Hoe een action cam kiezen ?

U vertrekt op avontuur? Vergeet uw action cam niet!. Maar welke action cam moet u kiezen ? We antwoorden hierbij op al uw vragen.

Voor liefhebbers van extreme sporten is een action cam onmisbaar tijdens de uitdagingen die ze aangaan. Ook jongeren vinden steeds meer de weg naar action cams, net als mensen die graag een herinnering bewaren van hun tochten en activiteiten.


Het ultralichte gewicht en het compacte design van deze draagbare camera’s zijn de eerste voordelen. Deze toestellen zijn ook schokbestendig, water- en stofdicht.


Bovendien heeft u een aantal leuke accessoires ter beschikking om uw action cam vast te zetten op uw helm of op uw auto.

 

Bekijk alle accessoires voor action cams

Onder water duiken

U houdt van duiken? Verschillende action cams zijn waterdicht tot verschillende meters onder water. U kunt zelfs verbluffende landschappen op de zeebodem filmen en deze delen met uw vrienden.


Bekijk alle waterdichte action cams


 

HD, Full HD of 4K?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de beeldkwaliteit die u verwacht van uw camera. Full HD-camera’s leveren adembenemende prestaties, maar een HD-camera maakt ook video’s van zeer goede kwaliteit. Tegenwoordig bestaan zelfs action cams met 4K-resolutie.

Bekijk alle 4K-UHD-cameraís
Bekijk alle Full HD-cameraís

Scherm

Een action cam die uitgerust is met een scherm zorgt ervoor dat u onmiddellijk uw beelden kunt bekijken. De camera’s zonder scherm zijn echter lichter en kleiner. Aan u de keuze!

 

Foto-opname

Met uw action cam kunt u altijd video’s maken, maar sommige modellen zijn voorzien van een fotomodus. Daarmee neemt u foto’s met een miljoen pixels. U hoeft dus uw fototoestel niet meer mee te nemen wanneer u op een avonturentocht vertrekt. 
 

Bekijk alle cameraís met fotomodus

Beeldstabilisator

Om altijd scherpe beelden te hebben in extreme situaties wordt het aangeraden om een action cam met beeldstabilisatie te kiezen.

 

Bekijk alle action cams met beeldstabilisatie

Breedhoek

Sommige action cams kunnen een breedhoekfunctie hebben. De breedte van de hoek wordt in graden tussen 80 en 190° uitgedrukt. Breedhoekcamera’s bieden een breder beeld. Daarmee kunt u een groter bereik hebben zonder uw camera te moeten draaien.

 

Bekijk alle breedhoekcameraís

Zoom

Met zo’n action cam kunt u makkelijk inzoomen om closeups te maken. Er bestaan twee types zoom:


Optische zoom: biedt de mogelijkheid om het oorspronkelijke kader te bewaren, door de volledige gefilmde scène te vergroten. Deze zoom garandeert een scherp beeld omdat de grootte en de resolutie van de afbeelding niet beïnvloed worden.
Digitale zoom: deze zoom is krachtiger en laat toe een object veel dichter te benaderen, maar dat gaat ten koste van de afmetingen en de resolutie.

Wifi

Een camera met Wi-Fi maakt het mogelijk om filmpjes op uw smartphone of tablet te bekijken of op te slaan. U kunt ook de video onmiddellijk posten op sociale netwerken.
Met de aangepaste app kunt u uw smartphone zelfs gebruiken om te beginnen filmen.


Bekijk alle action cams met Wi-Fi
Bekijk alle action cams met bediening via smartphone

Een vraag over een product?
Chat