Hoe een vitrokeramisch fornuis kiezen ?

Esthetisch, makkelijk te onderhouden, perfecte beheersing van de warmte. Keukens blijven evolueren! Met de vitrokeramische fornuizen haal je ergonomie en efficiëntie in huis... en je gerechten worden er alleen maar smakelijker van!

Betere controle

Deze fornuizen vormen een voordelig vervangmiddel voor elektrische fornuizen doordat vitrokeramische kookzones flexibeler zijn dan elektrische.
Deze kookzones bieden dezelfde kwaliteitsvolle opwarming en perfecte beheersbaarheid van de warmte als gasbranders.

Meer vrijheid

Multifunctioneel koken en reiniging met pyrolyse, elektronische programmaregeling, enz. Met zijn elektrische oven gebruik je het beste dat de techniek te bieden heeft. Je gerechten worden verfijnder en smaakvoller, terwijl je levenskwaliteit verbetert en je bekend zal staan voor je uitstekende kookkunst!

Inductie

Er wordt steeds meer met inductie gekookt. Inductieplaten zijn erg gebruiksvriendelijk; je kan onmiddellijk overschakelen van een sterk vuur naar een laag vuur.
Bovendien zijn deze platen zuinig aangezien de geproduceerde warmte uitsluitend in de pan wordt verspreid. Geen energieverspilling meer!

Bak- en braadopties

Je beschikt over twee opties:

  • De traditionele oven met natuurlijke convectie biedt een uitstekend warmtevermogen, ideaal voor het braden van rood vlees of gevogelte.
  • De multifunctionele oven bevat ook nog een heteluchtfunctie. Deze laat toe het braadproces af te stemmen op de bereiding. Een taart vereist bijvoorbeeld meer warmte onderaan voor een krokante bodem en minder warmte bovenaan om de appels lichtjes goudbruin te bakken. Deze functie is ideaal om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden zonder gevaar voor geuroverdracht. Tot slot vermindert de heteluchtfunctie vetspatten en is de voorverwarmingstijd korter dan bij traditionele ovens.

Natuurlijke convectie vergt een voorverwarmingstijd van 15 tot 20 minuten op 250°C. Voorverwarmen is voor bereidingen met hete lucht niet nodig.

Reinigingsmogelijkheden

Kip, lamsgebraad... wil je kokkerellen zonder je zorgen te maken over de schoonmaak? Manueel schoonmaken is erg vervelend. Daarom kan je nu ook kiezen tussen twee systemen die je het leven aanzienlijk makkelijker maken.

  • Ovens met katalyse zijn zelfontvettend. De ovenwanden uit microporeus email breken het vet af. Je hoeft alleen nog maar de verkoolde restjes af te vegen met een spons.
  • Ovens met pyrolyse zijn zelfreinigend. De ovenwanden worden uitgevoerd in speciaal email dat tot 500°C kan verdragen, bij welke temperatuur vuil en vet volledig worden verkoold.

3 soorten kookplaten

Er bestaan 3 soorten kookplaten voor vitrokeramische fornuizen:

  • Straalbranders zijnuitgerust met één of meerdere elektrische weerstanden in spiraalvorm en zijn ideaal voor alle soorten stoofpot of het bereiden van grote hoeveelheden.
  • Halogeenbranders kunnen de temperatuur erg snel doen stijgen. Roosteren, snelle bereidingen, water aan de kook brengen ... al je kleine bereidingen zijn klaar in een mum van tijd.
  • Inductiezones gelijken sterk op vitrokeramische kookplaten. Het enige verschil is dat bij inductieplaten enkel warmte wordt geproduceerd indien een pot of pan op de kookplaat staat. Als er geen pot of pan op de kookplaat staat, wordt de kookzone niet warm. Als je de pan wegneemt, schakelt de kookplaat zichzelf automatisch uit. De veiligheid is dus optimaal.

Hoe kan je energie besparen?

Kies je voor een fornuis met een pyrolyse-oven? Om overmatig energieverbruik te voorkomen, hebben wij de oplossing: schakel de pyrolyse-reinigingsmodus in zodra de kooktijd van je gerecht voorbij is. Door de nog aanwezige warmte zal de temperatuur sneller stijgen en dus minder energie verbruiken.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters