Hoe een robotstofzuiger kiezen? Advies en tips bij Vanden Borre

Hoe een robotstofzuiger kiezen ?

Robotstofzuiger : een zelfstandige hulp

U heeft een hekel aan stofzuigen? Laat dan uw robotstofzuiger het werk doen. Deze autonome robots sporen hindernissen, trappen en virtuele muren op. Zonder zak en zonder hulp zorgen ze ervoor dat uw huis altijd schoon is.

Lees hieronder waarop u moet letten bij het kiezen van een robotstofzuiger. Of vind de robotstofzuiger die u nodig heeft via onze stofzuigerwijzer.

Wat je zeker moet weten

Een nieuwe manier om het u gemakkelijker te maken

aspirateur-robot-lg.jpg De robotstofzuiger is zelfstandig en doet het huishouden voor u. Als de batterij leeg is, keert de stofzuiger (naargelang het model) automatisch terug naar zijn basisstation voor een oplaadbeurt. Dankzij meerdere functies kunt u uw toestel programmeren naargelang uw wensen. Dit type robot is ideaal voor het dagelijkse onderhoud. Hij zuigt alle types vloeren: van parket tot tegels, zonder het tapijt te vergeten! Dankzij zijn kleine hoogte kan hij overal stofzuigen, ook op onbereikbare plaatsen zoals onder meubels of bedden. Dankzij zijn roterende borstels aan de zijkanten kan de robotstofzuiger ook perfect langs muren glijden. Bovendien is hij bijzonder efficiënt om dierenharen op te zuigen. Sommige modellen zijn met hun grote inhoud zelfs speciaal ontworpen voor mensen met huisdieren. Ze kunnen gemakkelijker en in grotere hoeveelheden dierenharen verzamelen.

Wilt u graag dat uw robotstofzuiger schoonmaakt wanneer u niet thuis bent? Kies dan voor een programmeerbaar model. Zo begint het toestel te werken wanneer u het wilt.

Bekijk al onze robotstofzuigers
Bekijk al onze robotstofzuigers met dagelijkse programmatie

Wanneer de stofzuiger intelligent wordtÖ

aspi-robot-intelligent.jpg De robotstofzuiger is een intelligent toestel. Met zijn sensoren, of soms zelfs zijn ingebouwde camera, schetst hij een overzicht van de kamer om zijn ideale weg uit te stippelen. Zo kan hij hindernissen zoals meubels of tafelpoten ontwijken. Wanneer hij een hindernis nadert, vertraagt hij of keert hij om. Bovendien kan hij dankzij zijn software niet alleen muren, maar ook leegtes lokaliseren. Hij valt dus niet van de trap. Met zijn navigatiesysteem zoekt hij de beste weg om uw kamer te reinigen. Voor optimale resultaten gaat hij meermaals over vuile plekken. Als u liever heeft dat uw robotstofzuiger niet in sommige kamers van uw huis komt, dan kunt u virtuele muren gebruiken om hem de toegang tot die plaatsen te verbieden.

Bekijk al onze robotstofzuigers met virtuele muren

Gedaan met dweilen, de robot kuist!

aspirateur-laveur.jpg Sommige robotstofzuigers kunnen uw huis ook écht kuisen. Een robotreiniger reinigt, borstelt en sponst uw vloer af. Houten parket, tegels of laminaat… hij werkt op alle soorten vloeren! U krijgt vlekkeloze vloeren, zonder er iets voor te doen.

Bekijk al onze robotreinigers

Meer weten

Autonomie

aspirateur-robot-autonome.jpg : De robotstofzuiger werkt zelfstandig: wanneer zijn batterij bijna leeg is, keert hij terug naar zijn basisstation om op te laden en daarna opnieuw aan de slag te gaan. Sommige modellen zijn uitgerust met een startuitstelfunctie zodat ze beginnen te werken wanneer u het wilt. Automatisch of manueel, de verschillende programma’s maken het u gemakkelijk. U past de instellingen aan uw wensen aan: is uw kamer leeg of vol, wenst u een beperkte of grondige reiniging… de robot gehoorzaamt u gedwee! Met de afstandsbediening van sommige modellen kunt u uw robot zelfs programmeren vanuit uw luie zetel.

Bekijk al onze robotstofzuigers met afstandsbediening

Net een gewone stofzuigerÖ

aspirateur-robot.jpg : - Parket, tegels, tapijt… de stofzuiger past zich aan uw verschillende vloeren aan.
- Zoals de meeste moderne stofzuigers zijn robotstofzuigers uitgerust met een Hepafilter die stof en allergenen filtert.

Bekijk al onze robotstofzuigers met Hepafilter

Vanden Borre tip

Ruim op voor u hem het werk laat doen

U maakt het uw robotstofzuiger iets gemakkelijker als u de kamer even opruimt voor hij te werk gaat. Neem de gewoonte aan om weg te nemen wat op de grond slingert zoals speelgoed van de kinderen, kranten, kabels… Neem ook kabels of andere hindernissen zoals stoelen weg. Indien u tapijten met franjes heeft, zet u deze best onder uw tapijt. Op die manier komt uw stofzuiger minder hindernissen tegen en bereikt hij de beste resultaten.

Basisstation klaarzetten

Voor u uw robotstofzuiger in werking stelt moet u de stekker van het basisstation in het stopcontact steken. Laat ook genoeg plaats rond dit station zodat de stofzuiger er gemakkelijk geraakt.

Enkel op droge vloeren

Een robostofzuiger gebruikt u exclusief op droge vloeren. Gebruik hem dus niet als u iets gemorst heeft. Het is ook afgeraden om scherpe en snijdende stukken (zoals stukken glas, schroeven of spijkers) met uw toestel te zuigen.

Goed onderhouden

Uw robotstofzuiger goed onderhouden is essentieel om uw toestel duurzaam te gebruiken !
- Maak de stofbak leeg en spoel hem indien nodig (bekijk of de stofbak droog is voordat u hem terug in de stofzuiger zet).
- Reinig de filterhouder met de bijgeleverde borstel.
- Neem haren, dierenharen en pluizen weg van de roterende borstels.
- Reinig de sensoren met een zachte doek zodat ze steeds efficiënt blijven functioneren.

Meer advies

In de kijker

Wat is een virtuele muur?

Virtuele muren vormen een grens die de stofzuiger nooit zal overschrijden. Met een virtuele muur bepaalt u zelf het werkveld. Zo kunt ervoor zorgen dat uw robot wegblijft onder het bureau waar een wirwar van kabels ligt, niet voor de schoorsteen passeert of uit de buurt blijft van uw hond die een middagslaapje doet.
mur-virtuel-aspi-robot.jpg :
  producten vergelijken