Hoe een multimedia harde schijf kiezen ?

Geniet van alle multimedia bestanden van uw pc op uw tv of hifiketen!

Van uw computer naar uw tv

Hoe kunt u van uw bestanden (mp3, DivXÖ) op uw televisie genieten? De multimedia harde schijf is een echte brug tussen uw computer en tv. Sluit de multimedia harde schijf aan op uw computer en gebruik ze als een klassieke harde schijf waarop u uw multimediabestanden opslaat. Sluit haar aan op uw tv om gemakkelijk tussen uw bestanden te navigeren en ze weer te geven. Als u eerder een muziekliefhebber bent, dan sluit u uw multimedia harde schijf gewoon rechtstreeks aan op uw hifiversterker. Als u al een externe harde schijf hebt, dan kunt u voor een mediaplayer (zonder harde schijf) kiezen om al uw multimediabestanden op tv weer te geven.

Bekijk alle multimedia harde schijven

Hij leest allesÖoveral!

De multimedia harde schijf past gemakkelijk in uw hand. Dat is handig om uw films en favoriete muziek bijvoorbeeld mee te nemen op reis. De multimedia harde schijf is een echte mobiele multimediabibliotheek. Omdat ze zo discreet is, kunt u haar naast de tv zetten zonder dat ze het zicht hindert. Wilt u graag al uw bestanden van de ene kamer naar de andere meenemen of al uw DivX in uw koffer stoppen? Kies dan voor een ultracompact model!

Capaciteit

De opslagcapaciteit van een multimedia harde schijf kan schommelen tussen 500 Gb en 2 Tb (of 2000 Gb). Uw gebruik bepaalt welke capaciteit u nodig heeft. Op een harde schijf van 500 Gb kunt u tot 650 DivX-films, 115.000 liedjes in mp3-formaat of 180.000 foto’s in jpeg-formaat opslaan.

Als u vooral mp3-bestanden wilt beluisteren, dan is een standaardcapaciteit voldoende. Maar als u ook video’s wilt opslaan, dan kiest u maar beter voor een model met grote capaciteit (500 Gb of meer). Dat is zeker belangrijk als u video’s in hoge resolutie opslaat!

Als u al een externe harde schijf heeft, kunt u kiezen voor een mediaplayer, een basisstation zonder harde schijf. U hoeft enkel uw harde schijf op de usb-connectie van de mediaplayer aan te sluiten om uw bestanden over te zetten.

Bekijk alle multimedia harde schijven van 1 Tb
Bekijk alle multimedia harde schijven van 2 Tb

Compatibiliteit

De multimedia harde schijven zijn compatibel met de meeste audio- (mp3, wma en ogg) en fotoformaten (jpg, bmp en png). De meest verspreide videoformaten zijn DivX 3/4/5 en Xvid. Vergeet niet te controleren of de multimedia harde schijf de formaten ondersteunt die u wilt gebruiken. Steeds meer multimedia harde schijven kunnen trouwens ook HD-bestanden lezen. Daarvoor kiest u een model compatibel met H.264, Windows Media 9 HD, MKV of DivX HD.

Draadloos

Een multimedia harde schijf gebruiken betekent af en toe over-en-weer lopen tussen uw woonkamer en uw computer om al uw bestanden te kunnen overzetten. Als u een model met Wi-Fi kiest, kunt u draadloos uw bestanden van uw computer naar uw harde schijf overbrengen, zonder dat u zich hoeft te verplaatsen.

Aansluitingen

Let er op dat de aansluitingen van uw harde schijf overeenkomen met die van uw tv. Als u een flatscreen heeft, kiest u het best een harde schijf met een hdmi-poort. Zo kunt u het beste van uw bestanden in hoge resolutie genieten. Om uw harde schijf op de computer aan te sluiten, wordt meestal de USB 2.0-aansluiting gebruikt. Sommige modellen zijn uitgerust met een Ethernet poort. Zo kunt u uw bestanden ophalen via uw netwerk.

Bekijk alle multimedia harde schijven met hdmi-poort
Bekijk alle multimedia harde schijven met USB 2.0

Blijf up-to-date!

Indien uw multimedia harde schijf sommige videoís niet kan afspelen, denk er dan aan om te checken of er een update op de website van de leveranciers beschikbaar is. In enkele gevallen kan een update de compatibiliteit van uw harde schijf verbeteren.

Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters