Welke keukenrobot kiezen?

Elke dag worden er allerlei kookprogramma’s uitgezonden op tv. Je kunt het niet ontkennen, koken is echt hip! Geen wonder dat de keukenrobots weer in de keuken opduiken. Een foodprocessor, keukenrobot of robotkoker: geef het toe, het is niet altijd even gemakkelijk om te weten welke keukenrobot te kiezen. Geen paniek: we geven je tips om de juiste keuze te maken.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20220124_robotdecuisine_multifonction.jpg

Foodprocessor, keukenrobot of robotkoker: welke keukenrobot kiezen?

De foodprocessor

Wil je vooral groentjes snijden, hakken of raspen? Kies dan voor een foodprocessor. Je kan deze ook gebruiken om ingrediënten te kloppen of te kneden. In de meeste gevallen wordt hij geleverd met allerlei accessoires, zoals:
  • Een blender: ideaal om sauzen, soep, sorbets, geschaafd ijs, smoothies, milkshakes... te maken.
  • Een sapcentrifuge: perfect om makkelijk fruit- en groentesap te bereiden zonder je vruchten te hoeven schillen,
  • Een citruspers,
  • Een deeghaak: onmisbaar om je deeg goed te kneden,
  • Een multifunctioneel mes: om je vlees en groenten fijn te hakken,
  • Een klopper: om eieren op te kloppen, slagroom te maken en melkproducten, pannenkoekenbeslag of mayonaise te binden,
  • Een rasp- en snijschijf: om je groentjes in een handomdraai te bereiden,
  • Een vleesmolen,
  • Een frietschijf: om zelf je frietjes te snijden,
  • Een parmezaanrasp: om makkelijk fijngeraspte kaas toe te voegen aan je gerechten.
Ontdek onze foodprocessors

20220124_robotdecuisine_patissier.jpg

De keukenrobot

Zin om een taart, een brood, een pizza of meringue,... te bereiden? Met een keukenrobot kan je snel en makkelijk deeg en beslag kneden, kloppen en mixen. Gedaan met deeg met de hand te kneden!

De werking is eenvoudig: het gebeurt via planetaire bewegingen waardoor een constante kracht en de perfecte opvolging van de contouren van de mengkom mogelijk zijn. Het resultaat? Het deeg wordt gemengd op een homogene wijze en blijft niet aan de kom plakken.

Ontdek onze keukenrobots

20220124_robotdecuisine_cuisseur.jpg

De robotkoker

Een kookrobot is het ideale keukenhulpje dat je van a tot z begeleidt bij de bereiding van je gerechten. Hij kan de ingrediënten hakken, raspen, kneden, pletten, wegen en opkloppen, en kookt ze in jouw plaats! Onze kookrobots zijn uitgerust met verschillende kookstanden, een uitgesteldestartfunctie en automatische uitschakeling. Kortom: een zeer complete keukenmachine! En met het bijgeleverde receptenboek of de voorgeprogrammeerde recepten kan je variëren zoveel als je wil.

Ontdek onze robotkokers

Opgelet: verwar een kookrobot niet met een multicooker! Een multicooker kan de ingrediënten niet snijden, mengen of kneden, maar heeft wel verschillende kookstanden. Ideaal om stoofpotjes of soepen te bereiden. Je hoeft je multicooker niet voortdurend in de gaten te houden: laat de automatische kookprogramma's gewoon hun werk doen! Bovendien brandt je eten nooit aan, dankzij de automatische uitschakeling. De meeste multicookers zijn uitgerust met een stoom- en sudderstand.

bloc2_mengkom_zijn.jpg

Hoe groot moet je mengkom zijn?

Een ander belangrijk element bij de keuze van je keukenrobot is de inhoud van je mengkom. Dat varieert tussen 1 en 7 liter. Kies een mengkom die past bij de gerechten die je wil klaarmaken en de hoeveelheid personen waarvoor je kookt.

Ontdek onze keukenrobots met een capaciteit van 4 L of meer


Wil je graag tijd winnen tijdens het koken? Sommige keukenrobots worden geleverd met 2 of 3 mengkommen. Zo kan je meteen verder met de volgende fase van je recept, zonder eerst de kom hoeven af te wassen. Praktisch, toch?

Ontdek onze keukenrobots met extra mengkom(men)

bloc3_hoeveel_snelheden.jpg

Hoeveel snelheden?

Een keukenrobot kan verschillende snelheden hebben waarmee je manueel het vermogen kan aanpassen aan de hoeveelheid ingrediënten. Hoe meer snelheden, hoe preciezer de instellingen.

Ontdek onze keukenrobots met 6 of meer snelheden


Sommige modellen beschikken zelfs over de Pulse-functie. Zodra je de knop indrukt, draait de robot op maximale snelheid. En de robot stopt zo gauw je de knop loslaat. Deze functie is handig om grof te hakken, snijden en mengen of om het begin en het einde van je bereidingen perfect te beheersen.

Ontdek onze keukenrobots met pulse-functie


Er bestaan ook keukenrobots met asynchrone motor. Ze passen automatisch hun snelheid aan de hoeveelheid en de dichtheid van je ingrediënten aan. Andere voordelen van robots met asynchrone motor? Hun werking is stil en en ze hebben een langere levensduur.

Ontdek onze keukenrobots met asynchrone motor

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters