Winkelwagen
Leveringskosten: Gratis
Totaal: -
Afrekenen

PROLINE SDW4790SL

Levering mogelijk vanaf 13.12.23

€ 269,00  € 359,00
Of - Simulatie
Let op, geld lenen kost ook geld.

Verscheidene krassen voorkant

Kleine deuk linkerkant

Zonder verpakking

Dit toestel is uniek en wordt toegewezen aan de eerste klant die de bestelling ervan afrondt.

Technische specificaties

Type Smalle vaatwasser (45 cm breed)
Geluidsniveau 47 dB
Energieverbruik 70 kWh/100 cycli
Energiekost 27.3 euro/100cycli
Energieklasse E
Type motor Standaardmotor
Aantal programma's 6 prog.
Aantal temperaturen 5
Wasmiddeldosering
Wasoptie 1/2 gevuld
Auto programma Neen, vaste temperaturen
Intensief programma
Kort programma
Ecoprogramma
Delicaat programma
Stil programma
Programma's Intensief 60į, Normal 55į, Eco 45į, Glas, 90min 65į
Spec. functies Halve belading
Startuitstel Ja, 3u - 6u - 9u
Aanduiding resttijd
Droogsysteem Natuurlijke condensatie
Automatisch deur openen
Warmwateraansluiting
Antilekbeveiliging Dubbele beveiliging (kuip + darm)
Kinderbeveiliging
Signaal einde progr.
Indicatielampjes
Spoelprogramma
Intensieve zone
Type scherm Led-indicatoren
Capaciteit 9 bestekken
Bovenkorf Vast
Neerklapbaar bordenrek
Bestekschikking Bestekmandje
Binnenverlichting
Afwerking kuip Inox
Kleur Zilver
Afmetingen (HxBxD) 84.5 x 44.8 x 61 cm
Ecocheques aanvaard
Gewicht 44.9 kg
Display Led-indicatoren
Inkorting programmatijd
Vanden Borre-code 20106407 - 8104107 - 36
Type
Er bestaan verschillende types vaatwassers. De meeste keukens zijn voorzien op een vaatwasser met de standaardafmetingen van 85 x 60 x 60 cm. Indien u weinig beschikbare ruimte heeft of indien u weinig vaat heeft, kan een smalle vaatwasser (45 cm breed) een oplossing bieden of mini-vaatwasser (45 à 60 cm hoog). Deze laatste kan eenvoudigweg op je keukenwerkblad geplaatst worden.
Geluidsniveau
Het geluidsniveau wordt aangeduid in dB (decibel). Dankzij de uitstekende geluidsisolatie zijn sommige modellen nog nauwelijks te horen. Een vaatwasser met een geluidsniveau ≤ 44 decibel, kunnen we een "stille" vaatwasser noemen.

Goed om te weten: 3 decibel minder betekent ook dubbel zo stil!
Energiekost
De energiekost geeft het verbruik in euro weer van het toestel per 100 cycli. Het wordt berekend op basis van het verbruik van het toestel per 100 cycli en van de gemiddelde* energieprijs.
*Het gemiddelde tarief voor juli 2023 = 0,39 euro per kilowattuur (€/kWh)
Energieklasse
Er bestaat in de hele Europese Unie een uniform energielabel. Dit label is eenvormig voor alle apparaten in een bepaalde categorie (bv. wasmachines, koelkasten…) zodat je gemakkelijk het energieverbruik van verschillende toestellen kunt vergelijken.

Sinds 1 maart 2021 gelden nieuwe criteria voor het bepalen van het energielabel. De nieuwe energielabels gaan van A tot G. Klik hier voor gedetailleerde info over de nieuwe energielabels.

Het energielabel drukt de energiescore uit in zogenaamde energieklassen. Deze energieklassen gaan van “zeer energiezuinig” A tot “zeer energieverspillend” G. Het verbruik van je toestel is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs. Anders gezegd: een duurder nieuw apparaat is uiteindelijk goedkoper als het weinig energie verbruikt. Indien je kiest voor een energiezuinig apparaat, gaat de winst bovendien niet alleen naar je portefeuille maar ook naar het milieu. Hoe minder energie er verloren gaat, hoe beter voor de natuur.
Motor
o Standaard
o Inductie (=inverter): de inverter-technologie garandeert een stille werking. Een toestel met een inductiemotor maakt niet alleen veel minder geluid, het verslijt ook minder snel dan een toestel met standaard motor.
Aantal temperaturen
Dit getal duidt het aantal temperaturen aan waarop een vaatwasser kan functioneren. Vaak beschikt de vaatwasser over diverse automatische programma's met diverse temperaturen. Een hogere temperatuur is noodzakelijk wanneer de vaat erg vuil is.
Wasoptie 1/2 gevuld
De optie 'half gevuld' of 'halve belading' is handig wanneer je slechts een kleine hoeveelheid vaat hebt. Dit programma verbruikt minder water en stroom dan een volle machine.
Automatisch programma
Dit sensorgestuurde programma gaat eerst hoeveel vaat je hebt ingeladen en hoe vuil die is. Daarna past hij het programma en de temperatuur aan voor een uitstekend resultaat.
Intensief programma
Een intensief programma is perfect voor erg vuile vaat.
Kort programma
Heb je weinig tijd? Gebruik dan het korte programma. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld straks vrienden verwacht en nog snel een machine wil laten draaien.
Eco programma
Wat doet het eco-programma? Het reinigt je vaat op een iets lagere temperatuur dan gewoonlijk. Afhankelijk van het model en het merk gebruikt dit programma ook minder water. Het eco-programma duurt wel wat langer, maar je bespaart energie in vergelijking met andere programma's.
Delicaat programma
Een zacht en behoedzaam programma voor temperatuurgevoelig, licht vervuild vaatwerk. Ideaal voor uw delicaat servies en glazen.
Stil programma
Heb je een open keuken of laat je je vaatwasser vaak 's nachts draaien? Dan is een stil programma een waardevolle extra.
Speciale functies
AEG
AirDry
: na de droogcyclus opent de deur zich automatisch op een kier de vaat perfect droogt
ExtraHygiëne: voor ultra-hygiënische resultaten.
Extra Silence: met dit programma wordt het geluidsniveau met 2 dB(A) verlaagd.
Multitab: de Multitab-functie past de duur van de cyclus, temperatuur en de hoeveelheden zout en waterontharder aan volgens het type wasmiddel dat u gebruikt om de effectiefste was- en droogprestatie te verkrijgen. Deze functie kan worden ingesteld voor 3-in-1-, 4-in-1- of zelfs 5-in-1-wasmiddelen.
ProZone: een hogedrukzone in de onderste korf. De waterdruk is 3 maal sterker en de temperatuur is 25% hoger dan in de bovenkorf.
Thermo Efficient Technology: deze technologie detecteert hoe vuil uw vaat is en hoe groot de lading is om de verbruikte hoeveelheid water en energie aan te passen.
Time Saver: De TimeSaver-functie van de vaatwasser halveert de cyclusduur door het vermogen en de waterdruk te verhogen. Zo bespaart u tijd en verkrijgt u dezelfde uitstekende resultaten.
XtraDry: door extra warm spoelwater te gebruiken voor de droogcyclus, is de vaat onmiddellijk merkbaar droger

BOSCH 
Hoge drukzone: deze speciale functie verhoogt de sproeikracht in de onderkorf om hardnekkig vuil te verwijderen. De sproeikracht in de bovenkorf blijft onveranderd waardoor delicate vaat zoals kristal nog steeds met zachtheid gereinigd wordt.
HygiënePlus: met deze functie wordt een hoge temperatuur gedurende langere tijd aangehouden tijdens de afwascyclus en wordt de afwas gedroogd op 70°C. Ideaal voor gevoelige personen of mensen met allergieën, maar ook voor het reinigen van zuigflessen, snijplanken enz...
Shine & Dry: speciale droogcyclus voor schitterende glazen en vaat dankzij de Zeolith-technologie.
VarioSpeed: met deze toets vermindert u de wastijd met 50%.

VarioSpeedPlus: verkrijg optimale resultaten met een wastijd die driemaal sneller is.


ELECTROLUX

MyFavourite: activeer uw favoriete programma en instellingen met één druk op de knop.

MIELE
EcoFeedBack: deze functie geeft bij de keuze van het afwasprogramma in het display aan hoe hoog het verwachte water- en stroomverbruik is. Zo kunt u de ecologisch optimale variant kiezen. Aan het einde van het programma kunt u de werkelijke verbruikswaarden bekijken.
Intensieve zone: een hogedruk zone in de onderste korf, terwijl de delicate vaat in de bovenste korf behoedzaam gereinigd wordt.
Perfect GlassCare: een indicatielampje duidt aan dat u een uiterst delicaat vaatwasprogramma gekozen heeft.
Turbo-toets: via deze toets kunt u de wastijd van verschillende programma's verminderen.

SIEMENS
EnergySave : enkel van toepassing bij vaatwassers met zeolieten, u bespaart extra energie dankzij deze functie. 
ExtraDroog: zorgt voor een beter droogresultaat dankzij een hogere temperatuur tijdens het spoelen en een langer droogproces. Ideaal voor vaatwerk in plastic of kunststof.
Hoge druk zone: zie Bosch
HygiënePlus: zie Bosch
Shine & Dry: zie Bosch
TurboSpeed: een afwasprogramma van slechts 20 minuten.
VarioSpeed: zie Bosch

WHIRLPOOL
Anti-bacteriën: met deze functie wordt tot 99.99% van de bacteriën verwijderd bij de laatste spoelbeurt op het einde van de cyclus. Deze functie is heel handig en wordt aanbevolen voor babyschotels, voor vaat die al een tijd in de vaatwasser zit en om de binnenkant van de vaatwasser eens grondig te reinigen.  
AquaSteam: deze functie zorgt voor een stoomproductie tijdens de wascyclus om een uitstekend resultaat te garanderen en bacteriën te elimineren. 
Hot fill option: als u over een installatie op zonne-energie beschikt, kunt u uw vaatwasser op het warme water aansluiten en tegelijkertijd energie besparen. 
PowerClean: de achterzijde van de kuip beschikt over 32 hogedrukstralen die aangekoekt vuil probleemloos van uw ovenschalen en kookpotten verwijderen.


Zanussi
AirDry
: na de droogcyclus opent d
Startuitstel
Dankzij de startuitsteltoets kan je het toestel programmeren zodat het programma 1 tot 24 uur later start.
Aanduiding resttijd
De aanduiding van de resttijd vertelt je hoe lang de wascyclus van je toestel nog duurt. De resttijd wordt weergegeven op een klein scherm.
Droogsysteem
Er zijn 2 mogelijke droogsystemen:

> Natuurlijke condensatie : de eigenwarmte van het vaatwerk wordt gebruikt om de vaat te drogen. Het vaatwerk, dat warm is door het warme was- en spoelwater, zorgt ervoor dat het water erop verdampt. De waterdamp komt in de lucht terecht en wordt naar een koudere zone in het toestel gebracht waar de waterdamp condenseert.

> Turbo drogen / Zeoliet: dit systeem verwijdert alle sporen van water op de vaat, vermijdt stoomwolken bij het openen van de deur en maakt het mogelijk de vaat onmiddellijk in de kast weg te zetten zonder dat u eerst nog een handdoek moet gebruiken. Vaatwassers met 'Turbo drogen' of 'Zeoliet' garanderen ook een perfect droog resultaat voor plastieken borden, potjes en bekers.
Auto openen deur einde cyclus
Gaat de deur van je vaatwasser automatisch open na een programma? Dan kan er via die kier frisse lucht naar binnen die je vaat sneller droogt.
Antilekbeveiliging
Een antilekbeveiliging sluit de watertoevoer van de vaat- of wasmachine af zodra er een lek gedetecteerd wordt om zo eventuele waterschade te voorkomen.

Er zijn 2 mogelijkheden:

> Enkele beveiliging: De antilekbeveiliging bevindt zich in de machine zelf. De machine detecteert het lek en sluit de watertoevoer af na enkele minuten. Opgelet: de watertoevoer wordt niet onmiddellijk afgesloten en bovendien wordt een lek aan de toevoerdarm niet gedetecteerd.

> Dubbele beveiliging: Dit systeem sluit de watertoevoer vanaf de kraan af zodra er een lek (zowel in de watertoevoerdarm als in de machine zelf) gedetecteerd wordt. Op deze manier bent u optimaal beschermd tegen eventuele waterschade.
Kinderbeveiliging
Vaatwassers die beschikken over een kinderbeveiliging of deurvergrendeling zorgen ervoor dat de deur vergrendeld blijft tot het einde van het afwasprogramma.
Indicatielampjes
De indicatielampjes vertellen je wanneer je zout en spoelmiddel moet toevoegen.
Spoelprogramma
De spoelfunctie verwijdert de slechte geurtjes van je vaat. Ideaal wanneer je je vaatwasser niet meteen aanzet.
Intensieve zone in onderkorf
Met deze speciale functie kan je de sproeikracht in de onderkorf verhogen om hardnekkig vuil te verwijderen. De sproeikracht in de bovenkorf blijft onveranderd waardoor delicate vaat zoals kristal nog steeds met zachtheid gereinigd wordt.
Type display

1. Led-indicatoren
2. Klein lcd-display met led-indicatoren
3. Groot lcd-display met led-indicatoren
4. Klein lcd-display
5. Uitgebreid TFT-display met led-indicatoren
Capaciteit
Dit getal geeft het maximale aantal bestekken aan, wat ook een goede indicatie is voor de totale capaciteit van je vaatwasser. Een toestel van 60 cm breed heeft plaats voor 12 à 14 bestekken.
Volgens de IEC-norm bestaat één bestek of couvert uit een bord, soepkom, dessertbord, een glashouder, een teekopje en schoteltje, een mes, een vork, een soeplepel, een dessertlepel en een koffielepel.
Bovenkorf
Vaatwassers hebben een in de hoogte regelbare bovenkorf. Soms vermelden we dat deze bovenkorf vast is omdat je die enkel kan verhogen of verlagen door de hele korf uit de telescopische geleiders te halen, te verzetten en opnieuw vast te maken.
Neerklapbaar bordenrek
In de meeste vaatwassers kan je de bordenrekjes in de bovenkorf en/of onderkorf neerklappen. Zo kun je ook grotere potten kwijt in je toestel.
Bestekschikking

Een vaatwasser is uitgerust met een besteklade, een bestekmand of allebei. Een besteklade neemt bovenaan wat ruimte in, maar je kunt er meer bestek in plaatsen én het mooi schikken. Zo wordt het altijd perfect afgewassen. Met een bestekmand hou je meer plaats over in de bovenkorf, maar kun je beneden een zestal borden minder afwassen.

Binnenverlichting
Sommige vaatwassers beschikken over binnenverlichting. Dit kan handig zijn wanneer je de vaatwasser 's avonds opvult of leegmaakt.
Afwerking kuip

Inox: 
> Voordeel: biedt een stevige kwaliteit en zorgt mee voor een goed droogresultaat daar het de condensatie bevordert.
> Nadeel: zoutkorrels die je op de bodem vallen, kunnen voor corrosie zorgen

Inox/kunststof of inox/polinox: De bodem bestaat uit kunststof, de zijkanten en het plafond bestaan uit inox.
> Voordeel: goed droogresultaat, de bodem is makkelijker te recycleren, iets lagere productiekost, minder kans op corrosie ten gevolge van zoutkorrels.

Kunststof:
> Voordeel: lage productiekost, zeer makkelijk te recycleren, wordt meestal gebruikt bij instapmodellen.
> Nadeel: kunststof zorgt voor een minder goede condensatie. Het droogresultaat is daardoor ook meestal niet perfect.

Afmetingen (hxbxd)
De buitenafmetingen van het toestel, gemeten in centimeter in de volgorde hoogte, breedte, diepte.
Ecocheques aanvaard

Een 'eco-cheques aanvaard'-logo is duidelijk weergegeven op de pagina's van onze toestellen die je met ecocheques kan betalen.

 

Je kan verschillende producten in onze winkels met papieren of elektronische ecocheques betalen. Bij levering aan huis van groot elektro of een tv kan je ook betalen met ecocheques, maar enkel elektronische ecocheques (geen papieren versie) van Sodexo, Monizze en Edenred.


Ecocheques worden verdeeld door de bedrijven Sodexo (EcoPass), Monizze en Accor Services / Edenred (Ticket Ecocheque) en hebben een waarde van 5€ of 10€. Ze zijn 2 jaar geldig.

Ontdek hier alle toestellen die je met ecocheques kan aankopen.