Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

SONY XR85X95KAEP

Levering mogelijk vanaf 10.12.23

€ 3599,00  € 4999,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type scherm Led
Schermdiagonaal 85 " (215 cm)
Schermresolutie 3840 x 2160 pixels (4K UHD)
Hertz paneel 100/120 Hz
Processor Cognitive Processor XR
Kleurdiepte Niet meegedeeld
Local dimming Direct led local dimming
HDR-compatibiliteit HDR10, Dolby Vision, HLG
Geluid Stereo
Aantal speakers 2
Vermogen (RMS) 60 W
Dolby Atmos compatibel
Smart TV Ja, Android
Google Chromecast
Afstandsbediening Smart remote
Inputlag Niet meegedeeld
Spraakassistent Google Assistant
Airplay
Bijzonderheden X-anti reflectie scherm
Ambient Mode
Ambilight
USB-aansluiting 2 x
HDMI-ingangen 4x HDMI 2.1
HDMI-ARC
HDMI eARC
Analoge audio-in
Digitale audio-out Coaxiaal
Aansl. Hoofdtelefoon
Bluetooth
Wifi
Ethernetpoort
CI+-interface
DVB-ondersteuning DVB-T/T2/C/S2
Ecocheques aanvaard Ja: winkel (papier/elektronisch) en levering (elektronisch)
Energieverbruik 129 kWh/1000u
Energiekost 50.31 euro/1000uur
Energieklasse E
Kleur behuizing Zwart
Gewicht 53.2 kg
Afmetingen (HxBxD) 109.7 x 188.9 x 45 cm
Afmetingen zonder voet (HxBxD) 108.6 x 188.9 x 5.6 cm
Draaivoet
VESA-norm 300 x 300
Gaming mode menu
Lichtsensor
Kijkhoek Standaard
Aanbevolen kijkafstand 4 tot 6 m
Type Smart TV
Fabrikantcode XR-65X95KAEP
Introductiejaar 2022
Vanden Borre-code 20103636 - 7927630 - 520
Type scherm

Er zijn vandaag 2 soorten technologieën voor televisiebeeldschermen:

 

1. Oled-schermen: Hier creëert elke pixel zelf zijn eigen kleur en licht. Omdat het oled-materiaal zelf licht uitzendt is de kijkhoek veel groter en kunnen de schermen ook bij grote tv's zeer dun zijn. Er zijn nl. geen leds nodig om het scherm op te lichten. De boorden zijn daardoor vaak <1 cm dik. Bovendien is het contrast ook zeer groot tussen een helder en een donker element in het beeld. Zwart is hier echt zwart.


2. Led lcd-schermen zijn lcd-schermen die leds gebruiken als achtergrondlichtbron. Dankzij de hoge helderheid van de leds is het contrast hoger dan bij klassieke lcd-tv's. Leds zijn bovendien robuust, hebben een langere levensduur dan de vroegere lcd-schermen en verbruiken ook minder. Er bestaan verschillende soorten, elk met hun eigen voordelen :
 • Direct LED (Backlight led) schermen gebruiken leds die gericht worden op heel het oppervlak van het scherm. Deze homogene achtergrondverlichting zorgt voor een helder beeld over heel het scherm. Ook zorgt deze technologie voor een hoger contrast dan bv Edge LED omdat het scherm bepaalde delen meer en andere delen minder kan belichten. Prima bij donkere scenes bv. Doordat de leds zich achter het beeldscherm bevinden, zijn Direct LED tv-schermen doorgaans wel iets dikker.

 • Edge LED schermen gebruiken leds aan de zijkanten van het scherm waardoor dunnere tv's mogelijk zijn. (soms slechts 1 cm dik).

 • QLED maakt gebruik van Quantum Dots. Dat zijn kleine deeltjes in het scherm die in staat zijn om helderdere, rijkere en meer diverse kleuren weer te geven. Zo komen de beelden als het ware tot leven. Daarnaast bieden QLED-schermen een bredere kijkhoek. Zo geniet je vanuit elke hoek van de kamer van dezelfde levendige beelden. QLED-tv's bestaan in Edgle LED maar ook in Direct LED om zo contrastrijker te zijn en nog meer licht-nuances te kunnen weergeven.
Schermdiagonaal (inch/cm)

Het beeldformaat van een televisie meet je schuin over het scherm. De schermdiagonaal wordt weergegeven in centimeter of in inch (1 inch = 2,54 centimeter).

De ideale grootte van je scherm hangt vooral af van de kijkafstand tot het scherm. Het is moeilijk om aan te geven wat de beste kijkafstand is ten opzichte van een beeldscherm omdat de beleving voor iedereen anders is.

Een scherm met UHD-resolutie (4x de resolutie van Full HD) laat je ook toe om dichter bij een groot scherm te zitten zonder dat de individuele pixels zichtbaar worden.

HD-norm
 1. 4K-resolutie (Ultra High Definition of kortweg UHD) is de opvolger van Full HD. Met 3840 x 2160 pixels is de 4K-resolutie 4 keer groter dan de resolutie van full hd-televisies. Je geniet van duidelijk scherpere en levendigere beelden. Deze resolutie zorgt voor een intense kijkervaring, vooral op grotere tv-schermen.

 2. 8K-resolutie is de allerhoogste beeldresolutie die we bij UHD-tv's terugvinden. Met 7680 x 4320 pixels krijg je een 4x scherper beeld dan een 4K-tv. Ze zijn zo scherp, dat je de individuele pixels niet meer ziet, ook al kies je voor een heel groot scherm.
 • Een tv met HDR (High Dynamic Range) levert meer dan enkel een haarscherp beeld. HDR zorgt voor levendigere kleuren, helderder wit en meer details in donkere zones. Zo geniet je van levensechte beelden.

 • Een full hd-scherm heeft een beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels. Full hd levert een goede beeldkwaliteit op kleine en middelgrote schermen.

 • HD Ready tv's hebben een beeldresolutie van 1280 x 720 pixels bieden een minder scherp beeld dan een Full HD tv en zijn daarom enkel nog op kleinere tv's terug te vinden.
Hz-paneel
Het aantal Hertz is het aantal extra gecreëerde tussenframes die het toestel voorziet voor de vloeiende bewegingen in beeld. Videomateriaal bestaat uit allemaal stilstaande beelden die snel achter elkaar gezet worden. Wij zien dit als bewegende beelden.

Een klassieke televisiekabel haalt 50Hz binnen. Een toestel met 100 Hz zal 2x zoveel beeldplaatjes maken, wat zorgt voor een vloeiender beeld. Een toestel met 200 Hz verdubbelt dit aantal beeldplaatjes nogmaals, enz. Hoe meer Hertz een televisie heeft, hoe vloeiender het beeld.
Processor
Een krachtige processor laat je toe om de Smart TV-diensten te gebruiken zonder haperingen. De processor zorgt ook voor de razendsnelle verbetering/verwerking van de beelden en bij 4K-modellen voor de digitale upscaling van de beelden naar 4K-kwaliteit.
Smart TV

Verbind je Smart TV met internet en geniet van interactie met je tv en online content. Enkele mogelijkheden (afhankelijk van het type) :

- Apps downloaden en gebruiken 
- Media streamen vanop je computer, smartphone of tablet 
- Online games spelen
- Sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter consulteren
- Netflix-films of series bekijken 
- YouTube-video’s bekijken 
- Video on Demand-inhoud opvragen (films, series, tv-uitzendingen)

Afhankelijk van het merk en het model zijn Smart TV’s voorzien van een verschillend besturingssysteem:

Android (Thomson, Philips en Sony vanaf 80 cm) Het installeren van apps en games gaat op precies dezelfde eenvoudige wijze als bij jouw (Android) smartphone. Je vindt talloze apps in de Google Play en daar Google Cast ingebouwd is, kan je het beeld op je laptop, tablet of smartphone in één klik naar de tv sturen.

Linux : Voor andere tv modellen kiest Sony voor een Linux-besturingssysteem. Zo bestaat er ook WebOs (LG). Apps download je dus niet via Google Play maar via een eigen platform. Het is een eenvoudige maar erg gebruiksvriendelijke OS. Sommige tv's met WebOs ondersteunen bv commando's die je via je stem geeft.

Ook Tizen OS (of "Smart Hub" genaamd) is een Linux-gebaseerde OS, ontwikkeld door Samsung. Het is snel en heel intuïtief in gebruik. Het biedt geen ingebouwde Chromecast zoals Android OS, maar ondersteunt wel casten vanuit YouTube en Netflix. Ook kan je je smartphone als remote gebruiken via de Samsung Smart Things app.

Firefox OS (Panasonic) is een eenvoudige en overzichtelijk besturingsysteem. Je kan het overzichtsscherm naar je hand zetten en zo apps om te gamen of foto's en video's te streamen, plaatsen waar je wil. Misschien, in tegenstelling tot Android, is het een platform dat veel oog heeft voor privacy maar heeft het wel veel minder apps.

• Saphi: Waar de duurdere toestellen Android als OS hebben, krijgen de andere Philips tv's Saphi. Toch is het een eenvoudige OS dat lekker snel werkt. Onderdeel van Saphi is ook Miracast zodat je content vanaf jouw smartphone of tablet naar de TV kunt sturen.

• Aqua NET+ : Als je deze functie aanwezig is op je Sharp televisie, is het mogelijk om met de televisie het internet te betreden. Hiervoor moet je inloggen op de portal, waarna je ook direct naar applicaties kunt gaan zoals Youtube, Deezer, Facebook en/of Twitter. Voor wie echt even wil surfen is natuurlijk ook een browser direct voor handen.

Afstandsbediening
Met een slimme afstandsbediening (smart remote) bedien je vlot alle functies van de tv. Met een touchpad of pointer navigeer je gemakkelijk in de menu’s. Een toetsenbord of stembesturing is dan weer handig om zoekopdrachten in te geven.

Met een universele afstandsbediening bedien je ook andere apparaten die op je tv zijn aangesloten.
Ambilight
Sommige tv's zijn uitgerust met Ambilight. Via ledstrips aan de achterzijde van je tv wordt langs 2, 3 of 4 zijden een extra brede gloed op de muur achter je tv geprojecteerd. Zo lijkt je scherm breder en wordt je kijkervaring intenser. Je kan Ambilight ook gebruiken als sfeerverlichting wanneer je gasten ontvangt. Ambilux is een andere technologie die kleine projectors gebruikt. Zo worden niet alleen kleuren, maar ook vormen en contouren op de muur geprojecteerd.
ARC via HDMI
Met de ARC-functie (Audio Return Channel) kan de HDMI-poort van jouw tv ook audiosignalen uitzenden. Op die manier kan een ARC-compatibele tv die aangesloten is op een compatibele homecinema beelden van de homecinema ontvangen, maar ook geluid van televisieprogramma's naar de homecinema sturen, en dat allemaal met een en dezelfde HDMI-kabel. Dankzij ARC kan je dus de aansluitingen tussen je televisie en homecinema vereenvoudigen en het aantal kabels verminderen.
Audio in
De audio ingang is de geluidsingang van uw televisietoestel.
Coaxial audio out
De audio uitgang is de geluidsuitgang van uw televisietoestel.
Bluetooth

Dankzij bluetooth kan je twee toestellen die zich dicht bij elkaar bevinden, draadloos laten communiceren. Zo kan je bv. een draadloos bluetooth-klavier koppelen om gemakkelijk tekst in te geven, of het geluid doorsturen naar een draadloze hoofdtelefoon of soundbar.

Als de bluetooth-verbinding enkel dient voor de afstandsbediening van het toestel, kan het niet voor andere zaken dienen. Het voordeel van een bluetooth-afstandsbediening is dat deze werkt zelfs doorheen een muur of het deurtje van een meubelkast bv. Je hoeft de afstandsbediening dus ook niet meer naar het toestel te richten.

Wifi
Via wifi kan je je tv gemakkelijk zonder kabel verbinden met het internet. Zo kan je applicaties zoals YouTube en Netflix gebruiken op je televisietoestel.
Ethernet
Dankzij een ethernetaansluiting of netwerkaansluiting kunnen elektronische apparaten data uitwisselen met elkaar en op die manier met mekaar communiceren. Als uw televisie over een Ethernetaansluiting beschikt en uw televisie en computer zijn aangesloten op dezelfde router,  kan uw televisie met uw computer communiceren om zo foto's en video's die op de harde schijf van uw computer staan te tonen.
CI+-interface
Heeft je tv een CI+-interface? Dan kan je digitaal tv kijken door de smartcard (je abonneekaart bij je tv-provider) in het CI+-slot te schuiven. Je hebt dan geen aparte decoder meer nodig. Kijk wel na of het tv-toestel CI+-compatibel is met je provider, bijvoorbeeld Telenet (https://www2.telenet.be/nl/tv-met-een-kaartje) of VOO (http://www.voo.be/nl/tv/digitale-tv-kaart).
DVB-ondersteuning

DVB (Digital Video Broadcasting) geeft weer hoe tv-signalen worden verzonden. Er zijn 3 mogelijkheden:


 • DVB-T (terrestrial): dit zijn enkele tv-zenders die je kan bekijken via zendmasten op aarde. Je ontvangt ze gratis via je tv-antenne. -
 • DVB-C (kabel): deze tv-zenders bekijk je via de kabel. Ze worden gecomprimeerd waardoor er meer zenders verstuurd kunnen worden dan bij analoge tv.
 • DVB-S (satelliet): deze zenders bekijk je via satellieten. DVB-S2 is de verbeterde versie waarmee je hd-tv (high definition) kan ontvangen. DVB-S2 garandeert een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Je hebt wel een schotelantenne nodig om een verbinding tot stand te brengen. Om rechtstreeks via kabel of satelliet digitale televisie te kijken, heb je vaak een 'smart card' nodig, die in de CI+-sleuf van de tv wordt geplaatst. Zo kun je digitale televisiesignalen decoderen en bekijken. Gebruik je een aparte decoder of digibox die je met je tv verbindt? Dan heb je geen kaartje nodig.

Ecocheques aanvaard

Een 'eco-cheques aanvaard'-logo is duidelijk weergegeven op de pagina's van onze toestellen die je met ecocheques kan betalen.

 

Je kan verschillende producten in onze winkels met papieren of elektronische ecocheques betalen. Bij levering aan huis van groot elektro of een tv kan je ook betalen met ecocheques, maar enkel elektronische ecocheques (geen papieren versie) van Sodexo, Monizze en Edenred.


Ecocheques worden verdeeld door de bedrijven Sodexo (EcoPass), Monizze en Accor Services / Edenred (Ticket Ecocheque) en hebben een waarde van 5€ of 10€. Ze zijn 2 jaar geldig.

Ontdek hier alle toestellen die je met ecocheques kan aankopen.

Energiekost
De energiekost geeft het verbruik van het toestel weer in euro per 1000 uur. Het wordt berekend op basis van het verbruik per 1000 uur van het toestel en van de gemiddelde* energieprijs.
*Het gemiddelde tarief voor juli 2023 = 0,39 euro per kilowattuur (€/kWh)
Energielabel

Tv’s hebben momenteel een energielabel gaande van G tot A voor de zuinigste toestellen. Tv-toestellen met energielabel A zijn het zuinigst qua energieverbruik en kan je bijgevolg met ecocheques betalen.

Tip: vergelijk toestellen met dezelfde schermafmetingen als je een energiezuinige tv wil kopen. Het Europese energielabel geeft namelijk een waardering op toestellen met identieke schermafmetingen.

Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van "zeer energiezuinig" A tot "zeer energieverspillend" G. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels.