Hoe een gsm kiezen? Advies en tips bij Vanden Borre

Hoe een gsm kiezen?

Gebruikt u uw telefoon voornamelijk om te bellen en sms'jes te sturen, en ook af en toe om muziek te beluisteren of om foto's te nemen? Dan zijn de functies en mogelijkheden van huidige gsmís op uw maat gemaakt.

Bent u op zoek naar meer, kies dan voor een smartphone.

Hebt u uw keuze niet kunnen maken, dan zal onze gsm-/smarthonewijzer u zeker kunnen helpen om het ideale toestel te vinden!

Vanden Borre tip

Wat je zeker moet weten

Verschillende modellen


Bar-type: het display en het toetsenbord bevinden zich onder elkaar. Bekijk de bar-type-modellen


Openklapbaar model of clamshell: het scherm en het toetsenbord bevinden zich aan de binnenkant. Vaak is er aan de buitenkant ook een kleiner display waarop u de inkomende oproepen of het uur kunt aflezen. Bekijk de clamshell-modellen

Fotoís en video's

photo-lg174116.jpg Neemt u uw gsm overal mee naartoe? Sommige modellen zijn voorzien van een fototoestel. Ideaal om foto’s van uw vrienden te nemen op een bbq, te filmen wanneer uw kind iets nieuw probeert, enz. Er bestaan gsm’s met een flits. Deze laten u toe om ook in omstandigheden met minder licht zoals op een feest goede foto’s te nemen. Met bepaalde gsm’s kunt u zelfs filmen.

Neem uw muziek mee

mobiles-mp3174116.jpg Gsm’s met een ingebouwde FM-radio of mp3-speler zijn handig wanneer u moet wachten of wanneer u bijvoorbeeld op de bus zit. U hebt uw muziek altijd bij! Indien u kiest voor een model met een geheugenkaartlezer kunt u het interne geheugen van de gsm uitbreiden en hebt u meer liedjes op zak.

Een goed scherm

De grootte van het scherm is belangrijk omdat u er uw foto’s op bekijkt, berichten op leest, spelletjes op speelt, enz. De resolutie van het scherm is eveneens belangrijk want hierdoor wordt de beeldscherpte bepaald. Om krassen op het scherm te vermijden bestaan er gsm’s met een extra beschermlaag. Dit is zeer handig omdat u uw telefoon overal kunt meenemen en in uw zak kunt steken zonder het scherm te beschadigen.

Grote toetsen

20150730_bc_gsm_02.jpg Voor de oudere mensen die toch altijd en overal bereikbaar wensen te blijven bestaan er speciale gsm’s met extra grote toetsen.
Zo kunt u makkelijker een nummer ingeven, opnemen, berichten typen, enz.

Meer weten

Dubbele SIM-kaartslot

GSM_01.jpg : Wenst u een gsm waarmee u 2 telefoonnummers kunt gebruiken? Kies dan voor een telefoon met Dual SIM. Zo hebt u slechts één toestel nodig om uw privé oproepen en professionele oproepen te beheren.

Bluetooth

kitbt.jpg : Gsm's met bluetooth 2.0, 3.0, ... laten u toe om handenvrij oproepen te beantwoorden en zelf te bellen. Deze technologie is ook makkelijk om draadloos gegevens van tussen uw gsm en een andere bluetooth-apparaat te transfereren. Zo verzendt u heel eenvoudig foto’s vanaf uw telefoon naar uw laptop bijvoorbeeld. Sommige toestellen zijn enkel voorzien van bluetooth voor gegevensoverdracht. U zult deze dus niet kunnen gebruiken om handsfree oproepen te beatwoorden.

Bekijk alle gsmís met bluetooth voor gegevensoverdracht
Bekijk alle gsmís met bluetooth voor gegevensoverdracht en om handsfree te bellen

Vanden Borre tip

Eco-advies

eco_tip_174x96.gif :

Enkele goede gewoontes waarmee u uw steentje bijdraagt voor het milieu:


  • schakel ’s nachts uw telefoon uit
  • haal de lader uit het stopcontact wanneer uw gsm opgeladen is
  • verminder de helderheid van het scherm wanneer u uw gsm niet gebruikt

Meer advies

In de kijker

Op zoek naar meer?

Bent u op zoek naar meer? Wilt u uw telefoon graag gebruiken om mee te surfen, uw sociale netwerken te bekijken, apps te downloaden, video's te streamen, ... ? Ontdek ons uitgebreide gamma smartphones!
  producten vergelijken