Hoe een IP camera kiezen ?

U zou graag uw huis of kantoor in de gaten houden? U vertrekt met vakantie en u zou graag gewaarschuwd worden als een ongenode gast verschijnt? Dan heeft Vanden Borre voor u de perfecte oplossing: een IP camera. Daarmee kunt u controleren of er iemand in huis is. U krijgt ook een berichtje als het het geval is.
Bovendien kan uw IP camera als babyfoon gebruikt worden of om toezicht te houden als u kind slaapt.

Resolutie

De resolutie van de lens is belangrijk om een scherp beeld te krijgen. Vandaag bieden de meeste modellen een resolutie van 640x840 pixels.
Hoe hoger de resolutie, hoe beter de gezichtsherkenning.

Zoom en draaibaarheid

Met sommige IP camera’s kunt u automatisch inzoomen op een bewegend object in de ruimte.

De draaihoek hangt af van het model. Verschillende IP camera’s kunnen horizontaal en verticaal bewegen. Camera’s die uitgerust zijn met draaibare lenzen, zijn van op afstand bestuurbaar via kleine motoren.

Wi-Fi of Ethernet

Met een IP camera met Wi-Fi heeft u niet het uitgebreide kabelnetwerk nodig dat een ethernet-camera wel nodig heeft. Ethernet-aansluitingen blijven tot op de dag van vandaag wel nog steeds sneller dan Wi-Fi.


Als uw Wi-Fi-zender ver van de kamer staat waar u zicht bevindt, kan het signaal trager zijn. Maar om dit probleem op te lossen, kunt u een Wi-Fi repeater kopen.


U kunt ook uw IP camera met een Powerline gebruiken. Deze oplossing is heel nuttig als uw router en camera zich te ver van elkaar bevinden.

 

Bekijk alle IP cameraís met Wi-Fi

Inclusief app

Meestal krijgt u bij uw camera ook een mobiele applicatie. Let wel altijd op dat de app compatibel is met uw besturingssysteem: Android, IOS of Windows Phone.
 

Bekijk alle cameraís compatibel met Android en IOS

Bewegingssensor

De IP camera’s die uitgerust zijn met een bewegingssensor schakelen de opname automatisch in zodra er beweging is in de ruimte. Natuurlijk kunt u altijd de gevoeligheid van de sensor regelen zodat de opname niet start wanneer uw huisdier rondwandelt. Daarna ontvangt u een bericht (sms of e-mail), met eventueel een foto in bijlage.

 

Bekijk alle cameraís met bewegingssensor

 

Nachtzicht

De kleine led-lampjes zorgen voor een infrarood nachtzicht. Een groter aantal led-lampjes zorgt voor een doeltreffender nachtzicht. U kunt zelfs makkelijk het aantal lampjes tellen. Een infraroodcamera zal binnen altijd beter werken dankzij de meerdere reflectiemogelijkheden.
Een infraroodcamera is ideaal voor een garage zonder ramen.

 

Bekijk alle IP cameraís met nachtzicht

Een vraag over een product?
Chat