer je slechts een kleine hoeveelheid vaat hebt. Dit programma verbruikt minder water en stroom dan een volle machine.
Intensief programma
Een intensief programma is perfect voor erg vuile vaat.
Eco programma
Wat doet het eco-programma? Het reinigt je vaat op een iets lagere temperatuur dan gewoonlijk. Afhankelijk van het model en het merk gebruikt dit programma ook minder water. Het eco-programma duurt wel wat langer, maar je bespaart energie in vergelijking met andere programma's.
Delicaat programma
Een zacht en behoedzaam programma voor temperatuurgevoelig, licht vervuild vaatwerk. Ideaal voor uw delicaat servies en glazen.
Stil programma
Heb je een open keuken of laat je je vaatwasser vaak 's nachts draaien? Dan is een stil programma een waardevolle extra.
Startuitstel
Dankzij de startuitsteltoets kunt u een vaatwascyclus programmeren die 1 tot 24u later aanvangt. U kunt op die manier uw vaatwasser programmeren zodanig dat de vaat gebeurt in de daluren en u geniet van voordelige nachttarieven.
Droogsysteem
Er zijn 2 mogelijke droogsystemen:

> Natuurlijke condensatie : de eigenwarmte van het vaatwerk wordt gebruikt om de vaat te drogen. Het vaatwerk, dat warm is door het warme was- en spoelwater, zorgt ervoor dat het water erop verdampt. De waterdamp komt in de lucht terecht en wordt naar een koudere zone in het toestel gebracht waar de waterdamp condenseert.

> Turbo drogen / Zeoliet: dit systeem verwijdert alle sporen van water op de vaat, vermijdt stoomwolken bij het openen van de deur en maakt het mogelijk de vaat onmiddellijk in de kast weg te zetten zonder dat u eerst nog een handdoek moet gebruiken. Vaatwassers met 'Turbo drogen' of 'Zeoliet' garanderen ook een perfect droog resultaat voor plastieken borden, potjes en bekers.
Warmwateraansluiting mogelijk
Indien u over zonnepanelen beschikt voor het opwarmen van water, sluit u uw vaatwasser best aan de zonneboiler aan om energie te besparen.
Indicatielampjes
De indicatielampjes vertellen je wanneer je zout en spoelmiddel moet toevoegen.
Divers
AEG
AutoOff:
 10 minuten na afloop van de cyclus schakelt het toestel zichzelf automatisch uit. Dit zorgt ervoor dat de vaatwasser helemaal geen energie verbruikt tot het volgende gebruik.
ProClean: de dubbele ProClean-sproeiarm zorgt voor een maximaal bereik.  
Time Beam: het scherm wordt op de vloer geprojecteerd om de resterende tijd tot het einde van de cyclus aan te duiden.  
Beam on Floor: visueel signaal geprojecteerd op de vloer om het einde van de cyclus aan te duiden.
SensorLogic: detecteert de vaat en past het water en het energieverbruik aan.
Soft grips: SoftGrip-wijnglashouders houden uw wijnglazen op een veilige maar stevige manier vast voor een superieure zorg van uw glazen.
Soft spikes: uw delicate glazen worden op een veilige manier schoongemaakt dankzij de SoftSpikes die uw glazen perfect beschermen tegen beschadiging.
 
BOSCH & SIEMENS  
Doseerassistent: de vaatwastablet lost op gecontroleerde wijze op tijdens het vaatwasprogramma.  
Beladingssensor: berekent de hoeveelheid water dat nodig is voor de hoeveelheid vaat en voegt automatisch schoon water toe. Als er niet veel vaat is, wordt er minder water gebruikt.
Zeolith: nieuwe droogtechniek. Zeolith is een mineraal dat vochtigheid absorbeert en omzet in energie.  Dankzij dit mineraal droogt de vaat veel sneller en met een gering stroomverbruik.
Vario korven: 3 opklapbare niveaus in de bovenste korf en 2 omklapbare steunen in de bovenste en onderste korf.
VarioFlex korven: idem Vario-korven met 2 extra omklapbare steunen in de onderste korf.
VarioFlexPlus-korven: idem VarioFlex-korven met glazensteun in de onderste en bovenste korf.
Rackmatic: de bovenste korf is regelbaar op 3 niveaus, zelfs wanneer de korf volgeladen is.
Open Assist: deuropeningshulp. Geef de bovenkant van de deur een duwtje en de deur zal zich lichtjes openen. Ideaal voor moderne keukens zonder handgrepen.
Aquasensor: de AquaSensor meet tijdens het spoelen met een infrarode lichtstraal de mate van verontreiniging van het spoelwater en bepaalt zo de tijdsduur van een wasbeurt.
Eco Silence Drive: deze door Bosch ontwikkelde motor is krachtig en duurzaam. Hij wordt gekenmerkt door zijn hoge energie-efficiëntie, snelheid en zijn uiterst lage energieverbruik.
Infolight: een laserlicht wordt op de grond geprojecteerd tijdens het wasproces. Zodra het lichtpunt verdwijnt, is het programma ten einde.
Timelight: de resttijd tot het einde van de cyclus wordt op geprojecteerd op de keukenvloer. Bij activatie van de functie startuitstel wordt ook de resterende tijd tot de start van het programma aangeduid.

IQ Drive: de iQdrive-motor van Siemens zorgt voor een stillere werking, nog betere wasprestaties en minder energieverbruik.

EasyLock: de deur van uw vaatwasser sluit bijna vanzelf, zachtjes drukken tegen de deur volstaat.
 

ELECTROLUX

Beam on floor: visueel signaal geprojecteerd op de vloer om het einde van de cyclus aan te duiden.

MIELE
3D-besteklade
: deze lade is regelbaar in de breedte, diepte en hoogte, zodat u er ook bestek dat veel plaats inneemt kunt inleggen, zoals soeplepels e.d.
AutoOpen: na afloop van het spoelprogramma gaat de deur van de vaatwasser automatisch open. Glazen en vaatwerk drogen perfect en koelen sneller af. Deze functie verkort de programmaduur en doet het energieverbruik aanzienlijk dalen.  
AutoSensor: meet de vuiltegraad van het water maar ook het aantal en de grootte van de vuildeeltjes.
EcoSensor: meet de vuiltegraad van het water.
SensorDry: een intelligent droogsysteem met sensor zorgt voor een optimaal droogresultaat.
ComfortClose: geniet van het bijzonder licht openen.

Type display

1. Led-indicatoren
2. Klein lcd-display met led-indicatoren
3. Groot lcd-display met led-indicatoren
4. Klein lcd-display
5. Uitgebreid TFT-display met led-indicatoren
Capaciteit
Dit getal geeft het maximale aantal bestekken aan, wat ook een goede indicatie is voor de totale capaciteit van je vaatwasser. Een toestel van 60 cm breed heeft plaats voor 12 à 14 bestekken.
Volgens de IEC-norm bestaat één bestek of couvert uit een bord, soepkom, dessertbord, een glashouder, een teekopje en schoteltje, een mes, een vork, een soeplepel, een dessertlepel en een koffielepel.
Bestekschikking

Een vaatwasser is uitgerust met een besteklade, een bestekmand of allebei. Een besteklade neemt bovenaan wat ruimte in, maar je kunt er meer bestek in plaatsen én het mooi schikken. Zo wordt het altijd perfect afgewassen. Met een bestekmand hou je meer plaats over in de bovenkorf, maar kun je beneden een zestal borden minder afwassen.

Binnenverlichting
Sommige vaatwassers beschikken over binnenverlichting. Dit kan handig zijn wanneer je de vaatwasser 's avonds opvult of leegmaakt.
Afmetingen (hxbxd)
De buitenafmetingen van het toestel, gemeten in centimeter in de volgorde hoogte, breedte, diepte.