Hoe een sapcentrifuge kiezen?

Sapcentrifuges: leve de vitaminen en mineralen!

Zin in een gezonde cocktail? Of wilt u elke ochtend een lekker glas fruitsap drinken? Met een sapcentrifuge is het kinderspel: u hoeft de ingrediënten zelfs niet meer te schillen of in stukjes te snijden. Appels, tomaten, ananas… Maak heerlijke sapjes in een mum van tijd. Geniet zelfs van huisgemaakte soepjes of coulis van frambozen…

Vanden Borre tip

Wat je zeker moet weten

Hoe werkt het?

20160106_BC_centrifugeuse_01.jpg Net als een slazwierder werkt een sapcentrifuge via centrifugale kracht. De draaisnelheid van de zeef zorgt ervoor dat alleen het sap overblijft. Het voordeel? Dankzij een sapcentrifuge hoeft u uw groenten of fruit niet op voorhand te schillen. Op het eerste zicht is dit misschien maar een klein pluspunt, maar u geniet wel van alle vitaminen van uw fruit en groenten. Deze bevinden zich namelijk vooral in de schil of in de pitten.

Draaisnelheid en kracht

20160106_BC_centrifugeuse_02.jpg Vruchten met een harde schil, zoals passievruchten, moeten met een grote snelheid bewerkt worden, terwijl fruit met een zachte schil, zoals kiwi’s, trager bewerkt moet worden. Kies voor een sapcentrifuge met verschillende snelheden en varieer de sappen terwijl u het maximum uit uw extracties haalt. Sapcentrifuges met een asynchrone motor (inductiemotor) passen de snelheid automatisch aan volgens het voedingsmiddel dat u perst… en ze werken stiller!

Sapcentrifuge of sapextractor/slowjuicer?

20160106_BC_centrifugeuse_04.jpg

Sapcentrifuges en slowjuicers hebben hetzelfde doel: sap produceren. Het verschil? De manier waarop het sap van groenten of fruit bekomen wordt. Er is namelijk een groot verschil in de behandeling van de voedingsmiddelen. Een sapcentrifuge raspt het fruit om het nadien aan een hoge snelheid te persen en er het sap uit te halen. Een slowjuicer perst traag waardoor uw vloeibare creaties meer vitaminen bevatten. Bij sapextractors met meer dan één zeef, laat de grovere zeef ook toe om er vezels door te laten.

 

 

De voordelen van een slowjuicer/sapextractor?

 

    • De zachte werkwijze: een slowjuicer perst traag waardoor uw vloeibare creaties boordevol vitaminen zitten. Het sap blijft langer vers.
    • Meer sap: een slowjuicer vangt ongeveer 10 tot 30% meer sap op dan een gewone sapcentrifuge.
    • Ook voor citrusvruchten: ook citrusvruchten kunnen geperst worden. U hoeft ze slechts in grove stukken te snijden en het toestel perst er alle sap uit.
    • Stille werking: in vergelijking met een sapcentrifuge werkt een slowjuicer veel stiller aangezien de motor trager draait.
    • Praktisch: langs de ene kant bevindt zich de opvangbak voor het sap en langs de andere kant bevindt zich de opvangbak voor de restjes.

Meer weten

Praktische details

20160106_BC_centrifugeuse_07.jpg :

De invoerbuis van sapcentrifuges/slowjuicers is steeds breder geworden. Het voordeel: plaats volledige vruchten in het toestel, zonder uw groenten vooraf in stukjes te snijden.


Geniet u al eens graag van een cocktail met uw vrienden? Kies voor een model met een sapopvangbakje. Zo bekomt u in één keer een grote hoeveelheid sap (0,7 liter à 1,5 liter).


Voor een eenvoudige reiniging kunnen de verschillende onderdelen van een sapcentrifuge/sapextractor in de vaatwasser gereinigd worden.

Veel meer dan enkel sapjes

20160106_BC_centrifugeuse_08.jpg : Zin in versgeperst fruitsap? Sommige sapcentrifuges/slowjuicers zijn uitgerust met een functie “citruspers”. Ideaal om de toestellen niet op te stapelen! In dat geval wordt uw sapcentrifuge geleverd met een aangepast accessoire. In een handomdraai krijgt u sinaasappelsap, citroensap of pompelmoessap, met de juiste hoeveelheid pulp! Bepaalde modellen zijn nog completer en laten u toe om heerlijke coulis te bereiden, of zelfs groenten te raspen!

Vanden Borre tip

Sommige ingrediënten, wortelen bijvoorbeeld, verkleuren plastic… Gebruik keukenrolpapier doordrenkt met plantaardige olie om deze verkleuring te verminderen en de doorzichtigheid van de opvangbak te bewaren.

Meer advies

In de kijker

Gebruik

Wat seizoensvruchten en –groenten, enkele recepten en u bent klaar om van een heerlijke, gezonde cocktail te genieten. Installeer de onderdelen van uw sapcentrifuge/slowjuicer zoals aangegeven in de handleiding. Nadat u de sapcentrifuge/sapextractor aangezet hebt hoeft u enkel de ingrediënten in het toestel te plaatsen via de invoerbuis. Duw ze naar onder met de drukknop. Eens de bereiding klaar is, kunt u proeven!
20160106_BC_centrifugeuse_09.jpg :

Onderhoud

Alle onderdelen zijn verwijderbaar voor een eenvoudige reiniging. Alle accessoires van een sapcentrifuge/slowjuicer zijn vaatwasbestendig, behalve de motor. Het is belangrijk om het toestel meteen na gebruik te reinigen. De pulp is makkelijker te verwijderen wanneer het droog is.
20160106_BC_centrifugeuse_10.jpg :
 
Maandag tot vrijdag van 8u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 18u
  producten vergelijken
Product vergelijking Vergelijk tot 5
  bekeken producten