Ongewenste haartjes verwijderen? Kies je epileerapparaat of ladyshave!

Voor gladde benen het hele jaar door, is een epilator de ideale bondgenoot! Maar welk epileerapparaat of welke ladyshave kiezen? Met pincetjes of lichtimpulsen... Volg de gids!

Hoe wil je ongewenste haartjes aanpakken?

Er bestaan verschillende soorten epileerapparaten, die elk een andere manier gebruiken om ongewenste haartjes te verwijderen. Sommige modellen werken bijvoorbeeld met pincetjes, terwijl andere lichtimpulsen gebruiken. Bepaal eerst en vooral welke methode je voorkeur geniet:

  • Epileren met pincetjes: de pincetjes nemen de haartjes vast en verwijderen ze. Deze elektrische epilators staan garant voor een efficiënte epilatie van je benen.
  • Scheren: een epilator met scheerkop of ladyshave scheert je benen in een recordtempo. Hij volgt de contouren van je lichaam en bovendien voorkom je snijwondjes.
  • Ontharen met lichtimpulsenSemi-definitieve epileerapparaten verzekeren een langdurige gladheid. Via zachte lichtimpulsen wordt de haarwortel in rustfase gebracht. Hierdoor wordt de haargroei tegengehouden voor een periode tot 12 weken

 

Draadloos comfort en Wet&Dry

Sommige epileerapparaten en ladyshaves werken enkel op netstroom en moeten aangesloten blijven op een stopcontact. Hou er rekening mee dat je hierdoor in vrijheid beperkt bent tijdens het scheren of epileren. Een toestel met een interne oplaadbare batterij geeft je meer comfort. Veel van deze toestellen zijn zelfs waterdicht, zodat je ze kan gebruiken in douche of in bad.


Een tikkeltje gevoelig voor pijn?

Kies dan voor epileerapparaat met een pijnstillend systeem. Het vermindert de gevoeligheid van je huid tijdens het epileren. Er bestaan verschillende mogelijkheden: een verkoelend systeem, massagerollen, massageballen of luchtzakjes.

Haartjes op de kin?

Sommige epilators en ladyshaves worden geleverd met extra accessoires voor een epilatie of scheerbeurt aangepast aan jouw individuele behoeften:

  • Bikini-accessoire: ideaal om je bikinilijn te ontharen.
  • Borstel voor peeling: voor een gladde en zachte huid, verwijdert deze borstel dode cellen en huidschilfers.
  • Borstel voor de reiniging van het gezicht

Bekijk de epilators en ladyshaves met een bikini-accessoire
Bekijk de epilators en ladyshaves met een borstel voor peeling
Bekijk de epilators en ladyshaves met een borstel voor het gezicht

Geen enkel haartje ontsnapt

Sommige epileerapparaten zijn uitgerust met een verlichtingsfunctie. Er is een lampje in het toestel ingebouwd zodat jij geen enkel haartje mist tijdens het epileren. Handig!

Eenvoudige reiniging, hygiŽnisch gebruik

Een elektrisch epileerapparaat is een toestel voor lichaamsverzorging. Het is dus belangrijk om het na gebruik goed te reinigen. Ben je klaar met epileren?

  • Model met pincetjes: spoel de pincetjes af of reinig ze met een watje of borsteltje gedrenkt in alcohol. Laat je apparaat daarna goed drogen.
  • Model met scheerkop: deze toestellen kan je ook met een borsteltje of onder de kraan reinigen. Voor een grondige reiniging gebruik je een spray voor scheerkoppen. En indien er een flesje olie bij je toestel werd geleverd, kan je de messen hiermee smeren.

Bekijk de toestellen die je onder water kan reinigen

Nu weet je alles over epileerapparaten. Heb je toch meer hulp nodig? Beantwoord enkele vragen in onze epileerapparaatwijzer en we tonen je welke modellen bij jou passen en waarom.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters