De voordelen van een sapcentrifuge

Wil je graag de gezonde kant op? Goed idee! Geniet van heerlijke fruitsappen en andere cocktails boordevol vitamines.
Om ze zo gezond mogelijk te maken, moet je ze zelf bereiden.
Wat heb je nodig? Een sapcentrifuge, natuurlijk! Hoe moet je zo’n toestel gebruiken? Wat zijn de verschillen met een slowjuicer? Wat zijn de voordelen van een sapcentrifuge? Wij geven een antwoord op al je vragen!

20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_hoe_werkt_dat.jpg

Hoe werkt het?

Net als de slazwierder werkt de sapcentrifuge via centrifugale kracht. De draaisnelheid van de zeef zorgt ervoor dat alleen het sap overblijft. Resultaat? De sapcentrifuge perst het sap uit een stuk fruit of een groente zonder het vooraf te schillen. Je wint niet enkel tijd maar je geniet vooral van alle vitaminen van je groenten en fruit. Je hoeft je ingrediënten niet in stukjes te snijden: de invoerbuis is breed genoeg om dikke stukken groenten en fruit in te stoppen.


Hoe ga je te werk?

Wel, dat is heel simpel. Zet de sapcentrifuge aan en plaats de stukken fruit en/of groente in de invoerbuis. Gebruik de stamper om je ingrediënten makkelijker naar beneden te duwen. Klaar? Dan mag je nu rustig van je sapje proeven!

bloc3_soorten_groeten_en_fruit.jpg

Ideaal voor alle soorten groenten en fruit

Goed om te weten: fruit met een harde schil (zoals passievruchten) moet met een grote snelheid bewerkt worden, terwijl fruit met een zachte schil (zoals kiwi’s) trager bewerkt moet worden. Wil je allerlei soorten fruit mixen? Kies dan voor een sapcentrifuge met verschillende snelheden. En maak het je makkelijk met een sapcentrifuge met een asynchrone motor. Die past automatisch de snelheid aan volgens het ingrediënt. Een ander voordeel? Ze is stiller.

bloc4_sapcentrifuge_en_een_sapextractor.jpg

Het verschil tussen een sapcentrifuge en een sapextractor

Vooraleer we beginnen met de verschillen moet je weten wat een sapcentrifuge en een slowjuicer gemeenschappelijk hebben: ze maken sap van groenten, fruit of kruiden.
Wat is het verschil? De manier waarop het sap wordt geproduceerd:

  • De sapcentrifuge plet alle ingrediënten en gebruikt de centrifugale kracht aan hoge snelheid en maakt er sap van. Alles wat je in de sapcentrifuge toevoegt, wordt behandeld. Er is geen scheiding.
  • De slowjuicer perst het sap met een schroef zonder eind uit de ingrediënten. De slowjuicer werkt traag (minder dan 90 tpm) zodat je meer vitamines krijgt. Is je extractor voorzien van meer dan één zeef? Dan zal de grovere zeef de vezels doorlaten. Resultaat: een sapje boordevol gezonde voedingstoffen.

De voordelen van een slowjuicer?

  • Hij haalt het sap traag uit het fruit zodat je sapjes hun vitamines en mineralen langer bewaren.
  • Hij vangt ongeveer 10 tot 30 % meer sap op dan een gewone sapcentrifuge.
  • Hij is ook geschikt voor citrusvruchten. Je hoeft ze slechts in grove stukken te snijden om het sap eruit te persen.
  • Hij is stiller aangezien de motor trager draait.
  • Hij vangt altijd sap op omdat hij voorzien is van een opvangbak voor het sap langs de ene kant en langs de andere kant bevindt zich een opvangbak voor de restjes.

Er bestaan 2 verschillende slowjuicers:
  • De horizontale slowjuicer kan verschillende soorten sapjes maken: fruitsappen, sapjes van vezelrijke ingrediënten, bladgroenten en kruiden. En dat is niet alles. Je kan er ook puree, sorbets of verse pasta mee maken. De horizontale sapextractor werkt ofwel met 1 enkele persschroef ofwel met een dubbele persschroef die een magnetisch veld creëert. Hierdoor vermindert de oxidatie van de sappen. Resultaat? Je bewaart je zelfgemaakte sapjes tot 24 uur lang.
  • De verticale slowjuicer heeft een praktische vorm zodat je hem makkelijker op je werkblad plaatst. Met sommige modellen maak je zelfs nectar (voorzien van een zeef met grote gaten) en plantaardige melk (voorzien van een dop).
Wil je alle verschillen te weten komen tussen en sapcentrifuge en een slowjuicer ? Bekijk onze video:

bloc5_les_petits_plus_bien_pratique.jpg

Handige pluspunten

Drink je graag cocktails samen met je vrienden? Ga dan voor sapcentrifuge met een sapopvangbakje. Zo maak je een grote hoeveelheid sap klaar in één keer.

Is afwassen niet jouw ding? Geen probleem, de verschillende onderdelen van je sapcentrifuge en sapextractor zijn makkelijk afneembaar (behalve de motorblok) en afwasbaar in de vaatwasser.

Fan van versgeperst sinaasappelsap? Sommige sapextractors en sapcentrifuges kan je ook als citruspers gebruiken. De sapcentrifuge wordt dan geleverd met een citruspersaccessoire. Hiermee maak je in één handomdraai een heerlijk sinaasappel-, citroen- of pompelmoessapje met een tikkeltje pulp.
Andere modellen zijn ook geschikt om heerlijke en smeuïge sausjes te maken of om groenten te raspen of te snijden.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters